Çeşme’de tatilci yoğunluğu azaldı

KesikÇayır

New member
Çeşme’de tatilci yoğunluğu azaldı Yerleşik nüfusu yaklaşık 50 bin olan Ege’nin beğenilen turizm merkezi Çeşme, bu yıl 1 milyonu aşkın tatilciyi ağırladı.

Uzaktan eğitim ve meskenden çalışma sisteminin hayata geçmesiyle meskene kapananların, koronavirüs olaylarının epey olduğu kentleri terk etmesi de nüfus artışında tesirli oldu.

OKULLARIN AÇILACAK OLMASI, EYLÜL AYI REZERVASYONLARINI ETKİLEDİ

Çeşme, tarihinin en ağır dönemlerinden birini yaşadı.

Fakat, 6 Eylül’de başlayacak 2021-2022 Eğitim Öğretim Devri’nde yüz yüze eğitimin yapılacağının duyurulmasıyla, tatil beldelerinden dönüş seyahatleri başladı. Bu hafta dönüşlerin daha artması bekleniyor.

Haziran ayında yüzde 70, temmuz ayında yüzde 90, ağustos ayında yüzde 99 olan doluluk oranlarının yaşandığı Çeşme’de eylül ayında rezervasyonları ortalama yüzde 30-40’a kadar düştü.

“ŞU AN EYLÜL AYI DOLULUĞU YÜZDE 40, EKONOMİK VE SAKİN TATİLİN TAM ZAMANI”

Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Lideri Yakup Demir, Şu an eylül doluluğunun yüzde 40 olduğunu görüyoruz lakin bu oranın yüzde 70 dolaylarında seyretmesini temenni ediyoruz. Otel fiyatları önümüzdeki hafta yüzde 30, bir daha sonraki hafta yüzde 50 azalacak. Ekonomik ve sakin tatilin tam vakti.” dedi.

“FİYATLAR YÜZDE 50 DÜŞÜYOR”

Çeşme’de temmuz ve ağustos ayında daha evvel yaşanmamış bir yoğunluk olduğunu anlatan Demir, “Okulların önümüzdeki hafta açılması sebebiyle yurt dışı turizm dayanağı de zayıf olduğu için eylül ayı doluluk oranları yeterli görünmüyor. Biz her vakit Çeşme, eylülde de hayli hoştur diyoruz. Sakinliği seven tüm konuklarımızı ekonomik tatil için Çeşme’ye bekliyoruz. Fiyatlar, temmuz, ağustos ayında arz ve talep niçiniyle pek yüksekti. Fiyatlar önümüzdeki haftadan itibaren düşecek. Okulların açılmasıyla bir arada kentlere ağır bir dönüş kelam konusu bu durum pandemi için bir tehlike oluşturabilir. Bu niçinle kentte acil işi olmayanların tatil beldelerinde belli bir süre daha kalmalarını ve kentteki yoğunluğa takviye olmamalarını istiyoruz” diye konuştu.

“ÇOK AĞIRDI, GEÇEN SENE TATİL YAPAMAYAN HERKES GELMİŞ”

Almanya’dan gelen ve Çeşme’de tatil yapan Mehtap Kimaldar ise, şu tabirleri kullandı:

“Almanya’dan Çeşme’ye tatil için geldim. Almanya’da havaalanında çalışıyorum artık işbaşı yapmam gerekiyor. Çocuğumun da okulu başlayacak bu niçinle 2 gün daha sonra dönüyoruz. Çeşme, bizim için farklı bir yer. Her yıl geliyoruz. Çok ağır bir dönemdi. Geçen sene tatil yapamayan herkes gelmiş”

“ŞİMDİ HERKES DÖNMEYE BAŞLADI”

Almanya’dan tatile gelenlerden Ercan Cebeci, “Çeşme’ye 4 hafta evvel geldik. Burayı hayli seviyoruz. Çok kalabalık bir yaz dönemiydi. Artık herkes dönmeye başladı. Biz de yarın sabah yola çıkıyoruz tabirlerini kullandı.Çeşme esnafından Selim Akbaykal ise, Bu yaz Çeşme en dolu dönemini yaşadı. Kışın kapalı kalan beşerler yazın tatil yapmak istediler. Bu da bizi esnaf olarak mutlu etti. Eylül ayında okulların açılması düşüş yaratacak fakat bir daha de dolu bir devir geçireceğiz. Hava sıcaklıkları hala yüksek bu yüzden eylül ayında da tatil yapanlar olacaktır. Oteller de eylül ayında kampanyalar yapıyorlar bu durum bize olumlu olarak yansıyacaktır” dedi.