Bursa’da şenlik coşkusu başladı

KesikÇayır

New member
Bursa’da şenlik coşkusu başladı Türkiye’nin en uzun soluklu şenliği Milletlerarası Bursa Şenliği pandemi niçiniyle verdiği bir yıllık ortayı sonlandırdı.

Bursa’nın sanat ömrüne 1962’den bu yana taraf veren Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafınca Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla bu yıl 59’uncusu gerçekleştirilen Milletlerarası Bursa Festivali’nin açılışı Ferhan Tülmen’in sunumu, Tenor Hakan Aysev ile Bursa Devlet Senfoni Orkestrası’nın harika konseriyle başladı.

Şenliğin açılış konuşmasını yapan Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) İdare Şurası Lideri Özer Matlı, Milletlerarası Bursa Festivali’nin Bursa’nın marka aktifliği olduğunu söylemiş oldu.

LOKAL HALK DANSLARI ŞÖLENİ DÜZENLENDİ

Tüm dünyayı saran ve biroldukca alışkanlığı değiştiren pandeminin kültür ve sanatı da sekteye uğrattığının altını çizen Matlı, “Dijital etkinlikler, tiyatro günleri üzere programlarla bu külfetli devirde kültür ve sanat ömrüne soluk vermeye çalıştık. Bu yıl bir daha pandemi niçiniyle yapılamayan Memleketler arası Altın Karagöz Halk Dansları coşkusunun hasretini giderebilmek ismine Mahallî Halk Dansları Şölenimizi gerçekleştirdik” dedi

SAHNELER BOŞ KALMAYACAK

Güç şartlar altında da olsa bu aktifliğin gerçekleşmesine değerli katkılar sunan Bursa Büyükşehir Belediye Lideri Alinur Aktaş’a sanat ve sanatkara verdiği bedelden dolayı teşekkür eden BKSTV Lideri Matlı, “Festival 30 Ağustos’a kadar Bursa’yı kültür ve sanat ile renklendirecek. daha sonrasında ise Ekim ayının sonuna kadar Tan Taşçı, Zeynep Bastık, Mashar- Fuat –Özkan, Şener Şen, Sibel Can üzere Türkiye’nin biroldukça ünlü ismi Bursa Açıkhava Tiyatrosu’nda sevenleriyle buluşacak. bir daha Ekim ve Kasım ayında Memleketler arası Kukla ve Gençlik Tiyatroları ile Milletlerarası Kukla ve Gölge Oyunları Şenliğimiz gerçekleştirilecek” diye konuştu.

SPONSORLARA TEŞEKKÜR

Bursa Büyükşehir Belediye Lideri Alinur Aktaş ve BKSTV Lideri Özer Matlı çabucak sonrasında şenliğe katkı sağlayan sponsorlara teşekkür ederek plaketlerini takdim etti. Lider Aktaş ve BKSTV Lideri Matlı, Uludağ Premium ismine Ömer Kızıl, Durmazlar ismine Hüseyin Bülbül, Oyak Renault ismine Selim Akbaş, BTSO ismine Aytuğ Onur, Atış Yapı ismine Ahmet Atış, Kumova İnşaat ismine Beren Toker, Hayat Hastanesi ismine Fatih Özkul, Abidin Usta ismine Şakir İtina, Özhan Marketler Zinciri ismine Elif Özhan, BUPiliç ismine Onur Özkul, DOSABSİAD ismine Nilüfer Çevikel, Güngör Turizm ismine Ahmet Güngör, Royal Hotel ismine Orhan Çapar, Ömür Bozası ismine Atakan Kuşku, Okul Etiketi.com ismine Zerrin Fitöz, BiletiniAl ismine, Numan Çatmakaş’a teşekkür ederek plaketlerini sundu.

“ÜLKEMİZİN GÜNEŞİ ATATÜRK’E ARMAĞAN”

Konuşmaların ve teşekkürlerin akabinde Türkiye’nin en uzun soluklu şenliği Şef Dağhan Doğu idaresindeki Bursa Devlet Senfoni Orkestrası ve Tenor Hakan Aysev’in süper sesiyle başladı. İzleyicilerin sanat dolu bir akşamı yaşadığı gecede Hakan Aysev, “Bursa benim için epey kıymetli. bir süre okudum. Bursa senfonisinin birinci konserini de ben yapmıştım. bu biçimdesine şiddetli bir ortamda 1,5 sene ortadan daha sonra bu şenliği oluşturabildikleri için Bursa Büyükşehir Belediye Lideri Alinur Aktaş ile BKSTV Lideri Özer Matlı’ya teşekkür ediyorum.” dedi.

BÜYÜK ALKIŞ ALDI

Konserine Napolitan bir eser ile başlayan Aysev, ikinci olarak ise O Sole Mio’yu seslendirdi. Türkçe manası “Benim Güneşim” olan parçayı ülkemizin güneşi Atatürk’e armağan ettiği söyleyen Aysev, seyircilerden büyük alkış aldı. Gece boyunca en sevilen yapıtları Bursa Devlet Senfoni Orkestrası’nın harika müziği eşliğinde Bursalılar için seslendiren Hakan Aysev, seyircilerin büyük beğenisini topladı. Konser daha sonrası sanatçı Hakan Aysev’e teşekkür plaketini BKSTV Lideri Matlı ile Bursa Filarmoni Derneği Lider Yardımcısı ve Uludağ İçecek İdare Konseyi Lideri Ömer Kızıl verdi.