Belediye binasında gazeteci döven saldırgan, yanında etek getirmiş

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
Belediye binasında gazeteci döven saldırgan, yanında etek getirmiş 19 Mayıs ilçesinde yapılan ve yaklaşık 15 milyon liraya mal olan 40 yataklı devlet hastanesinin açılışı yapılmadan birkaç gün evvel, hastanenin eksikliklerini ve müteahhit kusurlarını haber yapan gazeteci İbrahim Akkuş, 21 Haziran’da belediye binasında firma çalışanlarının saldırısına uğramış ve doğal gaz borusuyla dövülmüştü. Akkuş, saldırganlardan şikayetçi olurken, taarruz anının öncesi ve daha sonrasına ilişkin güvenlik kamerası manzaraları de ortaya çıktı.

DOĞALGAZ BORUSU ELİNDE BELEDİYEYE GİRİYOR

Belediyeye ilişkin güvenlik kamerası manzaralarında, tıpkı araçla belediye binasına gelen şirket çalışanları farklı başka içeriye giriyor. Saldırganlardan bir tanesi ise, tezlere göre Akkuş’a giydirmek üzere yanında getirdiği eteği doğal gaz borusuna sarıp içeriye girdiği görülüyor.

BİNER GAZI SIKIP KURTULUYOR

Saldırganlardan Kadir S. gazeteci Akkuş’un bulunduğu Fen İşleri Müdürlüğü’ne elinde doğalgaz borusuyla girme anı kameralara yansırken, odada meydana gelen hücum anı yer imajlarda yer almıyor. Fakat bir süre daha sonra odada bulunan işçi ve 2 saldırgan Akkuş’un sıktığı biber gazından etkilendikleri için koridora çıkıyor. Kısa bir süre daha sonra da zabıtalar Akkuş’u odadan çıkarıyor.

ETEK GİYDİRECEKLERMİŞ

Gazeteci İbrahim Akkuş’un şikayeti üzerine belediye binasına gelen polis, doğal gaz borusuna ve eteğe el koydu. Akkuş, saldırganların kendilerini darp ederek etek giydirmek istediklerini ileri sürdü. Yanında bulunan biber gazını sıkmasa daha fazla ziyan goreceğini lisana getiren Akkuş, “Ben doğruları yazmaya devam edeceğim. Beni bu biçimde yıldıramazlar. Ben nazaranvimi yaptım” diye konuştu. Manzaralarda ayrıyeten biber gazından etkilenen belediye işçisinin ise ambulans ile hastaneye kaldıkları görüldü.

GAZETECİ HAKARET VE KÜFÜR ETTİ TEZİ

Saldırganlardan Kadir S., gazeteci İbrahim Akkuş’un hastane hakkında toplumsal medya hesabından paylaşımlar yaptığını ve isim vermeden ustabaşı diyerek kendisine hakaret ettiğini ve Akkuş’u bir kaçkez uyardığını söyleyerek belediyeye kendisiyle konuşmaya gittiğini ileri sürdü. Her iki tarafınca karşılıklı olarak birbirlerinden şikayetçi olduğu belirtilirken, açılan soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.