Büyükşehir Yağmur Mağdurlarının Gereksinimlerini Karşılıyor

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Büyükşehir Yağmur Mağdurlarının Gereksinimlerini Karşılıyor
Muğla’nın Bodrum ve Marmaris ilçelerinde çok yağışlardan mağdur olan vatandaşlara Muğla Büyükşehir Belediyesi yardım elini uzattı. Büyükşehir Belediyesi yağışlardan etkilenen hanelere televizyondan buzdolabına, halıdan çocuk beşiğine kadar tüm gereksinimlerini karşıladı.

Muğla’nın Bodrum ve Marmaris ilçelerinde geçtiğimiz hafta sağanak yağış ve dolu tesirli oldu. 2021 yılında metrekareye 679 kg yağış düşen Marmaris’e, 9-13 Ocak tarihleri içinde 626, Geçtiğimiz yıl 296 kg. yağış ala Bodrum’a ise 4 günde 262 kg yağış düştü. Dolu ve çok yağmur yağışlardan dolayı kimi vatandaşlar mağdur oldu. Mağdur olan vatandaşların yardımına Muğla Büyükşehir Belediyesi koştu. Büyükşehir Belediyesi dolu ve yağışlardan etkilenen hanelerin tüm muhtaçlıklarını karşıladı.

Televizyondan Bebek Beşiğine Kadar Dağıtıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi vatandaşların talepleri üzerine televizyondan buzdolabına, halıdan çocuk beşiğine kadar sudan ziyan nazarann tüm gereçleri yeniledi. Büyükşehir Belediyesi Bodrum ve Marmaris’te toplam 8 çamaşır makinası, 9 buzdolabı, 36 halı, 23 baza, 5 bulaşık makinası, 7 televizyon, 2 fırın, 3 soba, 20 koltuk, 12 yatak, 2 masa, 2 elektrik süpürgesi, 2 derin dondurucu, 2 ocak, 4 battaniye, 2 elbise dolabı, 2 yorgan, 1 cep telefonu, 1 klima, 1 ısıtıcı, 1 komindin, 1 çekyat ve 1 adet beşik dağıtımını gerçekleştirdi.

Vatandaşlardan Büyükşehir Belediyesi ve Osman Gürün’e Teşekkür

Yağışlar niçiniyle su baskınlarından ziyan bakılırsan vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesinin takviyesinin epeyce pahalı olduğunu söyleyerek teşekkür ettiler.

Ali A. “20 yıldır Marmaris’te yaşıyorum. Sel felaketinden dolayı konutum ve eşyalarım çok derecede ziyan gördü. Büyükşehir Belediye Liderimizden Allah razı olsun. El attı ve bize yardımcı oldu. Bütün eksiklerimizi tamamladı. Kendisine minnettarım hayli teşekkür ediyorum” dedi.

Ayşe A. “Dolu ve yağmur yağışı daha sonrası konutumuzu su bastı. Halılarım, koltuklarım çamaşır makinam kullanılamaz hale geldi. Bulaşık makinam bozuldu. Büyükşehir Belediyemizden Allah razı olsun. Gereksinimlerimizi giderdi ve bize çamaşır makinası gönderdi. Belediyeden size çamaşır makinası göndereceğiz dediklerinde iş yerindeydim. O kadar heyecanlandım ki konuta gelene kadar yolda iki kez düştüm.

Belgin G “Ben ve çocuklarım son anda kurtulduk. Bütün eşyalarım sular altında kaldı. Hepsini çöpe attık. Muğla Büyükşehir Belediyesine hayli teşekkür ediyorum. Üç gün ortasında tüm eşyalarımızı yenilediler.

Mümtaz Gün “ Osman Gürün’den Allah razı olsun. Kim diyorsa ki çalışmıyor yapmıyor emin olun elinden geleni yapıyorlar. 140 meskeni su basmış. Hepsi de bizim üzere mağdur. Belediye herkese yardım elini uzattı” dedi.

Gürün; Vatandaşlarımızın Her Şartta Yanındayız

Muğla olarak felaketleri birlik ve birliktelik ortasında atlatarak, vatandaşlarla omuz omuza yürüdüklerini söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Osman Gürün, her türlü zorluğu aşarken Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşların yanında olduklarını vurguladı. Lider Gürün, su baskınlarından ziyan bakılırsan vatandaşların eksiklerini gidermek için birinci günden itibaren çalıştıklarını belirtirken, “Muğla olarak birinci olarak orman yangınlarını yaşadık. Artık de dolu ve çok yağmur yağışlarına maruz kaldık. Orman yangınları daha sonrasında mağdur olan vatandaşlarımızın muhtaçlıklarını ve taleplerini karşıladığımız üzere yağışlardan mağdur olan vatandaşlarımızın da tüm muhtaçlıklarını karşılamak için birinci günden bu yanan çalışıyoruz. Bizler bu kenti bir arada paylaştığımız vatandaşlarımızın her vakit yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Memnun günlerde nasıl beraberysek başımıza gelen aksiliklerde da birbirimize daha sıkı sarılıp daha büyük bir beraberlik örneği göstermeye devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı