Bernabéu’ya girdiğimde tüm vücudumda tüylerim diken diken oldu

ahmetbeyler

Active member
Bu sefer bu metnin başında bir uyarı olmalı. Kendinize bir iyilik yapın ve hayattaki bir şey hakkında tutkulu değilseniz bu noktada okumayı bırakın. Sizi çılgına çeviren ve hayal kurmanıza neden olan tutkulu olduğunuz bir şey yoksa, muhtemelen takip eden satırları anlamayacaksınız ve sinir bozucu bir şekilde zamanın boşa harcandığını hissedeceksiniz.

Küçük bir çocukken, takımımın önemli bir futbol maçı oynadığı hafta sonları erkenden uyandığımı hâlâ hatırlıyorum. Söz konusu maçın ilçe veya ilçe liginde oynanması ya da sadece üç haneli düşük bir seyirci sayısının spor sahasında kaybolması tamamen önemsizdi, tüm vücutta oluşan bu karıncalanma hissi yeri doldurulamaz ve bir şekilde hiçbir şeyle kıyaslanamazdı. .

Reklam | Okumaya devam etmek için kaydırın

Kendi futbol maçınızı izlemenin bu kadar heyecan verici olduğu zamanlar artık (maalesef) sona erdi. Bir muhabir olarak sahadan tribüne bakış farklı. Saha yerine çimlerin yanında. Belli bir mesafe gerekiyor, gazetecilikte coşkuya yer yok. Ancak önemli maçlara yönelik dizginsiz beklenti devam ediyor. Bir topun peşinden koşan 22 oyuncu; benim için bu, bugüne kadar hâlâ bir tutku ve hayranlıktır.

Salı günü saat 17.30 civarında o özel karıncalanma hissi geri geldi. Yıllar boyunca yurt içi ve yurt dışında sayısız stadyuma gittim. Ancak yeni Estadio Santiago Bernabéu’nun bende uyandırdığı şaşkınlığı daha önce hiç yaşamamıştım. 1. FC Union Berlin, kulüp tarihindeki ilk Şampiyonlar Ligi maçı için Real Madrid’i ziyaret ediyor. Bazı oyuncular için bu, kariyerinin en önemli anıdır.

1. FC Union Berlin’in kulüp tarihinin en büyük maçından önceki gün Estadio Santiago Bernabéu: Son antrenman için saha sulanıyor.Nils Malzahn

Bizimle birlikte seyahat eden muhabirler için de çok özel. Saat 17.30’da Köpenick takımının stadyumdaki son antrenmanının başlangıcında biz de orada bulunan gazeteciler olarak futbolseverler için bu kutsal mekana girdik. İstisnasız herkes cep telefonunu çıkardı, hatıra fotoğrafı çektirdi, bir şekilde o anı paylaşmak istedi. Tribünlere doğru son adımları attığımda, vücudumun her yerinde tüylerim diken diken oldu. Bernabéu kelimelerle ifade edilmesi zor bir sihir yayıyor.

Hatta neredeyse bir saat önce düzenlenen basın toplantısında Bild gazetesinden bir meslektaşı, Union antrenörü Urs Fischer’e oyuncuların maç sırasında stadyumda selfie çekmelerine izin verilip verilmediğini bile sordu. Tek başına düşünce bile Berlin açısından Çarşamba günkü karşılaşmanın normal olmayacağını ifade ediyordu.

Avusturya’daki yaz antrenman kampında Kevin Behrens’le bir ay sonraki Şampiyonlar Ligi kura çekimi hakkında konuştuğumda ve ona grup aşamasında tercih ettiği rakibini sorduğumda, forvetin iki kez düşünmesine gerek kalmadı. Union’ın son birkaç haftanın yükseklerde uçan yıldızı “Real Madrid” dedi. Behrens parlayan gözlerle, “Şampiyonlar Ligi’ni hep sahada tekrar oynardık, herkes bir oyuncu seçerdi ve ben de Ronaldo’ydum” dedi.

32 yaşındaki futbolcu, muhtemelen hayatı boyunca sahada büyük bir futbol maçı izleyemeyecek oyunculardan biri. Bu, keyif ve ciddiyet arasındaki doğru dengeyi bulmayı daha da önemli hale getiriyor. Bu oyuncular için de geçerli, gazeteciler için de geçerli. Hele ki 1. FC Union Berlin bu akşam gerçekten büyük bir darbe yaparsa.