Dedesini yangında kaybeden Reyhan, diğerlerine yardım etmeye devam ediyor

KesikÇayır

New member
Dedesini yangında kaybeden Reyhan, diğerlerine yardım etmeye devam ediyor Pamukkale Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi 23 yaşındaki Reyhan Yüksel, koronavirüs salgınında muhtaçlık sahibi yaşlılara yardım etmesiyle tanınıyor.

Yüksel, dedesini kaybettiği orman yangını daha sonrası da yardım faaliyetlerine katılıyor.

DEDESİNİ ORMAN YANGININDA KAYBETTİ

Bilhassa koronavirüs periyodunda yaşlıların bağ ve bahçe işlerine yardım eden, maske dağıtan, saç ve sakallarını kesen Yüksel, Manavgat’ın farklı noktalarında 28 Temmuz’da öğlen saatlerinde çıkan orman yangını daha sonrası da insanlara yardım etmek için çabucak harekete geçti.

Yardım faaliyetleri için kolları sıvayan Yüksel, sonraki gün Akseki ilçesine 45 kilometre uzaktaki Kepezbeleni Mahallesi’ndeki orman yangınında dedesi Hasan Ali Yüksel’i kaybetti.

”YANGIN HABERİYLE YÜREKLER ALEV ALDI”

Acısını bastırıp söndürme çalışmalarına katılanlara kumanya ulaştıran Yüksel, koronavirüs mühletince okulların açılmamasını kıymetlendirerek yaşları ilerlemiş şahıslara yardım ettiğini söylemiş oldu.

Tüm sıhhat çalışanlarının koronavirüse karşı verdikleri çabaya kendisinin de bu türlü dayanak olmaya çalıştığını aktaran Yüksel, yangın haberiyle de yüreklerinin alev aldığını lisana getirdi.

Dedesinin bulunduğu mahallede çıkan yangında, dedesi hariç her insanın kurtulduğunu belirten Yüksel, “Dedem Hasan Ali Yüksel, yangını söndürmeye çalışırken dumandan zehirlendi ve konutun önünde vefat etti. hiç bir yeri yanmadı yalnızca ağır dumana maruz kaldığı için hayatını kaybetti.” dedi.

”BAŞKA DEDELER DE HAYATINI KAYBETMESİN DİYE SAHALARDAYIZ”

Yüksel, yangınları söndürmek için her insanın canla başla çalıştığını söz ederek, şunları söylemiş oldu:

“Onların (yangın söndürme ekipleri) yaptığının yanında biz hiç bir şey yapmıyoruz diyebilirim. Manavgat Gençlik Merkezi gönüllüleri olarak şu an herkes alanda. Yangının bir an evvel bitmesini bekliyoruz. Beşerler çalışırken yemek yemeye vakit bile bulamıyorlar. Tek gereksinimleri su, buz, ve ayran. En epey bunlar tüketiliyor. Çalışan itfaiye gruplarına ve mahallede çalışanlara su ve kumanya yardımı yapıyoruz. Dedemi kaybetmenin ıstırabını yaşıyorum. Daima aklımda lakin öteki insanların da bizlere gereksinimi var. Mahallemizde çıkan yangında dedemi kaybettiğim için diğer dedeler de hayatını kaybetmesin diye alandayız. Ben bütün gençleri bütün Türk halkını yardıma davet ediyorum.”

”İNSANIN EN BÜYÜK SERVETİ YAPTIĞI İYİLİKLER”

Ellerinden daha fazla bir şey gelmemesinin kederini yaşadıklarını vurgulayan Yüksel, insanın en büyük servetinin yaptığı yeterlilikler olduğunu kaydetti.

Yüksel, yardım faaliyetleri sırasında görüştüğü şahıslarla, bilhassa yaşlılarla, ikazları dikkate almaları ve yangın alanlarından uzak durmaları konusunda konuştuğunu lisana getirdi.