“Çocuklar iyi gidiyor”

ahmetbeyler

Active member
Steffen Baumgart silindir şapka değil beyzbol şapkası takıyor. O bir sihirbaz değil, bir futbol antrenörüdür. Bu nedenle onun yönetimindeki 1. FC Union Berlin takımı bir anda – abracadabra, simsalabim – tamamen dönüşmüş bir şekilde oynamayacak. Baumgart futbolu her yönüyle yaşıyor. Profesyonellerinden bağlılık talep ediyor. Union oyuncuları, Baumgart'ın An der Alten Försterei stadına döndüğü ilk üç günde bunu anlamış görünüyor. Her halükarda bu, Bundesliga'nın sondan bir önceki takımı Holstein Kiel'e karşı oynanan 30 dakikalık dört hazırlık maçındaki 1:2'lik yenilginin iyi haberi.

“Yüksek yoğunlukta ve bol gol şansı olan iyi bir maç izledim. Gol şansı gördüm. Bizim açımızdan sonuç doğru değil. Ama görmek istediğim birçok şeyi gördüm. Baumgart, teknik direktörlüğe ilk çıkışının ardından “Eminim ki böyle oynarsak maçları kazanacağız” dedi.

Steffen Baumgart, 1. FC Union'da bir veya iki boşluk görüyor

Ardından 2 Ocak'ta Bo Svensson'un kovulmasının ardından Köpenick takımının yeni teknik direktörü olarak tanıtılan eski Union oyuncusu, gelecekte artık görmek istemediği şeylere geldi: “Gerçek şu ki şu ya da bu durumdayız. , yeterince hızlı ilerlemiyorsun.” Bir taraftan diğer tarafa geçerken ve geçerken bir veya iki boşluk gördü.

Baumgart, Köpenick'te kendini tanıttığında psikolog olmadığını vurguladı. Yine de onun varlığı takıma yeni bir cesaret ve kararlılık aşılamış görünüyor. Genel olarak, 1. FC Union'ın Kiel'e karşı testteki oyun tarzı, takımın son dokuz rekabetçi maçında galibiyet alamadığı yıl başından önceki haftalardaki performanslarından daha kendinden emin ve kararlı görünüyordu.

Pazar günü, takımdaki hemen hemen herkes (sakatlanan Frederik Rönnow ve Ivan Prtajin hariç) 120 dakika boyunca parça parça kendilerini kanıtlamayı başardı. “Öğrendiğimiz şeylerden biri oğlanların iyi durumda olduğu ve fiziksel durumlarının çok iyi olduğu. Baumgart, “Oyunun uzun bölümleri boyunca kazanma arzusuna sahip bir takım olduğunu görebiliyordunuz” dedi.

Test karşılaşmasının ardından orta saha oyuncusu Rani Khedira, yeni antrenörle geçirdiği yoğun ilk günlerden bahsetti ve “çok eğlenceliydi”. Pazar günü görüldüğü ve duyulduğu üzere Baumgart çok şey anlattı, ayarladı, gösterdi, talimat verdi, çağırdı, kollarını kavuşturdu, el salladı. Elbette testin sonucu tatmin edici değildi, “ancak yapılma şekli iyiydi. Khedira, “Pek çok gol fırsatı yarattık ve bunlardan yararlanacağımıza inanıyorum” dedi.

Kaleci Frederik Rönnow muhtemelen Heidenheim'da forma giyemeyecek

Ve kaptan Christopher Trimmer şunları ekledi: “Zaten pek çok yeni içeriği uygulamaya koyabildik, ancak elbette çok fazla zaman geçmedi. Yeni sistemde kendimiz için pek çok fırsat yaratabildik ve şimdi bunun üzerinde çalışmaya, sıkı antrenman yapmaya ve bu yönleri daha iyi uygulamaya devam etmek istiyoruz.”

Baumgart'ın açıkladığı gibi 1. FC Union'daki yeni sistem arka dörtlüye dayanıyor. Ancak normal kaleci Rönnow'un buna alışması muhtemelen biraz zaman alacak. Danimarkalı oyuncu, sakatlığının ardından henüz kalecilik antrenmanını tamamlamadı. Bu nedenle Baumgart, Cumartesi günü 1. FC Heidenheim'da (15:30) oynanacak ilk rekabetçi maçta muhtemelen Alexander Schwolow'a güvenecek. Baumgart, o zamana kadar koçun “kimin oynayacağına, kimin takımdan ayrılacağına ve kimin orada olacağına karar vermesi gerekiyor: Bunun zor olacağını düşünüyorum” dedi.