Canik Belediyesi, mümkün afetlere karşı AFAD iş birliğiyle çalışanına eğitim verdi.

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Canik Belediyesi, mümkün afetlere karşı AFAD iş birliğiyle çalışanına eğitim verdi.
Canik Belediyesi Sivil Savunma Ünitesi ve Samsun Vilayet Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) iş birliğiyle mümkün afetlere karşı belediye çalışanına eğitim verildi. Canik Belediyesi’nin farklı ünitelerinde misyon yapan yaklaşık 50 işçi AFAD uzmanları tarafınca Afet Farkındalık Eğitimi, Afet Çadırı Kurma ve Sökme Eğitimi, Belediye Dayanak Gruplar Eğitimi başlığı altında üç farklı eğitime tabi tutuldu. Samsun’un pilot vilayet olarak seçildiğini söz eden AFAD yetkilileri, bu eğitimlerin Samsun’da bütün belediyelerde verileceğini aktardı. Bu eğitim programının mümkün afetlerde nazaranv yapmak üzere AFAD Arama-Kurtarma gruplarına takviye grubu oluşturmak gayesiyle düzenlendiğini belirten Canik Belediye Lideri İbrahim Sandıkçı, “Bu eğitim programlarıyla yangın, sel, zelzele, heyelan üzere afetlere karşı önlem almak, afetzedelere yerinde ve vaktinde müdahale etmek, hasarları en az düzeye indirmek hedeflenmektedir” dedi.

“AFETLERE KARŞI İŞÇİMİZİ EĞİTİYORUZ”

Canik Belediye Lideri İbrahim Sandıkçı, AFAD tarafınca işçiye teorik eğitimin yanı sıra uygulamalı eğitimin de verildiği program hakkında şunları kaydetti: “Yakın vakitte komşu vilayetlerimiz Sinop ve Kastamonu’da yaşanan sel felaketlerine şahit olduk. bir daha Ege’de, Akdeniz’de ülkemizin ciğerleri ormanlarımızın yanıp kül olmasını üzülerek gördük. Biz de yaraları sarmak için o bölgelere elimizden gelen takviyesi vermeye çaba ettik. Takımlarımızla, maddi ve manevi desteklerimizle afet bölgesinde yaşayan kardeşlerimizin yanında yer aldık. Bu da bize gösterdi ki, afetlere yerinde ve vaktinde müdahale etmek için profesyonel gruplar hazırlamak gerekiyor. Bunun için biz de çalışanımıza bu eğitimi vermek için teşebbüste bulunduk. Dayanaklarından dolayı AFAD’a epeyce teşekkür ederim.”

“ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIRIZ”

Afetlere karşı hazırlıklı olmak gerektiğini tabir eden Lider İbrahim Sandıkçı, “Olası afetleri en az ziyanla atlatmak ve hasarlara en kısa müddette müdahale etmek için istekli gruplar oluşturmak gerekir. Allah hiç bir yere afet vermesin. Lakin muhtemel durumlar için Canik Belediyesi olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız” dedi.

Canik Belediyesi Sivil Savunma Ünitesi, eğitime katılan tüm çalışana AFAD tarafınca sertifika verileceğini bildirdi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı