Belediyelere yardımda ayrımcılık hudut tanımıyor

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
Belediyelere yardımda ayrımcılık hudut tanımıyor Etraf ve Şehircilik Bakanlığı’nın belediyelere yaptığı yardımlarla ilgili resmi bilgiler ortaya çıktı. Bakanlık son üç yılda 994 belediyeye 2 bin 628 araç yardımı yaparken, bu yardımların yüzde 97’si Cumhur İttifakı’na ilişkin belediyelere verildi. CHP ve öbür tüm muhalefet belediyelerine ise yalnızca yüzde 3 oranında yardım verildi.

‘AÇIK PARTİZANLIK’

708 AKP’li belediyeye 2 bin 55, 193 MHP’li belediyeye 399 araç verilirken, 247 CHP’li belediyeden yalnızca 39’una 61 adet araç gönderildi. Yalnızca Konya’daki AKP-MHP belediyelerine bile tüm muhalefet belediyelerine yapılan daha fazla dayanak verildi. CHP Genel Lider Yardımcısı Seyit Torun, “Belediyelere karşı tarafsız olması gereken Bakanlık, açıkça partizanlık yaparak vazife kabahati işlemektedir. Hani devletin dini adaletti” dedi ve şunları söylemiş oldu:

“Bakanlığın son üç yılda belediyelere yaptığı araç hibe ve tahsisleriyle ilgili resmi bilgilere ulaştık. Ortaya çıkan tablo iktidarın adaletsizlik ve partizanlıkta geldiği son noktayı gözler önüne seriyor. Bakanlığın araç yardımlarının yüzde 97’si Cumhur İttifakı ve kayyum atanan belediyelere, yüzde 3’ü de CHP dahil tüm muhalefet belediyelerine yapılmış. Yalnızca Konya’daki AKP-MHP belediyelerine 165 araç verilirken, muhalefetteki tüm belediyelere 80 araç gönderilmiş. Bunun yanında sırf 6 AKP’li belediyeye yapılan yardım bile, partimizin 247 belediyesine yapılandan daha fazla. Mahallî seçimlerden daha sonra Bakanlık tarafınca belediyelere 432 milyon TL meblağında nakdi yardım da yapıldı. Bun paranın hangi belediyelere yapıldığı da gizleniyor.”

Seyit Torun

KİME, NE YARDIM YAPILDI?

Araç yardımı yapılan 994 belediyenin partilere nazaran dağılımı şu biçimde:

– AKP: 708
– MHP: 193
– CHP: 39
– KAYYUM: 31
– BBP: 10
– DÜZGÜN PARTİ: 4
– SP: 3
– DP: 3
– BAĞIMSIZ: 2
– GP: 1

Belediyelere tahsis/hibe edilen 2 bin 628 aracın partilere nazaran dağılımı ise şu biçimde:

– AKP: 2055
– MHP: 399
– CHP: 61
– KAYYUM: 75
– BBP: 15
– GÜZEL PARTİ: 8
– SP: 5
– BAĞIMSIZ: 4
– GP: 2
– DP: 4