Çaykur Rizespor’da Tarık Çetin’den “yabancı kuralı” açıklaması

tesbih

New member
Çaykur Rizespor’da Tarık Çetin’den “yabancı kuralı” açıklaması Muhteşem Lig takımı Çaykur Rizespor’un file bekçisi Tarık Çetin, Türk futbolunun kaleci konusunda geleceğinin sağlam olduğunu belirtti. Yeni döneme Erzurum’da hazırlanan Çaykur Rizespor’un kalecisi Tarık Çetin, özel açıklamalarda bulundu.

Erzurum’daki kamplarının verimli geçtiğini lisana getiren Karadeniz temsilcisinin oyuncusu, “Bülent hoca ve takımı sahiden enerjik duruşuyla, idmanda olsun, idman daha sonrası olsun bizi motive ediyor. Ben ve grup arkadaşlarım tüm uğraşımızla yeni dönemde güzel sonuçlar almak için çalışıyoruz” dedi.

Kadrodaki forma rekabetinin olumlu yansımalarından bahseden Tarık Çetin, “Rekabet bizi olumlu etkiliyor. Zira kim oynarsa oynasın alana çıktığında elinden geleni yapıyor. Elinden geleni yaptığı için de güzel bir performansla devam ediyor” biçiminde konuştu.

“TÜRK FUTBOLUNUN GELECEĞİ SAĞLAM”

Genç bir kaleci olmanın büyük bir avantajla birlikte büyük bir sorumluluk da getirdiğini kaydeden 24 yaşındaki eldiven, Türk futbolunun kaleci konusunda geleceğinin sağlam olduğunu kaydetti. Çetin, “Ben açıkçası genç kalecilerin geleceğini düşünüyorum. Zira genç kalecilerimiz oynadıkça liglerimizde onlara daha da epeyce talih vermek için antrenörlerimiz daha rahat bir pozisyonda kendilerini görüyorlar. Daha epeyce genç kaleciler gelecek diyebilirim. Kendi adıma evvela Rizespor’da daha da epeyce forma bahtı bulup, kendimi saha ortasında daha da âlâ tabir etmek istiyorum. Bunun ardından de her Türk futbolcusunun istediği üzere A Ulusal Kadro’da nazaranv alıp, ay yıldızlı formayı taşımak istiyorum. Rizespor’u, Türkiye’de oynadığım öbür kadroları ve Türkiye’yi gururlandırarak Avrupa’da gayret etmek istiyorum” diye konuştu.

“KEŞKE ALTYAPILARA YATIRIM YAPILSAYDI”

Yerli ve yabancı oyuncu kuralı hakkında da değerlendirmede bulunan Tarık Çetin, “Yerli kuralının biz Türk futbolcular için olumlu olduğunu düşünüyorum. Ancak kulüplerimiz buna ne kadar hazırlıklıydı? Bu bir soru işareti. Keşke bu kurallar gelmedilk evvel altyapılarımıza gerekli yatırımları yapılsaydı. Kuralların gelmesiyle birlikte hiç bir sorun yaşamadan bu kurallara ayak uydurabilmek en hoşu olurdu diye düşünüyorum” tabirlerini kullandı.

Kendisini zorlayan rakip atakçıların kimler olduğu tarafındaki bir soruya ise yeşil-mavililerin file bekçisi, “Rakip grup hücumcularında isme takılı kalmıyorum. Hamle oyuncularının düzgün olması ligin kalitesini artırıyor, olağan ki biz kaleciler, meslektaşlarım için sıkıntı olsa da. Biz her maça farklı konsantre olduğumuz için isme bağlı kalmıyoruz” karşılığını verdi.

“HEP BİRLİKTE SEVİNMEYİ ÖZLEDİK”

izleyicisiz oynanan maçlarda taraftarın yokluğunu epey hissettiğini söyleyen Tarık Çetin, kelamlarını şu biçimde tamamladı:
“Taraftarlarımız önümüzdeki dönem prestijiyle aşikâr bir kapasiteyle statlara gelecekler. Bu da bizi açıkçası epey heyecanlandırıyor. Zira izleyicisiz oynadığımız her maçta nitekim onların yokluğunu, eksikliğini hissediyoruz ve bu önümüzdeki dönemden itibaren onların gelecek olması bizi sevindiriyor. Şunu söyleyebilirim: Galibiyetlerden daha sonra daima birlikte sevinmeyi hayli özledik. Umarım gelecek dönemde da bunu kucak kucak bir arada yaşarız.”