“Benim için kolay bir sezon değil”

ahmetbeyler

Active member
András Schäfer 26. doğum gününü Pazar günü kutladı. Yaklaşık üç buçuk yıldır 1. FC Union Berlin için oynayan Macar, Leverkusen'deki puan galibiyetinden birkaç saat sonra rahat bir gün geçirebildi. Bundesliga'daki masa durumuna göre, Schäfer ve takım arkadaşları için gerginlik veya uykusuz geceler yok. Takım artık VFB Stuttgart'a karşı yaklaşan ev maçından önce baskısı yok (Cumartesi, 18.30, eski Forester'ın dükkanında stadyum). Swabians'a karşı bir puan kazanarak, küme düşme de matematiksel olarak getirilmelidir. 1. FC Heidenheim üç saat önce FC Bayern'e karşı kazanmazsa bu başarılı olur.

Orta saha oyuncusu, son beş maçtan on bir puanla son başarı serisine büyük bir bölüme katkıda bulundu. Schäfer'in geriye dönük bir “dönüm noktası” olarak gördüğü Frankfurt'taki 2-1 galibiyetinde, son aşamada bir Joker olarak güçlü bir oyun oynadı ve sonraki haftalarda tekrar kullanıldı. Sadece Leverkusen'de değil, aynı zamanda VFL Wolfsburg'a karşı son ev maçında 90 dakika gitmesine izin verildi. Çarşamba günü bir medya turunda “Takımdaki yerim için savaşmak için çok çalıştım” dedi.

Şu anda Köpenicker'ın sahadaki ve yedek bankadan değil, sahadaki başarısını yaşıyor olması, elbette son birkaç yıldır hiçbir şekilde bir mesele değildir. Orta ayakları iki kez kırdı ve daha sonra neredeyse hiç gerçek bir ritim içine girmedi. Hem eski koç Bo Svensson altında hem de Steffen Baumgart altında, çim ve yedek tezgah arasında çalıştı. Şimdiye kadar 29 sezon maçının yedisinde, dışarıdan 90 dakika izlemek zorunda kaldı. “Bu benim için kolay bir sezon değil,” Schäfer daha önce daha fazla mevsim olmasını isteyeceği gerçeğinin sırrı değil. Aynı zamanda, orta orta sahadaki konumunda büyük bir rekabet olduğunu biliyor. Rani Khedira ve Janik Haberer geçmiş oyunlarda da onları takımdan çıkarmanın neden zor olduğunu gösterdiler. Lucas Tousart ile başka bir pozisyon denetleyicisi var ve yaz aylarında Aljoscha Kemlein uzun bir sakatlık molasından sonra geri dönecek.

Yine de, veda düşünmüyor. “Union'daki Bundesliga'da olduğum için mutluyum. Önümüzdeki on yıl içinde burada oynamak benim için tamamen iyi olurdu.” Daha da fazlası: Schäfer Şampiyonlar Ligi'nin hayalleri – tercihen demirle. Schäfer, “Kendi ülkemle Dünya Kupası'nın yeterliliğine ek olarak, bu büyük hedef” diyor. Real Madrid'e karşı bir buçuk yıl önce grup oyunlarında, SSC Napoli ve Sporting Braga yaralanması nedeniyle katılamadı. Kadro için önceden bildirilmedi.

András Schäfer László Bénes ile hissediyor ve acı çekiyor

Hayallerin takım arkadaşları ve arkadaşları László Bénes ile biraz daha az uzun olması muhtemeldir. Yaz erişimi Baumgart'ın altında bile gitmiyor, haftalarca sadece kısa görünümlere ulaştı veya hiç oynamıyor. “Üzgünüm,” diyor Schäfer. Özellikle eski Hamburg durumunda iyi hissedebileceği için. “Bu sezon benim için olduğu gibi çok benzer. Ama görüyorum ki takımda yer almak için her şeyi veriyor.” Önümüzdeki birkaç hafta muhtemelen Slovaks'ın Berlin'in güneydoğusundaki sezonun sonuna devam edip etmeyeceğini gösterecek.

Bu arada, tüm dernek hala sürekli tahkim mahkemesinin kararını bekliyor. Geçen yıl 14 Aralık'ta VFL Bochum'a karşı ilk ayağa atma sürecinde, görünüşe göre sorumlu olanlar sadece ikinci bacağından sonra (27 Nisan Pazar, 15:30) son kararlarını duyurmak istiyorlar. Bu, oyun üzerinde dolaylı etkiyi önlemeyi amaçlamaktadır. Yeniden birleşme özellikle patlayıcı hale gelir, ancak daha önce yapılmış bir karar olmadan. Son altı maçtan beş yenilgiden sonra, Bochum doğrudan bir düşme bölgesine girdi ve Union'a karşı ev maçında lanetledi.