Bülent Uygun: “Talihsiz, şanssız goller yiyerek mağlup ayrıldık”

tesbih

New member
Bülent Uygun: “Talihsiz, şanssız goller yiyerek mağlup ayrıldık” Harika Lig’in 6. haftasında Çaykur Rizespor Altay’a 2-1’lik skorla mağlup oldu.

Müsabakanın akabinde basın açıklaması yapan Çaykur Rizespor Teknik Yöneticisi Bülent Uygun, “Bugün itibariyle baktığımızda kazanmak için bilhassa, yenerek hem sürecin geçişini daha güzele çevirmek ismine kazanmak istiyorduk ama son dakikada Remmy’in alanları mazeret ederek sakatlığım var dedi. Son maçta 5 dakika oynatmıştık. daha sonrasında bir oyuncunun belinin kitlenmesinden dolayı oynatamayınca bir anda bir daha takımda sistemde değişiklik yapmaya çalıştık. Bugün yüzde 68 topa sahip olan, üretmeye çalışan, gole giren alanda oyun anlayışını benimseten, kazanma ismine uğraş eden âlâ bir Rizespor vardı. Bahtsız, şanssız goller yiyerek mağlup ayrıldık. Tabi buda bizim ismimize ıstırap verici. Kazanıp taraftarlarımızı memnun etmek istiyorduk. Beni memnun eden tek taraf; grup uzun aylardan daha sonra, yaklaşık 2 buçuk ay daha sonra birinci kere bir haftadır tüm mevkide şimdi 2 santraforumuzun sakatlığını saymadan, birde sol bekimizle orta alandaki sakatlığımız 4 adamımızı saymazsak tam manasıyla çalıştığımız bir ortamda güzele hakikat giden bir ekipken karşılığı 3 puan almak isterdik olmadı. Gayemiz tekrarki ulusal maç ortasına kadarki süreçte toplayabildiğimiz kadar puanları toplayıp bu biçimdeki süreci de gerçek bir biçimde geçerek, fazlaca daha âlâ yerlere serileri yakalayarak devam etmekti. Çok yeterli bir takıma sahibiz. Bunu bugün ki maçtan daha sonrada gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. O yüzden futbolcu kardeşlerimi uğraştan dolayı tebrik ediyorum. Kaybettik taraftarımızdan da bu manada özür diliyoruz” dedi.

Ekibin makûs gidişattan kurtulacağının ve taraftarın biraz sabretmesi gerektiğini hatırlatan Uygun, dünyaca ünlü yıldız Remy’nin dahi saha koşulları niçiniyle maça çıkmadığını da kelamlarına ekleyerek, “Bazı gerçekleri konuşmakta yarar var. Dönem bittikten daha sonra 20 oyuncu gitti, ben mi gönderdim? Ekipten gitmesini istediğimiz adamlar vardı, hatta Remy ‘Ben gidiyorum’ dedi, daha sonra dedi ki ‘Ben paralara yer bulamam’ gerisin geri geldi. Antrenmana çık dedik çıkmadı, ‘Sakatım’ dedi ‘Sahada çukur var’ dedi. Hatta 1-2 oyuncu ‘Hoca sarfiyat nasılsa Türkiye’de sistem bu biçimdedir’ dedi. daha sonrasında 20 futbolcu gitti, bizde transfer yapmaya çalıştık. Bizim almaya çalıştığımız futbolcular şu anda liglerde oynuyor. Sağ olsun lider en âlâ transferi yapmak için uğraştı. Aldığımız 3 tane de genç var. Biri Eskişehirspor’dan 17 yaşında, biri Erokspor’dan onları da transfer olarak saymamak lazım. Toplamda 11 tane transfer var. Ve bunların hepsi ağustos ayının 15’inden daha sonra geldi. 10 hafta Sumudica’ya sabrettiniz. İsimde vermek istemezdim de. X bir hocaya daha haftalarca makus gitti sabrettik. Geçen yıl bu grup düştü diyorduk ben kurtardım mı? Egzersizsiz. Biraz sabır. Yeni oyuncular geldi. Kimisi sakatlıktan çıkıyor. Bende birinci kere bu biçimde bir şey yaşıyorum. Rizespor’da epey yeterli bir takım oluşuyor, egzersiz eksikleri tamamlanınca Rizespor epey uygun yerlere gelecek, bu kadar net. Biraz destek” tabirlerini kullandı.

Maçta Çaykur Rizespor’un bulduğu golün akabinde dahi taraftarın ‘Uygun istifa’ diye slogan atmasına da değinen Teknik Adam Uygun, “Olabilir, ben istemez miyim ben geldim baba ocağımda o gururu yaşadım. Bana söylemiş oldukleri hoş kelamlar hoşuma gitti. Kimileri küfür ediyor lakin ona da yapacak bir şey yok. Bu Türkiye’nin maalesef toplumsal medya kirliliği. Ben kadro için uğraşıyorum. Kim ister? Benim yaşadığım hoşluğu kim yaşamak istemez” biçiminde konuştu.