Beşiktaş’ın genç yıldızı Emirhan İlkhan: Futbolu bırakmayı düşündüm

tesbih

New member
Beşiktaş’ın genç yıldızı Emirhan İlkhan: Futbolu bırakmayı düşündüm TRT Spor’a açıklamalarda bulunan Beşiktaş’ın genç futbolcusu Emirhan İlkhan mesleği, gelecek gayeleri ve futbol mesleği hakkında epey konuşulacak sözler kullandı.

“11 YAŞIMDAN BERİ BEŞİKTAŞ’TAYIM”

Futbol mesleğine Beşiktaş Futbol Okulu’nda başlayan İlkhan mesleğinin gelişimi hakkında “İlk hocalarım Türker Müzikçi ve Sezer Müzikçi idi. 11 yaşımda Beşiktaş Özkaynak için seçmelere katıldım ve seçildim. 11 yaşımdan beri Beşiktaş’tayım.” dedi.

“ABİLERİM BANA ÇOK DAYANAK OLDU”

Mesleğindeki en büyük destekçilerinden bahseden genç futbolcu ağabeylerinin dayanağından şu kelamlar ile bahsetti:

“Ailem bana her vakit epey takviye oldu. Bilhassa ağabeylerim bana fazlaca takviye oldu. Hem maddi tıpkı vakitte manevi olarak. İdmanlara gidemediğim bir periyot olmuştu bu biçimde abim işten çıktıktan daha sonra beni idmana gdolayırdü. Abim hayli destekçi oldu.”

“HOCANIN BENİ SEÇMESİNİ BEKLEMİYORDUM”

Katar Muhteşem Kupa Finali’nde yaşadıklarını da aktaran İlkhan, ‘’Hoca birinci olarak Alex’i çağırınca ben de yavaşça kulübeye gelecektim. daha sonra beni yanına çağırdı ben de koşarak yanına gittim. Hocanın beni seçmesini beklemiyordum. Bana kanat olarak oyuna gireceğimi söylemiş oldu. Birinci evvel fazlaca şaşırdım ancak daha sonra tamam dedim Beşiktaş sonuçta. Birinci dakikalar topa ulaşamadım sanırım biraz heyecanlanmıştım. Lakin Lider Hoca bana ‘Al topu kaybet.’ diye bağırınca bir özgüven patlaması oldu sanırım.’’ sözlerini kullandı.

“FUTBOLU BIRAKMAYI DÜŞÜNDÜM”

Genç futbolseverlere tavsiyede bulunan İlkhan, kendisinin bir periyot futbolu bırakmayı düşündüğünü, daha sonra bundan nasıl vazgeçtiğini şu biçimde anlattı:

‘’Çalışsınlar ve kendilerine hakikat maksatlar koysunlar. Maksatları ne az ne de hayli olsun. Ben 13 yahut 14 yaşlarımdayken futbolu bırakmayı düşünmüştüm zira fazla oynama talihi bulamamıştım. Bu süreci kendi kendime yönettim. Başımı yalnızca futbola yordum. Şayet öbür bir şey düşünseydim futbolu bırakırdım zira fazla maksadım kalmamıştı. Kimsenin yüzü kara çıkmasın diye devam ettim.”

“ÖNDER HOCA İLE ALAKAM ÇOK İYİ”

Maçtan daha sonra üzerinde baskı hissetmediğini söyleyen İlkhan maç daha sonrasından bahsederken şu sözleri kullandı: “Maçtan daha sonra üzerimde bir baskı hissetmedim. Çok rahatım. İdmanlarda daima gülüyorum, memnunum. Gülmeyi ve memnun olmayı seviyorum. Başım bu manada rahat. Ayrıyeten Başkan Hoca ile münasebetim de epeyce düzgün. Bana nazikçe neyi nasıl yapmam gerektiğini anlatıyor sağ olsun. Kendisine teşekkür ederim.”

“HEP MARIO GOMEZ İZLEDİM”

Geçmişteki ve şu andaki idollerinden bahseden İlkhan, küçükken oyun stilini kendine benzettiği Fabregas’ı idol olarak gördüğünü anlattı ve konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Küçükken idolüm Fabregas idi fakat tarzım değiştikçe De Bruyne ve İniesta’ydı lakin kendime daha yakın görmeye başladım. Ayrıyeten Mario Gomez’i de seviyorum. Oyunu çift istikametli oynamayı seviyorum. Git gel yapmayı seviyorum ayrıyeten içeri koşu atmayı da seviyorum. Bunu öğrenirken daima Mario Gomez izledim. Hatta zihinsel idman yaparken ve maçtan evvel daima Mario gomez golleri izliyorum.”