Cyle Larin: Beşiktaş’ta yeni bir şampiyonluk kazanmaya odaklandım

tesbih

New member
Cyle Larin: Beşiktaş’ta yeni bir şampiyonluk kazanmaya odaklandım Beşiktaş’ın yıldız ismi Cyle Larin, Guardian’a açıklamalarda bulundu. Ülkesiyle Dünya Kupası’na katılmayı epeyce istediğini belirten 26 yaşındaki oyuncu, “Her vakit Dünya Kupası’nda oynamanın hayalini kurdum. Küçükken biroldukca ülkenin bayrağını sokaklarda görürdüm. Dünya Kupası’na katılırsak hepsini Kanada bayrağıyla değiştirme talihimiz var. Herkese Kanada’nın büyük kadrolarla çaba edebileceğini göstermek istiyorum. Dünya Kupası’ndaki tüm turnuvaları izledim ve onlar, benim daha yeterli olmamı sağladı.” dedi.

2022 Katar Dünya Kupası CONCACAF Elemeleri’nde 16 puanla 3. cins kümesinde önder olan Kanada’nın elemelerde 5 maçı kaldı. Kanada sırasıyla Honduras, Amerika Birleşik Devletleri, El Salvador, Kosta Rika, Jamaika ve Panama ile karşılaşacak.

Kanada, kümesini birinci üç sıra içerisinde bitirmesi halinde 2022 Katar Dünya Kupası’na katılma hakkı elde edecek.

Muhteşem Lig’de 2012/13 ve 2013/14 dönemlerinde Galatasaray forması giyen Didier Drogba’nın idolü olduğunu belirten Larin, MLS’te Orlando City forması giydiği periyotta ekip arkadaşı olan Kaka ile ilgili şunları söylemiş oldu, “Hokey kıymetliydi ve benim epey fazla param yoktu. Futbol, uygun olduğumu bildiğim bir oyundu. Futbolu seviyordum. Didier Drogba benim idolümdü. Ona karşı MLS’te oynadım ve Chelsea periyodu izledim. O ekip favorimdi. Kaka epeyce akıllı bir oyuncuydu. Onunla tıpkı grupta oynarken keyif alıyordum. Her vakit bir daha sonraki adımını ve ne yapacağını biliyordu.”

2018’de Orlando City’den Beşiktaş’a transfer olan geçtiğimiz yıl kazanılan şampiyonluklarda değerli bir hissesi olan Larin, dönem sonunda bitecek mukavelesiyle ilgiliyse, “Sadece bu döneme ve yeni bir şampiyonluk kazanmaya odaklandım.” tabirlerini kullandı.

Bu dönem Beşiktaş formasıyla 25 maça çıkan Cyle Larin, 7 gol ve 1 asist kaydetti.