Benedict Hollerbach Birlik'ten sonra konuşuyor: “Birçoğu güldü …”

ahmetbeyler

Active member
Geçen sezonda Benedict Hollerbach, 1. FC Union Berlin'in en iyi golcüsü oldu. Dokuz golün sonunda hedefine tam olarak ulaşmadı, ancak Köpenickers'ın sürekli güvenebileceği aktörün saldırısındaydı. Birkaç hafta önce, lig yarışmacı FSV Mainz 05 24 yaşındaki çocuğu imzaladı, ancak başkenti on iki milyon avroya kadar transfer ücreti aktardı.

Bu miktarda bir transfer tutarı aldığınız için çok mutluyum. Bu elbette, özellikle Mainz 05 için bir mesele değil. Bunu bir takdir olarak görüyorum, sıkı çalışmamın bir onayı olarak Hollerbach şimdi Mainz'de eğitimin başlamasının aralarında açıkladı. Birlikte asla kendi hırslarının sırrını yapmamıştı. 1. FC Köln ve 1. FC Heidenheim 2023 yazında onu imzalamak istediğinde, Berlin'e taşınmaya karar verdi. Her ne kadar iyi bilinen rekabet o zamanlar Şampiyonlar Ligi'nin önünde olmasına rağmen, Hollerbach kendini önde gelen sınıfa uygun gördü.

Ancak eski koç Urs Fischer onu engelledi. Şampiyonlar Ligi, sadece standlardan uluslararası koşul için aday gösterilmeyen Hollerbach'ı yaşadı. Mainz'de, şimdi kariyerinde ilk kez uluslararası bir katta ne olduğunu gösterme şansına sahip. Rheinhessen ile konferans ligine (21/28 Ağustos) play-off'larda yarışıyor.

Hollerbach için, kulüpler için üç uluslararası UEFA yarışmasının en altına katılım sınır anlamına gelmemelidir. “Bir zamanlar ulusal bir oyuncu olmak istediğimi söylediğimde, birçoğu güldü. Ama bunun mümkün olduğunu biliyorum. Angelo'da gördüm. Bu beni motive ediyor ve başarıdan sonra daha fazla acıktırıyor.”

Benedict Hollerbach yeni işvereni Mainz 05 formasıJan Hübner/imago

Son iki yılın dikey başlatıcısıyla bir zamanlar okula gitti ve Bayern gençliğinde birlikte oynadı. Stiller, özellikle VFB Stuttgart DFB Kupası şampiyonu ile Hollerbach her zaman spordan bir adım ilerideydi. Ancak saldırgan için bu, hayallerini sürdürmek için sadece daha fazla motivasyondu.

Eski Köpenickers meslektaşları ile bir araya gelme, en azından çimlerde bir süre beklemek zorunda. Union, son iki sezonda doğrudan Mainz'e karşı ilk maç gününde oynadıysa, bu düello sadece 2025/26 sezonunda 16. maç günü ve dolayısıyla 10 Ocak 2026'da hafta sonu için planlanıyor.