Beyaz Kalpler, Mutfak Günlerinden bronz madalyayla döndü

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Beyaz Kalpler, Mutfak Günlerinden bronz madalyayla döndü
Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi öğrencisi İbrahim kuvvetli Karaca, ‘Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri’nden bronz madalya ile döndü

Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu tarafınca ’18. Milletlerarası İstanbul Mutfak Günleri’ kapsamında düzenlenen lise seviyesi okulları ana yemek yarışında 3. olarak bronz madalya kazandı. Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) tarafınca Mimar Dr. Kadir Topbaş Şov Ve Sanat Merkezinde gerçekleşen yarışta Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi Aşçı Yardımcılığı Kursu öğrencisi İbrahim kuvvetli Karaca, bronz madalya kazandı.

3 AYLIK HAZIRLANMA SÜRECİ

Bu yıl düzenlenen ’18. Memleketler arası İstanbul Mutfak Günleri’ kapsamında çeşitli kısımlarda yemek yarışları düzenlendi. Müsabakaya Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi Aşçı Yardımcılığı kursu eğitmeni Ayten Saner öncülüğünde hazırlanan İbrahim Karaca, çabucak hemen 3 ay eğitim görmesine karşın büyük muvaffakiyet sağladı. Altı etaptan oluşan ‘keşkek’ yemeğine yeni bir lezzet getiren aşçı Ayten Saner, müsabakaya merkezde eğitim bakılırsan 10 öğrenciyle İbrahim Karaca’ya dayanak olmak için şenliğe iştirak gösterdi.

BRONZ MADALYA KAZANDI

2011 yılında UNESCO tarafınca Türkiye’nin Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi’ne giren ‘keşkek yemeği’, Türk mutfağının yöresel bir yemeğidir. Klâsik Anadolu lezzetleri içerisinde yerini alan keşkek; et, nohut ve buğdaydan elde edilen yöresel bir yemektir. Anadolu’nun şimdi her yöresinde yapılan ‘keşkek’ yemeğine yepyeni bir lezzet katarak çağdaş biçimde pişiren Karaca, bu biçimdece bronz madalyayı elde etti. Her biri dünyaca ünlü şeflerden oluşan heyet tüm yemekleri tadarak değerlendirmede bulundu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı