Biden’dan Rusya ve Suudilere petrol eleştirisi

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
Biden’dan Rusya ve Suudilere petrol eleştirisi ABD Lideri Biden pazar günü G-20 tepesi kapsamında yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan ve Rusya’yı, güç arzı konusunda yetersiz adım attıkları sebebi öne sürülerek eleştirdi.

Açıklama OPEC+ üyelerinin üretimi görüşmek üzere perşembe günü gerçekleştirecekleri toplantı öncesinde geldi.

tıpkı vakitte Biden, adım atmamaları durumunda bu iki ülkeye nasıl cevap vereceği konusunda detaya girmedi.

Biden, “Rusya, Suudi Arabistan ve öbür büyük üreticilerin üretimi artırmayarak, insanların meskenlerinden çıkıp konutlarına gidebilecek akaryakıta sahip olmalarını engellemeleri bana bakılırsa hakikat değil” diye konuştu. OPEC+’ın üretimi artırmaması durumunda nasıl bir adım atacağının sorulması üzerine Biden, “Yapmayı değerlendirdiğimiz şeyi yapmak zorunda kalmadan evvel açıklama konusunda çekimserim” dedi.

Kıdemli bir Biden idaresi yetkilisi Bloomberg’e yaptığı değerlendirmede, ABD yetkililerinin G-20 tepesi boyunca güç ithalatçısı ülke yetkilileri ile OPEC+ üyelerini üretimi artırmaya nasıl ikna edecekleri konusunu görüştüklerini aktardı.