BTP önderinden Erdoğan’a ‘Türkiye İktisat Modeli’ reaksiyonu

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
BTP önderinden Erdoğan’a ‘Türkiye İktisat Modeli’ reaksiyonu
BTP Başkanı Hüseyin Baş; senelerca kıyısından köşesinden çaldınız. Yetmedi ismini, kitap kapağını, yazı fontuna kadar kopyaladınız ancak hiç bir vakit “Milli İktisat Modeli”nin ülküsünü anlayamadınız. Anlayamacaksınız ! Zira ulusallık sizin yalnızca dilinizde.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Lideri Hüseyin Baş partisinin Ankara’da gerçekleştirilen vilayet liderleri toplantısına katıldı.

Burada yaptığı konuşmada iktisat gündemini kıymetlendiren Baş, dövizdeki düşüşle ilgili sorular sordu.

“Planlı bir soygun”

Yaklaşık 2 aydır Türkiye’de planlı bir soygun yapıldığı tarafında ihtarlarda bulunduğunu söz eden BTP başkanı şunları söylemiş oldu; “Tamam dolar düşürüldü de bu dolar bir biçimde çıktı. Niçin çıktı, nasıl çıktı, kim çıkardı, nasıl düşürüldü, kim düşürdü? İşte biz vatandaşımızın aklına bu soruları getirdik. Zira bunların hepsi bir planın kesimiydi. Bu planı direkt ve dolaylı olarak ben yaklaşık 2 aydır anlattım esasen, ‘Planlı bir soygundur bu’ dedik. Maliye Bakanımız, ‘Küçük yatırımcıyı çarptılar’ dedi. Küçük yatırımcı kim? Küçük yatırımcı sensin benim. Biz yoksullaştık.”

“Bir günde ihracatçıyı batırdılar”

İktidarın dövizin yükseliş sürecinde “Hedef ihracatın önünü açmak“ biçiminde bir savunma yaptığını söyleyen Hüseyin Baş son operasyonla ihracatçının batırıldığını söylemiş oldu.

Baş; “Niye döviz artıyor diyenlere, ‘Bırak dövizi, senin ne işin var dövizle, ihracat için biz bu modeli yapıyoruz’ dediler. İhracat nedir? Artık bu malı yurt dışına satacağım, yolladım malı. Kaç para? var iseyalım 1 milyon Euro. O günün parası ile ne kadar ediyor, 20 milyon lira. Malı yolladım, parayı da yarın yolla dedim. 20 milyon liralık mal yolladım para bir geldi 15 milyon lira. Bir günde ihracatçıyı batırdılar. Maşallah dediği 3 gün hayatıyor. O denli bir fiyasko ki vatandaşımız kandırılıyor.”

“İnsan bari puntosunu, rengini değiştirir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cuma akşamı katıldığı televizyon programından servis edilen bir fotoğraf da BTP önderinin gündemindeydi.

Fotoğrafta Erdoğan’ın elinde üzerinde siyah yazıyla Türkiye İktisat Modeli yazan kırmızı kapaklı bir kitap bulunuyordu.

Bu kitabın dizaynında Prof. Dr. Haydar Baş’ın Ulusal İktisat Modeli kitabının taklit edildiğini tabir eden Hüseyin Baş şunları söylemiş oldu; “Cumhurbaşkanımız eline bir kitap almış, enseden de bir poz vermiş. Elindekinde ‘Türkiye İktisat Modeli’ yazıyor. İnsan bari puntosunu değiştirir, rengini değiştirir. Bu kadar da tembellik!”

Hüseyin Baş konuşmasında, 2005 yılında İstanbul’da düzenlenen memleketler arası kongre ile dünyaya ilan edilen Ulusal İktisat Modeli’nin isim tescilinin de yapıldığına dikkat çekti.

“Millilik sizin yalnızca dilinizde”

BTP başkanı, AKP hükümetinin gündem ettiği Türkiye İktisat Modeline yönelik reaksiyonunu toplumsal medyadan da sürdürdü.

Hüseyin Baş toplumsal medya hesaplarından paylaştığı bildirisinde şu tabirleri kullandı;

senelerca kıyısından köşesinden çaldınız; Yetmedi ismini, kitap kapağını, yazı fontuna kadar kopyaladınız lakin hiç bir vakit “Milli İktisat Modeli”nin ülküsünü anlayamadınız. Anlayamacaksınız ! Zira ulusallık sizin yalnızca dilinizde.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı