Belediye başkanlığının arından AKP’den de istifa etti

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
Belediye başkanlığının arından AKP’den de istifa etti Sıhhat sıkıntılarını münasebet göstererek 29 Ocak 2021’de Nevşehir Belediye Başkanlığı nazaranvini bırakan Rasim Arı, toplumsal medya hesabından yaptığı açıklamayla AKP’den de istifa ettiğini duyurdu. Başkanlıktan istifa etmesinin akabinde hakkında çıkan kaset tezlerine canlı yayında cevap veren Arı, “hakkımı helal etmiyorum” sözlerini kullanmıştı.

31 Mart mahallî seçimlerinde AKP’den Nevşehir Belediye Lideri seçilen Rasim Arı 29 Ocak 2021 tarihinde sıhhat meselelerini münasebet göstererek belediye başkanlığı vazifesini bıraktığını açıklamıştı. Arı, toplumsal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamayla AKP üyeliğinden de istifa ettiğini duyurdu.

“DİYALOG KURMA İMKANI ORTADAN KALKMIŞTIR”

AKP’deki yol arkadaşlarıyla diyalog kurma imkanlarının kalmadığını kaydeden Rasim Arı, şu tabirlere yer verdi:

“Tek sermayemiz samimiyettir. Siyasette ve ömrün her alanında samimiyet… Samimi hislerimle şu kelamları de söylemek isterim. Tıpkı siyasi çatı altında siyaset yaptığımız ve bu kente katkı vermek için bir arada uğraş verdiğimiz arkadaşlarımız ile maalesef minimum insani müştereklerde dahi diyalog kurma imkânı ortadan kalkmıştır.

Onların samimiyetini sorgulamak bana düşmez. Burada o diyalog eksikliğini ve sebeplerini anlatacak imkanımız da yoktur…

her insanın ömründe yol ve yol ayrımları değerlidir. Her yol ayrımı bir seçim, bir karardır. Ve her karar bir tercihtir. Her yol ayrımı yeni bir yoldur.

Bu his ve niyetler ile 2001 yılında üye olduğum Adalet ve Kalkınma Partisi üyeliğimden istifa ediyorum. Millete hizmet yolunda siyaset yapan tüm siyasetçilere bu seyahatte muvaffakiyetler diliyorum.”

“ŞAHSIMA KARŞI OLUŞAN TEVECCÜH İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM”

AKP’nin kuruluşundan beri çeşitli bakılırsavlerde yer aldığını tabir eden Rasim Arı,

“14 Ağustos 2001 yılında kurulan Adalet ve Kalkınma Partisi’nde, bir daha kurulduğu 2001 yılında, Maltepe ilçe Gençlik Kolları teşkilat başkanlığı yaptım. 2002 yılından 2018 yılına kadar bürokrasinin çeşitli alanlarında vazife yaptım.

Bürokraside edindiğim deneyim ve birikimi gariban bir Anadolu evladı olarak ayrıldığım kente aktarabilmek ve Anadolu’nun kavruk yüzlü gençleriyle yol yürümek için bir hizmet seyahatine çıktım.

vazife yaptığım 21 ay boyunca dünyanın en hoş kenti ve içerisinde en özel insanların yaşadığı Nevşehir’e hiç bir siyasi, ideolojik ekonomik ve toplumsal ayrım yapmadan hak ettiği hizmeti götürmenin uğraşı içerisinde oldum.

Ve bu mühlet içerisinde asla partizanlık yapmadım. Bu kentin çocuklarının ve gençlerinin ağabeyi, yaşıtlarımın kardeşi ve büyüklerimin evladı olmaya çaba gösterdim. Şahsımıza karşı oluşan teveccüh için gereğince teşekkür edemedim. Ancak gönlüm daima şehrimizdeydi, aranızdaydım” sözlerini kullandı.

KASET TEZLERİNE CANLI YAYINDA KARŞILIK VERMİŞTİ

Belediye başkanlığı vazifesinden istifa etmesinin akabinde hakkında çıkan kaset tezlerine ve dedikodulara ait eşiyle bir arada canlı yayın yapan Rasim Arı,

“Kasetim var ise bir tek kişi izlemiş mi? Şayet ki var ise bu biçimde bir durum, bu olay yalnızca eşim ve beni ilgilendirir. Ancak o denli bir şey kelam konusu değil. Bir Allah’ın kulu beni bağ meskenlerinde basmamıştır. Kaset var ise yayınlamayan namerttir.

Aileme ve şahsıma yapılan konuşmalar niçiniyle bunu yapmak zorundaydım. Beni susturdunuz Melek bayanı, oğlumu nasıl susturacaksınız? Herkes edebiyle adabıyla oturacak. Herkes ne yaptığını biliyor. hiçbirine hakkımı helal etmiyorum” sözlerini kullanmıştı.