Biden: ABD’de resesyon olacağını düşünmüyorum

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
Biden: ABD’de resesyon olacağını düşünmüyorum ABD Lideri Joe Biden, “Ben bir resesyon olacağını düşünmüyorum. Olsa bile bu hayli yavaşça bir resesyon olur.” dedi.

Biden, CNN televizyonundan Jake Tapper’a verdiği röportajda, ülkenin iktisadına ve Suudi Arabis’tan’ın müttefikleri ile bir arada günlük petrol üretimini kasımdan itibaren 2 milyon varil azaltma sonucuna ait değerlendirmelerde bulundu.

Biden, Kongre orta seçimlerine 4 hafta kalmışken ülkedeki resesyon kaygılarına ait, “Bakın, her 6 ayda bir resesyon olacağını söylüyorlar fakat bu hala olmadı. Bunun olacağının da hiç bir garantisi yok. Ben bir resesyon olacağını düşünmüyorum. Olsa bile bu fazlaca yavaşça bir resesyon olur.” dedi.

ABD Ticaret Bakanlığı geçtiğimiz aylarda ABD iktisadının 2022 ikinci çeyrekte yüzde 0,9 daraldığını açıklamıştı. ABD iktisadı birinci çeyrekte ise yıllıklandırılmış olarak yüzde 1,6 küçülmüştü. Bu datalar daha sonrası ABD iktisadının teknik olarak resesyona girip girmediği tartışma konusu olmuştu.

‘SUUDİ ARABİSTAN’IN YAPTIKLARININ SONUÇLARI OLACAK’

Biden ayrıyeten Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı kimi üretici ülkelerden oluşan OPEC+ kümesinin günlük petrol üretimini kasımdan itibaren 2 milyon varil azaltma sonucunın akabinde gündeme gelen Suudi Arabistan ziyaretini ve bu ülke ile bağları de kıymetlendirdi.

Yaz aylarında Suudi Arabistan’a yaptığı ziyaretin maksadının petrol değil, İsrail ile bölge ülkelerin olağanlaşma süreci olduğunun altını çizen Biden, “Şu anda bu ilgileri kıymetlendirme sürecindeyim. Temsilciler Meclisi ve Senato (tatilin akabinde kasım ayında) nazaranvine geri döndüğünde, Suudi Arabistan’ın Rusya ile yaptıklarının sonuçları olacak.” değerlendirmesini yaptı. (AA)