Deniz Feneri’nden İbrahim Uğurlu Hafızlık Okulu

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Deniz Feneri’nden İbrahim Uğurlu Hafızlık Okulu
Türk sivil toplum kuruluşları dünyada yaptığı insani çalışmalarla örnek olmaya ve “en cömert ülke olma” unvanını muhafazaya devam ediyor.

Türkiye, dünyanın dört bir yanında yardıma muhtaç insanların yüzünü güldürmeye devam ediyor.

tıpkı zamandavlet birebir vakitte sivil yardım kuruluşları aracılığıyla mazlum coğrafyalarda milyonlarca beşere yardım elini uzatıyor.

Bunun son örneği Deniz Feneri Derneği’nin Tanzanya Zanzibar da çocuklarına dini eğitim vermek isteyen aileler için açtığı hafızlık merkezi oldu.

300 öğrencinin barınma, eğitim ve beslenme gereksinimlerini karşılayabilecekleri İbrahim Uğurlu Hafızlık Merkezi bölgede değerli bir muhtaçlığı gidermiş olacak.

Dünyanın en yoksul ülkelerinden biri olan Tanzanya da çocuklarına dini eğitim verme imkanına sahip olamayan aileler için açılan İbrahim Uğurlu Hafızlık Merkezi büyük bir fırsat sunuyor.

Deniz Feneri Derneği’nin kurucuları içinde bulunan Türkiye’nin “Ramazan Abi’si ve Yeşilçam Sanatkarı İbrahim Uğurlu” ismine açılan hafızlık merkezinin kurdela kesme merasimine Türkiye’nin Tanzanya Büyükelçi’si Dr. Mehmet Güllüoğlu Deniz Feneri Derneği Genel Lideri Av Mehmet Cengiz ve Zanzibar bölgesinin ileri gelenleri katıldı.

Çocukların ağır sevgi şovları ve ilahiler eşliğinde açılışı yapılan tesiste yüzlerdeki memnunluk görülmeye bedeldi.

9 derslikli 3 bloktan oluşan binalarda mescid, yönetim binaları ve tuvaletlerden oluşan üniteleriyle hizmet verecek.

Ayrıyeten hafızlık merkezinin su muhtaçlığı için bahçesine büyük bir su kuyusu ve şadırvan inşa edildi.

Deniz Feneri, hayırseverlerin dayanaklarıyla dünyanın 60 ülke ve bölgesinde cami, mescit, kurs, okul, yetimhane, yurt ve su kuyusu üzere kalıcı eserler açmaya devam edecek.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı