Çiftlikköy Belediyesi’nden Lider Silpagar’dan Toplu Mukavele Muştusu

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Çiftlikköy Belediyesi’nden Lider Silpagar’dan Toplu Mukavele Muştusu
Çiftlikköy Belediyesi ve Zirvekent AŞ ile Hizmet-İş Sendikası içinde 2022-2024 yıllarını kapsayan toplu kontrat görüşmelerinin imza merasimi, Çiftlikköy Belediye Lideri Ali Murat Silpagar, Belediye Lider Yardımcısı Abdurrahim Solmaz, Zirvekent AŞ Müdürü Semih Tüzün, Hak-İş Bursa Vilayet Lideri Mustafa Yavuz, Hak-İş Bursa Bşk. Yrd. Selim Bal, Öz-Güven-Sen Genel Sekreteri Hasan Koç, İşyeri Temsilcisi Osman Kopuz ve tüm emekçilerin iştirakiyle Çiftlikköy Belediyesi Düğün ve Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Birinci konuşmayı gerçekleştiren Öz-Güven-Sen Genel Sekreteri Hasan Koç, “Başkan Silpagar’a Öz-Güven-Sen ismine, emek ismine teşekkürlerimi sunuyorum” derken, akabinde kelam alan Hizmet-İş Bursa Şube Lideri Mustafa Yavuz ise, “Benim personelimin yüzü gülerse Çiftlikköy halkının yüzü güler, benim personelim huzurlu ve keyifli olursa Çiftlikköy huzurlu ve memnun olur diyen ve bölgede personeli işçilerine en uygun artırımı yapan, birazdan sizlere müjde verecek olan Belediye Liderimiz Sayın Ali Murat Silpagar’a ve görüşmelerde yer alan grubuna şahsım, sendikam ve sizlerin ismine teşekkür ediyorum” dedi.

LİDER SİLPAGAR, “EN DÜŞÜK EMEKÇİ MAAŞI 7350 TL OLMUŞTUR”

Çiftlikköy Belediye Lideri Ali Murat Silpagar, alkışlarla sık sık kesilen konuşmasında emekçilere yeni muştular vererek, “Daimi personellerimiz ile 696 Sayılı KHK ile Belediyemiz Zirvekent Şirketinde istihdam edilen belediye çalışanlarına yapılan maaş artışı ve ikramiye artışları ile bir arada Çiftlikköy Belediyesi bünyesindeki çalışanların maaş artış oranı Yüzde 30,5 olmuştur. bu biçimdece en düşük personel maaşımız 7350 TL olmuştur, güzel olmasını diliyorum” diye konuştu.

“MAAŞ ARTIŞ ORANI YÜZDE 30,5 OLDU”

Lider Silpagar, “Çiftlikköy Belediye Başkanlığı ile Hizmet – İş Sendikası’nın içinde imzalamış olduğumuz toplu mukavelemiz ile çalışanlarımızın haklarını en hoş biçimde korumak için gerekli çalışmalarımızı tamamlamış bulunuyoruz. İmzaladığımız toplu kontrat ile daimi emekçi takımında olan ve 696 Sayılı KHK ile Belediyemiz Zirvekent Şirketi bünyesinde istihdam edilen belediye çalışanlarına sendika ve bürokratlarım tarafınca yüzde 25 oranında artırım üzerine anlaşılmış lakin onu yüzde 30,5 yapalım. Bu da bizim sizlere bir müjdemiz olsun. Pekala hangi alanlarda iyileştirmeler yaptık? Toplumsal hakların tamamında ikramiye, müsaade müddeti, yemek fiyatı, direksiyon primi, koku primi, sorumluluk primi, müsaade yardımı, sünnet yardımı, 1 Mayıs yardımı, tahsil yardımı, bayram yardımları, afet yardımı, evlilik yardımı, mevt yardımı, fiyat artırımı, ikramiye artışı, kıdem ve güzelleştirme artırımı, fiyat artırımı mevzularında sağlanan artış ve iyileştirmelerin güzel olmasını diliyorum. Bu artışlarımız birinci 6 ay için, ikinci 6 aylık devirdeki artışlar açıklanacak olan TEFE-TÜFE oranında işçilerimizin maaşlarına yansıtılacaktır. Sendika temsilcilerine de teşekkür ediyorum, ben ve çalışma arkadaşlarım adına” dedi.

“ADIM 1071 YÜRÜYÜŞ YOLU VE ÖTEKİ PROJELER SÜRATLE DEVAM EDİYOR”

İlçemizde siz kıymetli işçi ve yöneticilerimiz ile birlikte muvaffakiyetten muvaffakiyete koşuyoruz. Sizlerin çalışma azmi ve çabaları sonucunda ilçemizde büyük hizmetlere imzamızı attık. İlçemizin tüm su alt yapısını yeniledik, yapılan altyapı çalışmalarından dolayı bozulan yollarımızı standartlara uygun biçimde yeniledik, kaldırımlarımızı yaptık, yeni yerleşim yerlerinde altyapı ve ham yol açma çalışmalarımız son süratle devam etmekte. Kıyı ikinci etabımız, ilçe stadımız, kapalı spor salonumuzun ihaleleri yapılmış üretim çalışmaları devam etmektedir. Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezimiz, Millet Kıraathanesi ve Mesire Alanı ile ilçemiz için büyük kıymet arz eden 2 adet 5000 bin tonluk su deposu yer tahsis süreçleri bitirildi, proje kademesi devam ediyor. Allah’ın müsaadesi ile en kısa vakitte ihale süreçlerine başlayacağız. İtfaiye Müdürlüğümüzde ani müdahalelerde kullanılmak üzere Japonya büyükelçiliğine sunduğumuz proje kabul edilip tam donanımlı itfaiye aracımızı teslim aldık, Şunu unutmamalıyız; Bu hizmetlerimizi faaliyete geçirmemizdeki en büyük etken vatandaşlarımızın hayır duası ve siz hayli bedelli işçilerimizin azmi ve çalışması kararı olmaktadır. El birliği ile ilçemizde bulunan vatandaşlarımızın toplumsal ve kültürel belediyeciliğin gereği olan tüm çalışmalarımızı tıpkı azim ve kararlılıkla yapmaya çaba edeceğiz. Uğraş bizden, muvaffakiyet ulu Rabbimizden” diye konuştu.

Toplu mukavele imzalarının karşılıklı olarak atılmasının akabinde sendika temsilcileri tarafınca Lider Silpagar’a çiçek ve plaket ikramları takdim edilirken, Lider Silpagar da sendika temsilcilerine anı tabağı armağanlarını takdim etti. Merasim daha sonrasında personellerin horonuna katılan Lider Silpagar, Hak-İş Bursa Vilayet Lideri Mustafa Yavuz, Hak-İş Bursa Bşk. Yrd. Selim Bal, Öz-Güven-Sen Genel Sekreteri Hasan Koç, çalışanla birlikte bir süre horon çekerek emekçilerin sevincini paylaştılar.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı