Davutoğlu’ndan çarpıcı ittifak iletisi: Çok kritik bir eşikteyiz

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
Davutoğlu’ndan çarpıcı ittifak iletisi: Çok kritik bir eşikteyiz Gelecek Partisi Genel Lideri Ahmet Davutoğlu, “Millet İttifakı’nın ismiyle ilgili konuşuyoruz. Farklı isimler var fakat bunu söylemek hakikat değil” dedi.

Gelecek Partisi Genel Lideri Ahmet Davutoğlu, katıldığı televizyon programında soruları yanıtladı. Davutoğlu, açıklamalarında şunları söylemiş oldu:

* Her şeydilk evvel Sayın Erdoğan’a ve eşine acil şifalar diliyorum. Nihayet hepimiz insanız. İnsan olma vasfını unuttuğumuzda her şey anlamsızlaşır. Bizim geçmiş olsun dememiz olağan. Sayın Cumhurbaşkanı’nın teşekkür etmesi de insani bir tavırdır. Bunun olağan olması gerekir. Bu vesile ile hoş bir başlangıç olur.

“KİMSE PARTİ YA DA FERDÎ ÇIKARLARINI ÖNE KOYAMAZ”

* Türkiye’nin sorumluluğu hepimizin üzerinde. Hazırlıklı olmak lazım. Millet ittifakına iştirakimiz ortada seçim olmadığı için o denli bir durum yok. Cumhurbaşkanlığı Sistemi ittifakları mecburî hale getirdi.

* Cumhurbaşkanlığı Sistemi birfazlaca şeyin tabiatını bozdu. Seçimlere kadar bekleyip bir ittifak yapmaktansa bir vizyoner ittifaktan yanayız ve buna hazırlık yapıyoruz. Çok kritik bir eşikteyiz. Kimse parti ya da şahsi çıkarlarını öne koyamaz.

* Cumhurbaşkanlığı Sistemi demokrasinin iştirakçi niteliğini yok eden bir sistemdir. Yüzde 51 alan yüzde 49’a yaşama talihi tanımıyor. Bu yanlışsız değil.

* Bugün için 6 partinin ittifakı kelam konusu. Biz bu ittifakı detaylandırıyoruz. Oturup konuşacağız. Asıl bizim seçime kadar ne yapacağımız değerli.

* Sayısal artış olacak fakat bu yetmez. Bunun içeriği ne olacak? Onu netleştireceğiz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin aksaklıkları ortaya daha net biçimde çıktı. Artık Türkiye’nin kurumlarının bir daha inşa edilmesi gerekecek.

MİLLET İTTİFAKI

* Şu ana kadar bu çerçeveye olumsuz yaklaşan olmadı ve süreç işliyor. Türkiye’de erken seçim bir anda ilan edilebilir. O seçim telaşına girmeden elimizde ne var ise ortaya koymalıyız. Millet İttifakı’nın ismiyle ilgili konuşuyoruz. Farklı isimler var lakin bunu söylemek hakikat değil.

* Rastgele bir kesiti dışlamadan yeni bir periyoda hazırlık yapıyoruz. Seçim olduğunda partiler kazanır kaybeder fakat hiç bir kesim bu seçimi biz kaybettik dememeli. AK Parti’ye oy veren kısımlar için de öbür partilere oy veren kesitler için de o denli olmalı. Biz bu siyasal iklimi oluşturmak için çalışıyoruz.

* 1 ay ortasında önemli bir ara aldık. En kıymetlisi bütün siyasalların birbirine itimat duymasıdır.

* Sayın Kılıçdaroğlu’nun anlayışını takdir ediyorum. Eşitler ortası bir alaka olmalı. Türkiye’yi inşaa edecek olan da budur.

CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞI

* Şu anda Cumhurbaşkanlığı adaylığı ne kadar hayli konuşulursa o kadar çözümsüzleşir. Kimi şeyler konuşarak kimi şeyler de konuşmayarak çözülür.

* Cumhurbaşkanı’nın siyasetini eleştirdim. hiç bir yerde kişiselleştirmedim. Şahsi olarak Cumhurbaşkanı’nı amaç almadım.

“BANA DARBE YAPTILAR”

* Bana darbe yaptılar. Bu darbe Erdoğan’ın talimatıyla yapıldı Erdoğan’ın bilgisi haricinde bu yapılamazdı.

* 2018’de sayın Erdoğan’a ‘AK Parti Genel merkezinde dahi beşerler dinleniyoruz diyerek telefonlarını dışarda bırakılıyorsa Türkiye’yi siz düşünün’ demiştim. Türkiye’de özel hayatın saklılığı ve insanların kendisini inançta hissetmesi epey kıymetli.

“ERDOĞAN DA BELEDİYE LİDERİYKEN BÜYÜKELÇİLERLE GÖRÜŞTÜ”

İBB Lideri Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul’da kar yağışının tesirli olduğu sırada İngiliz Büyükelçi Dominick Chilcott ile yaptığı görüşmeye ait Davutoğlu “Sayın Erdoğan da belediye lideriyken büyükelçilerle görüştü. Görüşmesi fazlaca olağan. Kimse buradan bir dış mihrak çıkarmasın. Açıkçası görüşmenin vakit içindeması tartışılıyor. Bu görüşme afet devrinde olmasaydı daha yeterli olurdu. Lakin MOBESE sorunu epey önemli bir konudur” dedi.