Danıştay Başkanlığı kontratlı bilişim işçisi alacak! İşte müracaat kaideleri

KesikÇayır

New member
Danıştay Başkanlığı kontratlı bilişim işçisi alacak! İşte müracaat kaideleri Danıştay işçi alımı ilanı, 6 Temmuz 2021 tarihindeki Resmi Gazete’de yayınlandı.

İlana bakılırsa, Danıştay Başkanlığı Bilgi Süreç Merkezi Müdürlüğü bünyesinde çalıştırılmak üzere imtihanla kontratlı bilişim işçisi alınacak.

Danıştay Başkanlığı’nın kontratlı bilişim çalışanı alımı yapacağına ait resmi duyuruda ilgili alım için müracaat yapacak adayların unvanlara bakılırsa belirlenen özel kaideler ile genel kuralları yerine getirmesi gerektiğine vurgu yapıldı.

KPSS’den en az 70 puan koşulu aranan alım için müracaatlar, 30 Temmuz’da sona erecek. Pekala Danıştay işçi alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte Danıştay Başkanlığı kontratlı bilişim işçisi alımı müracaat kuralları…

DANIŞTAY İŞÇİ ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Resmi duyuruda müracaat yapacak adayların dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik, elektronik mühendisliği ya da sanayi mühendisliği kısmından mezun olması, en az 3 yıllık mesleksel deneyime sahip olması, bilgisayar etraf ünitelerinin donanım, kurulumuyla ilgili bilgi sahibi olması ve en az 2 yazılım lisanını bildiğini belgelemesi gerektiği kaydedildi.

Adaylar müracaatlarını, www.danistay.gov.tr adresinde yer alan müracaat formunu doldurduktan daha sonra istenilen dokümanlarla birlikte 12 Temmuz ile 30 Temmuz 2021 tarihleri içinde saat 17:00’ye kadar Danıştay Başkanlığı İşçi ve Eğitim Müdürlüğü (Dumlupınar Bulvarı No: 149 Eskişehir Yolu 10. Km Çankaya/Ankara) adresine şahsen müracaat biçiminde yapacak.

Posta ya da öbür yollarla yapılan müracaatlar kabul edilmeyecek. Adaylar yalnız bir durum için müracaat yapabilecek.

İstihdam edilecek adayların fiyatları ise şöyle:

MÜRACAAT KAİDELERİ

A- GENEL KOŞULLAR

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci hususunda sayılan genel kuralları haiz olmak.

b) Fakültelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği ve sanayi mühendisliği kısımlarından ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt haricindeki yüksek öğretim kurumlarından mezun olmak.

c) (b) bendinde belirtilenler haricinde kalan dört yıllık eğitim veren fakültelerin mühendislik kısımlarından, fen-edebiyat, eğitim ve eğitim bilimleri fakültelerinin, bilgisayar ve teknoloji üzerine eğitim veren kısımları ile istatistik, matematik ve fizik kısımlarından ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt haricindeki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak.

d) Yazılım, yazılım tasarımı ve geliştirilmesi ile bu sürecin idaresi konusunda yahut büyük ölçekli ağ sistemlerinin suramı ve idaresi konusunda fiyat tavanı iki katını geçemeyecekler için en az 3 yıllık, başkaları için en az 5 yıllık mesleksel deneyime sahip bulunmak. (Mesleki deneyimin belirlenmesinde; bilişim işçisi olarak 657 sayılı Kanuna tabi takımlı yahut tıpkı Kanunun 4’üncü hususunun (B) bendi ya da 399 sayılı Kanun Kararında Kararnameye tabi kontratlı statüdeki hizmetler ile özel kesimde toplumsal güvenlik kurumlarına prim ödenmek suretiyle emekçi statüsünde bilişim çalışanı olarak geçtiği belgelenen hizmet mühletleri dikkate alınır).

e) Bilgisayar etraf ünitelerinin donanımı ve kurulan ağ idaresi güvenliği hakkında bilgi sahibi olmaları kaydıyla yeni programlama lisanlarından en az ikisini bildiğini belgelemek.

f) Hizmetin gerektirdiği niteliklere, muhakeme yeteneğine ve temsil kabiliyetine sahip, ağır iş temposuna ayak uydurabilen ve kadro çalışmasına yatkın olmak.

g) Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması kararı olumlu olmak.

İSTENİLEN DOKÜMANLAR

a) www.danistay.gov.tr’de yer alan müracaat formu (fotoğraflı).

b) KPSSP3 puanını gösteren, üzerinde doğrulama kodu bulunan KPSS sonuç evrakı.

c) Yabancı Lisan Bilgisi Düzey Tespit İmtihanından (YDS) alınan puanı yahut buna denkliği Yüksek Öğretim Kurulunca kabul edilen imtihanlarda alınan puanı gösteren, üzerinde doğrulama kodu bulunan sonuç evrakı.

d) Lisans diploması aslı yahut okul ya da noter onaylı sureti yahut e-Devletten alınan ve doğrulama kodu bulunan mezun dokümanı, (eğitimini yurtharicinde tamamlamış olanların diploma denklik dokümanının onaylı örneği).

e) Erkek adaylar için askerliğini yaptığına, ertelettiğine ya da muaf olduğuna dair evrak.

f) Genel kuralların (d) bendinde belirtilen mesleksel tecrübeyi gösterir doküman (mesleki deneyim müddetlerinde lisans mezuniyeti daha sonrasındaki hizmetler dikkate alınacaktır).

g) Genel koşulların (e) bendinde açıklandıği üzere, yeni programlama lisanlarından en az ikisini bildiğini gösteren evrak (Onaylı transkript, sertifika vb. belgeler).

h) Başvurulacak durum için belirtilen Özel Şartlar’a ait doküman ve sertifikalar.

i) Öz geçmiş (Detaylı).