Chp’li Ataş’Tan Kaymakama “Devletin Kaymakamı Ol” Mesajı!

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Chp’li Ataş’Tan Kaymakama “Devletin Kaymakamı Ol” Mesajı!
CHP Çivril İlçe Lideri Bedri Ataş, Çivril Kaymakamının AKP’lilerle etkinliklere katılmasına reaksiyon gösterdi.

Çivril Kaymakamı Turan Soğukluk, AKP Çivril İlçe Lideri Halil Ertuğrul ile birlikte bir dizi programa katıldı. Kaymakam ile AKP’li heyetin köylerde ve şehitlikte birlikte basına poz vermesine CHP Çivril İlçe Lideri Bedri Ataş’tan sert reaksiyon geldi. Lider Ataş şunları söylemiş oldu:

“PARTİZANLIĞIN TEZAHÜRÜ”

“AKP iktidarında hiç bir kurumun, hiç bir koltuğun, hiç bir mesleğin değeri harbiyesi kalmadı. Devletin her kademesine iş bilen değil, yandaşlar, partizanlar dolduruldu. Torpilli TÜGVA’cıların, tarikatların, cemaatların, partizanların cirit attığı koltuklar da bu üzere manzaralarla ne yazık ki karşılaşıyoruz. Kaymakamın AKP’li lider ile ziyareti de tam olarak bu partizanlığın tezahürüdür.”

CHP’li Ataş kelamlarının devamında Turgut Özal ve periyodun Malatya Valisi Naim Cömertoğlu içinde geçen diyaloğu da hatırlatarak şu biçimde dedi:

“PARTİ TEMSİLCİSİ ÜZERE ORADAN ORAYA”

“Dönemin Başbakanı olan Sayın Özal miting için Malatya’ya geldiğinde otobüsün üzerinden halka seslenmek üzeredir. O esnada protokolü yanına çağırır. Malatya Valisine sen de gel der. Fakat Vali “Efendim ben devletin valisiyim, orada bulunmam uygun kaçmaz” karşılığını verir Özal’a. sonrasındasında sıkıntı bela otobüse çıkan valiye, öbür protokol üyeleriyle birlikte yere çömelmeleri talimatı gelir. Zira halk Özal’ı bakılırsacektir. Asıl karşılık bu biçimde gelir. Vali Naim Cömertoğlu mikrofonlardan da yankılanan “Sayın Başbakanım, ben devletin valisiyim. Vali çökmez, vali çömelmez. Vali çökerse devlet çökmüş olur. Müsaade verirseniz ben aşağıya ineyim” kelamlarını sarf eder. İşte liyakatten, devlet adabını bilmekten bugün koşa koşa bir partinin mahalle temsilcisi üzere etkinliklere giden kelamım ona kaymakamların varlığına şahit oluyoruz. Lakin buradan kelam veriyoruz. İktidara geldiğimizde bu nizam değişecek ve liyakatli beşerler, hak edenler o koltukta oturacak ve hiç bir partinin aktifliklerine oradan oraya koşturmayacak!”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı