Cumhur İttifakında ‘kirve’ arbedesi

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
Cumhur İttifakında ‘kirve’ arbedesi Elazığ Vilayet Genel Meclisi temmuz ayı meclis toplantısında memur takım değişikliği görüşülmesinde MHP Vilayet Genel Meclis üyesi İsmail Öktem’in memur olarak Mardin’de vazife yapan ve yakını olduğu belirtilen kişinin Elazığ Vilayet Özel Yönetimine geçirilmesi talebi Cumhur İttifakını karşı karşıya getirdi.

MHP Vilayet Genel Meclisi Üyesi İsmail Öktem’in partisinin Küme başkanvekili olan Osman Dilek’e, “Ne konuşuyorsun kirvemin oğludur” çıkışına Osman Dilek sert reaksiyon gösterdi. MHP Vilayet Genel Meclis Üyesi İsmail Öktem’in AKP sıralarında oturması dikkat çekti.

‘KİRVEMİN OĞLUDUR’ KELAMINA REAKSİYON

Memur takım değişikliği görüşmelerinde MHP Küme başkanvekili Osman Dilek’in yapılan geçişin liyakate uygunluğu ve Özel Yönetiminin memur gereksiniminin olup olmadığına dair sorduğu soru üzerine AKP sıralarında oturan MHP Vilayet Genel Meclis üyesi İsmail Öktem, “Kirvemin oğludur” diyerek kelamlı sataşmasına MHP’li Osman Dilek reaksiyon gösterdi.

Dilek konuşmasında şu biçimde konuştu;

* İşte iş meydana çıktı. ‘benim kirvemin oğludur’ diyor. Kirvenin oğluna kim ne demiş? Liderim kanunen bu arkadaşın gelmesinde bir sakınca yoksa tamam.

* Aranacak koşullarda liyakatli bir atama mı ve Özel İdare’nin bir muhtaçlığı var mı diye sorduk lakin o her naneye maydanoz olup da çabucak ‘kirvemin oğlu’ diye karşılık veriyor. Sizin kirvenizin oğlu diye biz konuşmayacak mıyız?

* Sayın lider biz küme sonucundan bahsettik mi yalnızca mevzuyla ilgili kümede ki arkadaşlara bilgi verin dedim. Bu oylamada MHP olarak kümesi hür bıraktık. Bu nasıl bir sistem, bu nasıl bir iş?

* Sen o kümede olsan bu sefer sen konuşmazsın hangi gruptasın sen kardeşim haddini bil. Kâfi artık buramıza kadar geldi lanet olsun. Sayın lider bizim konuşmamız net bu arkadaş gelse de gelmese de bizim tutumumuz net.

* Burada çıkıp ‘ bu benim kirvemin oğludur konuşamazsın’ demenin mantığını bana anlatır mısınız? Bu kişi söylemiş olduği bu lafdan dolayı meclisten özür dilesin. Meclisten özür dileyeceksin ne demek benim kirvemin oğlu?

* Şayet meclisten özür dilemiyorsan bu kişi senin kirvenin oğluysa mecliste ona nazaran bir kıymetlendirme yapsın. Arkadaşlar bu biçimde şey olur mu?

AKP’LİLERİN OYLARIYLA MECLİSTEN GEÇTİ

Yaşanan tartışmalar daha sonrasında memur takım değişikliği oylamasında MHP’li üyelerin red CHP’li üyenin çekimser oyuna karşılık AKP’lilerin evet oyuyla memur takım değişikliği kabul edildi.