Deneyimli kaleciden Altay Bayındır’a takviye: “Kurtardıklarına bakın”

tesbih

New member
Deneyimli kaleciden Altay Bayındır’a takviye: “Kurtardıklarına bakın” Kocaelispor’un 33 yaşındaki deneyimli eldiveni Korcan Çelikay gündeme özel açıkalamalarda bulundu.

Korcan Çelikay, “Kocaelispor’la âlâ bir ivme yakaladığımızı düşünüyorum. TFF 1. Lig’de şampiyon olmak hayli sıkıntı. Daha öne Ankaragücü’nde şampiyon oldum. Bir galibiyet serisi yakalamak gerekir. Kocaeli’de epeyce büyük bir taraftar potansiyeli var. Kente girdiğiniz anda Kocaelispor bayraklarıyla karşılaşıyorsunuz. Sokakta yürüdüğünüzde taraftarlar çabucak yanınıza geliyor. Çok büyük bir potansiyeli olan kulübüz. İki tane art geriye şampiyonluk yaşayan bir kulüpten bahsediyoruz; bunun da yarattığı olumlu bir hava var. Maça gelemeyen taraftar, idmana geliyor. Sevgisini orada gösteriyor. Çok büyük bir dayanak hissediyoruz. Tam bir topluluğa grubuyuz. Bu büyük bir sorumluluk yüklüyor. Kocaelispor birinci iki şampiyonluğunu bensiz hayatış, bu dönem benimle yaşamasını istiyorum” dedi.

“BİR YANILGISINA DEĞİL, KURTARDIKLARINA BAKMAK LAZIM’

Radyospor’a konuşan Korcan, “Altay, Fenerbahçe’de büyük bir gelişim kaydetti. Maç kurtaran kaleci oldu. Geçen dönem kadrosuna epey maç kazandırdı. bu biçimde performanslar gösterince, Altay ya da genç oyunculara epeyce fazla sorumluluk yüklüyoruz. daha sonrasında bir küsurda tenkit fazlaca ağır oluyor. Her vakit en uygunu olmaz. Kalecinin kusuru telafi edilemiyor. Sorumluluk epeyce ağır. Onun için en güzelini temenni ediyorum. Altay, 10 sene daha sonra da bu biçimde bir kusur yapabilir. 1 kusur var ise kurtardığı 10 tane top var. Bunları da görmek gerekir. Altay kendini epey çabuk toparlar. Ankaragücü’nde oynarken bir idman daha sonrası ‘sana bir kahve ısrmarlayayım’ dedi. ‘Ağabey nasıl olumsuz durumlarda moralini nasıl üstte tutuyorsun? Anlat’ dedi bana. Gol yiyorsun sonrasındasında nasıl toparlanıyorsun. Altay buna baş yoran, öğrenmeye açık bir insan. Çok kıymetli bir yol katetti. Çok daha âlâ yerlere gelecek” halinde konuştu.