Covid-19 Kalbinizin Tedavisine Mani Değil! (Kalp Pili Can Simidi Oldu)

acemşalı

Global Mod
Global Mod
Covid-19 Kalbinizin Tedavisine Mani Değil! (Kalp Pili Can Simidi Oldu) Pandemi periyodunda kalp krizi geçiren Hamdi Yılmaz(73), enfeksiyon kapma korkusu ile tedavisini yaptıramıyordu. bu vakitte tedavisi için karar veren Hamdi Yılmaz, tedavi için İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi’ne başvurdu. Muayene daha sonrası sürece uygun görülen hasta ameliyata alındı.

Darıca’da yaşayan Hamdi Yılmaz (73) Kocaeli Üniversitesi’nde Öğretim nazaranvlisi olarak nazaranv yapmaktadır. Yılmaz, epey fazla hastaneye gitti ama covid sebebi ile tedavisinde çekimser davrandı. Sonunda kararlı olarak İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi görmek istedi.

‘Covid sebebi ile Tedavimi Aksattım’

Kalp krizi geçirerek hastaneye getirilen Hamdi Beyefendi yaşadıklarını anlatırken “Kalbim durduktan daha sonra 112 aracılığı ile en yakın merkeze gdolayılmüşüm. Birinci gdolayıldüğüm yerde birinci yardım müdahalesi yapılmış. Kalbimin durması ile o merkezde bana pil takılması gerekmiş. Covid salgını sebebi ile hastanelerden daima çekindim. Pil takılması gerektiğinde pek çekimserdim. Makul bir süre daha sonra çekimserliğimi bir kenara bırakarak İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi’ne gelmeye karar verdim. sonrasındasında tabibim pilimi takmayı uygun gördü. Şuanda çok sağlıklıyım. ömrüme kaldığım yerden devam ediyorum. Koronavirüs sebebi ile kimse tedavisini aksatmasın. Hekimime ve hastane çalışanlarına teşekkür ederim” dedi.

‘Kalp Pili Can Simidi Oldu’

Tedavi sürecini anlatan Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Süha Çetin, “Biz pandemi devrinde pek yakınen takip ettik. Hastamız inançla bize geldi ve anjiyosunu yaptık. Yapılan incelemelerin akabinde pil takılması gerektiğine karar verdik. Hamdi Beyefendi daha evvel gittiği yerlerde daima tedirginlik hayatış. Covid sebebi ile enfeksiyon kapmaktan korkmuş. Tedavisini aksatmış. Bu niçinle yine kalp krizi geçirmiş. Hamdi Beyefendi sonunda kararlı bir biçimde bize geldi. Biz de ona itimat verdik, sıhhatine kavuşturduk. Şuanda kendisi için can simidi niteliği taşıyan aygıtla komplikasyonsuz bir biçimde hayatına sağlıklı bir biçimde devam etmektedir” formunda açıklamada bulundu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı