Belli seviyede telaş sizi korkutmasın, muvaffakiyetin anahtarı derdinizi denetim etmekte

acemşalı

Global Mod
Global Mod
Belli seviyede telaş sizi korkutmasın, muvaffakiyetin anahtarı derdinizi denetim etmekte Yaklaşan üniversite imtihanı öncesi aday öğrenciler ve ebeveynler önemli biçimde korku yaşıyor. İstanbul Bilgi Üniversitesi Eğitim Danışmanı Özge Alyu, “Kaygılanmaktan korkmayın. Muhakkak seviyedeki dert, hayata tutunmanıza ve imtihan için harekete geçmenize yardımcı olur. İmtihanda motivasyonunuz düştüğünde, üniversiteli olduğunuzu hayal edin” dedi

Üniversite imtihanı günü yaklaştıkça adayların heyecan ve dert düzeyleri giderek artıyor. Gereğince hazır mıyım, imtihan nasıl olacak üzere sorular hem adayların birebir vakitte ebeveynlerin gündeminin birinci sırasında yer alıyor. İmtihan maratonun son etabında İstanbul Bilgi Üniversitesi Eğitim Danışmanı Özge Alyu, adaylara imtihan öncesi makul düzeyde telaşın motivasyon kaynağı olduğunu söylemiş oldu. Alyu, “Kaygılanmaktan korkmayın. Burada değerli olan korkunun düzeyi. Muhakkak seviyedeki telaş, hayata tutunmamıza ve imtihan için harekete geçmemize yardımcı olur. Başaracağınıza inanan evvel siz olmalısınız. Eksiklerinize değil, yapabileceklerinize odaklanın. Geçmiş başarılarınızı anımsayın. ‘Başarılısın’, ‘Elinden geleni yaptın’, ‘Sınav âlâ geçecek’ üzere olumlu cümleler kurun. Motivasyonunuz düştüğünde, üniversiteli olduğunuzu hayal edin” diye konuştu.

Rutininizden vazgeçmeyin

İmtihandan bir gün öncesi ya da imtihan gününün değerli olduğunu anlatan Alyu, imtihan adaylarına tavsiyelerini şöyleki sıraladı: “Bu iki günde de mümkün olduğunca günlük rutininizin dışına çıkmayın. Örneğin kahvaltı etmeye alışık değilseniz, imtihan günü diye tıka basa bir şeyler yemeye çalışmayın. Sonraki günü imtihana gireceğiniz gece uyuyamamak, imtihanda başarısız olacağınız manasına gelmez. Bir de uyku durumunuzu korkularınıza eklemeyin. İmtihana kendinizi rahat hissettiğiniz bir bireyle gidebilirsiniz. Hatta kimileriniz imtihana tek başına gitmeyi ya da okulun kapısında bırakılmayı isteyebilir, bu durumu öncesinde aileniz ile görüşmüş ve planlamış olmalısınız. İmtihandan bir gün evvel illaki açık havada değil, kendinizi rahat hissedeceğiniz bir yerde olabilirsiniz.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı