Çiğlili Kursiyerler Mükemmeller Yaratıyor

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Çiğlili Kursiyerler Mükemmeller Yaratıyor
Çiğli Belediyesi tarafınca bayanlara meslek edindirmek maksadıyla başlatılan Pastacılık kursuna katılan kursiyerler ürettikleri el emeği eserler ile kesimde süratle ilerliyor.

Lider Utku Gümrükçü öncülüğünde bayanların toplumsallaşması ve istihdam zincirine dahil edilmesi gayesiyle başlatılan meslek edindirme kursları meyvelerini vermeye başladı. Çiğli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde vazifeli eğitmenler eşliğinde Bayan ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün yeni binasının mutfağında kurulan Pastacılık Atölyesi, kısa mühlet içerisinde kesimin kıymetli üretim merkezlerinden biri pozisyonuna geldi. Görsel ve lezzet açısından pek başarılı pasta ve tatlılar yapan kursiyerlere iş dünyasından önemli teklifler gelmeye başladı. Aldıkları eğitim yardımıyla bölümde yer alarak aile bütçesine katkı sağladıklarını tabir eden kursiyerler, Çiğli Belediye Lideri Utku Gümrükçü’ye kendilerine sağladığı üretim imkanı için teşekkür ettiler.

Lider Gümrükçü: “Bu muvaffakiyet Çiğli’nin kadınlarının”

İmkan verilmesi durumunda bayanların neleri başarabildiğine bir kere daha şahit olduklarını belirten Lider Gümrükçü, “Toplumsal gelişimimiz için bayanların toplumsal, kültürel, sportif ve istihdam alanlarındaki varlığını güçlendirmeliyiz. Fikirlerinden ve yaratıcılıklarından yaralanmalıyız. Tarihimizde tekraren şahit olduk ki, Türk hanımı çalışkandır. Kâfi ki onları destekleyelim. Başaramayacakları hiç bir şey yok. Çiğli Belediyesi olarak, bu şuurla bayanların hayatın her alanındaki varlığını kuvvetlendirecek hizmet ve projeler üretiyoruz. Meslek edindirme kurslarımız da bu çalışmalarımızın başında geliyor. Kısa mühlet evvel başlatmış olduğumız Pastacılık kursuna katılan bayanların bölümde talep edilen şahıslar olduğunu görmek bizleri epey memnun etti. Temennimiz. Çiğli Belediyesi meslek edindirme kurslarında eğitim alan hayli daha fazla bayanın üretim zincirine dahil olmasıdır. Bu noktada meslek edinmek isteyen tüm bayanları kurslarımıza katılmaya bekliyorum. Çiğli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü yöneticileri ve eğitmenlerine de gösterdikleri dayanışmadan ötürü bir sefer daha teşekkür ediyorum” tabirleriyle konuşmasını tamamladı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı