Cansu Özbay: “Güney Kore maçı epey hoş bir deneyim oldu”

tesbih

New member
Cansu Özbay: “Güney Kore maçı epey hoş bir deneyim oldu” A Ulusal Bayan Voleybol Takımı’nın başarılısı oyuncusu Cansu Özbay, Tokyo Olimpiyat Oyunları çeyrek finalinde kaybettikleri Güney Kore müsabakasının kendileri için hoş bir deneyim olduğunu belirterek, bunu Avrupa Şampiyonası’nda kullanacaklarını söylemiş oldu.
Sırbistan, Hırvatistan, Bulgaristan ve Romanya’nın konut sahipliğinde 18 Ağustos – 4 Eylül tarihlerinde düzenlenecek CEV Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda çaba edecek A Ulusal Bayan Voleybol Takımı’nda başarılı oyuncusu Cansu Özbay, açıklamalarda bulundu. Ağır bir periyottan geçtiklerini söyleyen 24 yaşındaki voleybolcu, “Önce Milletler Ligi’ni oynadık. ondan sonrasında dünyanın en büyük turnuvası olan olimpiyatlara gittik. Orada maalesef istemediğimiz bir yenilgi aldık. Onu geride bırakıp asıl önümüzdeki amacımız olan Avrupa Şampiyonası’na odaklanmamız gerekiyor. Kümemizdeki maçlarda adım adım ilerleyeceğiz. hiç bir grubu hafifçee almadan ilerlememiz gerekiyor. Güney Kore maçında da bence dersimizi aldık, hem düzgün manada tıpkı vakitte makûs manada. Şu an tek bir maksadımız var. Avrupa Şampiyonası’na en düzgün biçimde başlayıp en uygun biçimde bitirmek. Eminim ki bunu grup olarak başaracağız. Zira olimpiyatlarda epey büyük deneyim edindiğimizi düşünüyorum. Kümelerde fazlaca hoş gayret ettik, epey hoş savaştık. Fakat maalesef çeyrek finalde istediğimiz üzere oynayamadık. Bu bize epeyce hoş bir deneyim oldu. Bunu Avrupa Şampiyonası’nda kullanacağımızı düşünüyorum” formunda konuştu.
Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda oraya birinci girdiğinde neler hissettiğinin sorulması üzerine Özbay, “İlk tüylerim diken diken oldu dürüst olmak gerekirse. Olimpiyatlar, nitekim her atletin hayalini kurduğu bir yerdir. Birinci hissettiğim hayli heyecanlandım” diye yanıt verdi.