CHP’li Meclis Üyesi Arslan: Tunceli’deki yangın fakat yağmur yağarsa söner

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
CHP’li Meclis Üyesi Arslan: Tunceli’deki yangın fakat yağmur yağarsa söner Tunceli’nin Hozat ilçesinde devam eden yangının denetim altına alınması çalışmalar devam ediyor. Amutka, Ormanyolu, Boydaş, Dereköy ve Çakmaklı bölgesinde devam eden yangın şu ana kadar denetim altına alınamadığı bildirildi.

CHP Tunceli Vilayet Genel Meclis üyesi Hüseyin Arslan, yangında bölgede ziyan bakılırsan alanın ne kadar olduğunu dair bir ayrıntılarının olmadığını fakat havadan yapılacak bir inceleme sonunda zararın boyutunu öğrenebileceklerini kaydetti.

“ZARAR HAVADAN YAPILACAK İNCELEME kararı ANLAŞILABİLİR”

Bölgede yangının devam ettiğini ve takımların çalışmalarına devam ettiğini belirten CHP Tunceli vilayet Genel Meclis üyesi Hüseyin Arslan şu biçimde konuştu:

* O bölgede yangın devam ediyor ve söndürülmesi için arkadaşlarımız yangını denetim altına almak için çalışmaya devam ediyorlar. Fakat yangın büsbütün denetim altına alınamadı.

* Bölge sarp ve engebeli bir yere sahip olduğu için orada araçlarla ulaşım sağlamak güç. O bölgeye gitmek isteyen istekli vatandaşların birden fazla da güvenlik bölgesi olduğu sebebi öne sürülerek girişlerine müsaade verilmedi.

* Bölgedeki yangından çıkan dumanların ilçe merkezinde epeyce net bir biçimde görülüyor. Şuana kadar bölgede ne kadar bir alanın ziyan gördüğünü söylemek fazlaca güç zira Aliboğazı bölgesi epeyce güç bir bölge orada olağanüstü hal’in uygulandığı bir yer. Bu bölgede havadan inceleme yapılmayana kadar zararın boyutunun ne kadar olduğunu söylemek mümkün değil.

CHP Tunceli Vilayet Genel Meclisi üyesi Hüseyin Aslan

“YAĞMUR YAĞARSA YANGIN SÖNER”

Yağmurun yağması yada kayalık bir alana denk gelmesiyle yangının lakin söneceğini söyleyen Arslan, “Dün CHP’li 4 vekilimiz yangın bölgesi alanındaydı oradaki durumu net bir biçimde gördüler. O bölgenin pozisyonundan dolayı insanların ulaşma imkanı hayli sıkıntı. Oraya giden gruplarında fazla bir müdahalesi yok. Fakat yağacak bir yağmurda yangın tabiatıyla söner yahut kayalık bir toprağa denk gelirse bizatihi sönebilir. Yoksa kimsenin oraya girip yangını müdahale etme üzere bir bahtı yok” tabirlerini kullandı.