Davutoğlu: İktidarda kalabilmek için her metodu deneyebilirler

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
Davutoğlu: İktidarda kalabilmek için her metodu deneyebilirler Bir gazetede kaleme alınan ‘CHP kapatılabilir’ yazısına sert reaksiyon gösteren Gelecek Partisi Genel Lideri Ahmet Davutoğlu, “O yazı, Türkiye’de aydınların ulaşabileceği yüz karalığının tepesini gösteriyor” dedi. “Biz siyaset yaptığımız sürece seçimlere gölge düşürecek ortama müsaade vermeyiz” diyen Davutoğlu, “İktidar sahipleri maalesef iktidarda kalabilmek için her usulü deneyebilir” sözlerini kullandı.

Gelecek Partisi Genel Lideri Ahmet Davutoğlu, Tele 1’de gündeme dair açıklamalarda bulundu.

“İKTİDARDA KALABİLMEK İÇİN HER SİSTEMİ DENEYEBİLİRLER”

“Biz siyaset yaptığımız sürece seçimlere gölge düşürecek ortama müsaade vermeyiz” diyen Davutoğlu, “Maalesef iktidarda kalabilmek için her metodu deneyebilir iktidar sahipleri. Bunu yalnızca AKP ile ilişkilendirmek de yanlışsız değil. İktidarda kalabilmek için şu anda sistemi vesayet altında tuttuğunu düşünen çevreler de dahil olmak üzere bu metotlara başvurmaya niyet edebilirler ancak niyet gerçekleşecek manasına gelmez” sözlerini kullandı.

“AHMAKÇA BİR YAZI, YÜZ KARALIĞININ ZİRVESİ”

Bir gazetecinin kaleme aldığı yazısıyla gündeme gelen ‘CHP’nin kapatılma iddiaları’ hakkında konuşan Davutoğlu, şunları söylemiş oldu:

*O yazıyı ben gördüğümde hayret ettim. Sanki kimin kaleminden çıkmış diye de tereddüt ettim. Bu kadar ahmakça bir yazıyı, bilgiden, faziletten, müktesebattan, deneyimden mahrum bir yazıyı yazabilecek kadar akıl dışına çıkıldığına inanmak istemiyorum. O yazı, Türkiye’de aydınların ulaşabileceği yüz karalığının tepesini gösteriyor.

*Bu yazı siyasal bir parti tarafınca bile lisana getirilse karşı çıkılır. Kendisini aydın olarak goren birisi tarafınca lisana getiriliyorsa, bu aslında AKP’nin çözülüşüne giden, bütün o demokratik anlayıştan, pahadan kopuşuna giden çevrelerin tesirini, varlığını gösteriyor bir manada.

“BU GAYRİ AHLAKİ YAZIYA BİR TUTUM KOYSUNLAR”

*AKP ortasında hala ben demokrasiye inanan beşerler olduğu kanaatindeyim. Ümidim odur ki bu demokrasiye inanan beşerler akıl ve vicdanlarıyla bir gün seslerini yükseltirler. Bu ihtimal hala var. Buradan onlara sesleniyorum. Bu ahmakça ve gayri ahlaki yazıya bir hal koyamıyorlarsa, siyaseten nerede olduklarına bir karar vermeleri lazım.

“DARBE DAVETİ MAHİYETİNDE”

*bu biçimde bir yazının, Türkiye’de 21. yüzyılda tam da cumhuriyetin yüzüncü yılına giderken kaleme alınamaması lazım. Herkes kanaatini beyan edebilir ancak kanaat beyan etmesinin ötesinde daha evvel darbe daveti yapanlar üzere, darbe daveti mahiyetinde bir yazı. Bu yazıyı bir manada aydın yüz karası olarak görmek lazım. Misal fikirlere kim sahip olursa olsun hepimizin ortak bir sesle karşı çıkması lazım.

Günün Trend Görüntüsü

Daha fazla göster