Bursa’da ikinci el araç talebi, esnafın yüzünü güldürdü

KesikÇayır

New member
Bursa’da ikinci el araç talebi, esnafın yüzünü güldürdü Son devirlerde sakinleşen ikinci ele araba piyasasında bir daha hareketlenme başladı.

Bu hafta büyük bir ilgi goren Bursa’daki ikinci el araba pazarı, esnafın yüzünü güldürdü.

Araç almak isteyen vatandaşlar adeta pazara akın etti.

EN UYGUNU 35 BİN LİRADAN BAŞLIYOR

Fiyatlar yükselmesine karşın satış yapan esnaf, durumdan şad olduğunu lisana getirdi. Pazarda 35 bin liradan başlayan ikinci el oto fiyatları üste hakikat çıkıyor. Vatandaşlar ise bakıp inceledikleri ikinci el arabalardan bütçelerine uygun olanları beğenip alıyor.

FİYATLAR KİMİNE YÜKSEK GELDİ

Uzun vakittir sakinlik yaşanan pazarda bu hafta satışların yeterli olması ve vatandaşların talep göstermesiyle birlikte, alanın da satanın da yüzü güldü. Kimi vatandaşlar ise fiyatları yüksek bulup yalnızca araçları incelemekle yetindi.

EN ÇOK GALERİCİLER SEVİNDİ

Pazarda araç sahipleri ise pazarlık yapmaktan kaçındı. Birtakım araç sahipleri indirim yapmayarak istediği fiyatta aracını satmak için direndi. Vatandaşların pazara akın etmesiyle bir arada pazarda gözle görülür bir kalabalık oluştu. Bu durum ise en epey araç satmak için pazara gelen araba sahiplerini ve galerici esnafını sevindirdi.

“PAZARI GELİP GÖRÜRLERSE ARAÇ SATILIYOR”

Bu hafta araç satışlarının patladığını söz eden Yüksel Korkmaz, “Bu hafta pazar fazlaca hoş. Satışlar fazlaca yeterli ve işlerimiz açıldı, satmaya araç yetiştiremiyoruz. Yanındaki satılan araca 8 kişi bakmak için geldi bin lira indirim için anlaşamadılar. Talepler o kadar fazla ki benim 1993 model aracıma 130 bin lira istiyorum, 120 bin lira verdiler vermedim. Benim gözümün önünde 4 tane araç satıldı. Pazarı gezip görürlerse araçlar satılıyor.” dedi.

“HERKES ARAÇ ARIYOR”

Pazarın canlı olduğunu belirten Selçuk Terzi, “Pazarda satışlar hayli süratli, iş oluyor. Bence vatandaş mutlu, herkes araç arıyor. Ben 2-3 tane araç satıldığına şahit oldum. Araçlar fazlaca satılıyor.” halinde konuştu.

200 BİN LİRANIN ALTINDA SIFIR ARAÇ KALMADI

İkinci elde en çok 100 ile 200 bin lira içindeki arabaların satıldığı, cip krizi ve döviz kurlarındaki artış sebebiyle neredeyse 200 bin liranın altında sıfır kilometre araç kalmadığı açıklandı. Galericiler cip krizindeki kasvetin 2022 yılının birinci yarısından evvel çözülmeyeceğini tabir ediyor.