“Çelikte fırınların durması aylarca sürecek aksama demek”

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
“Çelikte fırınların durması aylarca sürecek aksama demek” Türkiye Çelik Üreticileri Derneği Genel Sekreteri Veysel Yayan güç kısıtlamalarının çelik kesimine olan yansımalarını kıymetlendirdi.

Bloomberg HT’ye konuk olan Yayan, kısıntıların kesimi olumsuz etkilediğini belirtirken 300-400 bin ton civarında üretim kaybının kelam konusu olduğunu belirtti.

Yayan’ın kelamlarında öne çıkanlar şöyleki:

Güç kısıntısı çelik kesimini olumsuz etkiliyor. Kesintiyi minimum düzeyde tutma istikametinde çabalar olduğunu görüyoruz. Bizim için değerli olan, bu kesintilerin hiç olmaması. Kesintinin kişisel tüketiciye yansıtılmaması tarafındaki uğraşın olumsuz tesirleri oluyor.

Kesintinin yapılması ve tekrar devreye girmesi sırasında önemli kayıplarla karşı karşıya kalınıyor. Yüksek ısılı fırınların durması aylarca aksama olması manasına geliyor lakin buralarda değil günlük üretim yapılan yerlerde kesinti oldu. 350-400 bin ton civarında üretim kaybımız kelam konusu olabilir.

Güçte epeyce kırılgan bir yapımız var. Türkiye, güç konusunda kendi ayakları üzerinde durabileceği bir yapı oluşturmalı.