Destici: Seçime kendi logo ve adaylarımızla katılacağız

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
Destici: Seçime kendi logo ve adaylarımızla katılacağız Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Lideri Mustafa Destici, seçimle ilgili bir soru üzerine partisinin bir daha sonraki seçimde kendi logosu ve adayları ile bulunacağını söylemiş oldu.

BBP Genel Lideri Destici, partisinin Ankara’daki bir otelde düzenlediği ‘2021 Yılı Kıymetlendirme Toplantısı’na katıldı. Burada yaptığı konuşmada 2021 yılında gerçekleşen olayları pahalandıran Destici, kelamlarına bu yılın en değerli hadiselerinden birisinin Türkiye’nin kendi aşısına kavuşması olduğunu söyleyerek başladı, emeği geçenlere teşekkür etti.

Destici, Selahattin Demirtaş hakkında da konuştu. Demirtaş’ın terörist olduğunu belirten Destici, “Selahattin Demirtaş bir teröristtir. Terör örgütünün bir elemanıdır, uzantısıdır. 37 pak insanın ki 2’si polis. Katillerinin azmettiricisidir. Türkiye Cumhuriyeti devletine açıkça meydan okumuştur. Tekraren mitinglerinde, konuşmalarında farklı bir devlet kurmaktan, öz idareden, terörist başının heykelini dikmekten bahsetmiştir. elbette cezasını çekecektir” dedi.

“MİLLETİ TEŞVİK ETTİLER”

Türkiye’nin 2021 yılında yaşadığı ekonomik kasvete da değinen Destici, dövizdeki dalgalanmaların en epeyce milletin canını yaktığını belirterek şunları söylemiş oldu;

*Türkiye, 2021 yılında bir de ekonomik kriz yaşadı. Dövizdeki dalgalanmalar en hayli milletimizin canını yaktı ve hala kısmen yakmaya devam ediyor. Burada da maalesef iki yüzlü bir siyasetle karşı karşıyayız.

*Bir taraftan dolar yükselsin diye el ovuşturanlar ve televizyonlara çıkıp Millet İttifakı’nı oluşturanlar çıkıp doların daha fazlaca yükseleceğini 20’lerde falan durdurulamayacağını devasa yükseklikte sayılar söylem ettiler. Adeta milleti teşvik ettiler.

*Dolar almaları ve paralarını dolara yatırmaları için teşvik ettiler, bir taraftan da el ovuşturdular. Yükselsin ki Cumhur İttifakı, hükümet, iktidar oy kaybetsin, erken seçime gitmek zorunda kalsın ve sonrasındasında da bu ittifak seçimi kazansın, Türkiye’yi kendileri yönetsin.

EN ÇOK İTİRAZ ETTİĞİ ŞEYİ AÇIKLADI

Partilere yapılan hazine yardımı hakkında da konuşan BBP Önderi Destici, hazine yardımı yapılmasını yanlışsız bulmadığını, en epeyce da HDP’ye yapılmasına itiraz ettiğini vurgulayarak, “645 milyon ocak ayının birinci 10 gününde 5 partinin hesabına yatacak. Bir de ekonomimiz bu kadar zordayken, vatandaş bu kadar dertteyken, hazine bu kadar sıkıntı günlerden geçerken. Benim itiraz ettiğim bu” kelamlarına yer verirken, şunları da ekledi:

“bir daha benim asla kabul etmediğim ve ciğerimi yakan bir şey daha var. O 5 partinin içerisinde HDP var. HDP şu anda kapatılma süreciyle karşı karşıya. Sen diyelim ki bunun kasasına 77 milyonu yatırdın. Bir ay daha sonra da kapandı. Nereye gidecek bu milletin parası? Çoktan uçmuş gitmiş olacak PKK’ya, terör örgütüne sağa sola. Bu dava sonuçlanana kadar HDP’ye verilecek hazine yardımının dondurulmasını istiyoruz.”

“PARTİ GENEL LİDERLERİNİN DİNLENDİĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM”

CHP Önderi Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel liderlerin dinlendiği savı hakkında da konuşan Destici, parti başkanlarının dinlendiğini düşünmediğini, dinlenme olduysa da yanlış bulduğunu söylemiş oldu. Destici, Kılıçdaroğlu’nun kurumlardan almaya çalıştığı randevular ve kurumlara gidişi hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Destici, şu biçimde konuştu:

*Ben şahsen devletin siyasi parti genel liderlerini dinlediğini düşünmüyorum. Dinlemelerini de yanlış buluyorum. Şayet bu biçimde bir dinleme var ise bunu hakikat bulmam. Kim dinlenirse dinlenirse dinlensin, hiç bir insanın özel hayatına girilemez. Bir mahkeme, savcılık sonucu olmadan dinlenemez.

*Ama ben bu savların temelsiz ve gerçek olmadığını düşünüyorum, yalnızca algı oluşturmaya yönelik olduğunu düşünüyorum. Şayet bununla ilgili ellerinde somut bir evrak var ise savcılığa, yargıya başvurmalarını tavsiye ediyorum. Randevu vermeyen her kurumun önüne giderek buradan bir siyaset geliştirmeye çalışırsanız bence bu ucuz siyaset olur.

*Milli Eğitim Bakanımız benim tanıdığım kadarıyla epey aklı başında biri ve bu işlere vakıf. Büyük bir çabayla eğitimi daha düzgün hale getirme çabası için uğraşıyor. 2018 yılından bugüne kadar benim bildiğim öğretmen mülakatlarında yarım puan bile oynanmadı. İstisnaları var.

“HDP İLE MÜNASEBET, PKK İLE ALAKA DEMEKTİR”

HDP ile ittifak yapanların PKK ile iş birliği yaptığının altını çizen Destici, “HDP ile olan bağlantılarına gelecek olursak HDP ile bağlantı, PKK ile alaka demektir. Bu epeyce açık ve nettir. HDP ile kim ittifak ediyorsa PKK ile iş birliği yapmış demektir. HDP, PKK’nın partisidir. Bugüne kadar ‘biz PKK’nın partisi değiliz’ dediler mi? ‘PKK terör örgütüdür’ dediler mi? Seçim yaklaştıkça HDP ile görünmek zorunda kaldıklarında hissettiler. İBB ile ilgili İçişleri Bakanlığı bir soruşturma başlattı. Başlatabilir. bir hayli belediyeyle ilgili soruşturma devam ediyor. Bunda olağandışı bir durum yok ki. Niçin bu kadar rahatsız olunuyor, aslında olağandışı olan o” cümlelerine yer verdi.

“KENDİ LOGO VE ADAYLARIMIZLA…”

BBP Önderi Destici, konuşmasında gelen soru üzerine partisinin bir daha sonraki seçimde kendi logosu ve adayları ile bulunacağını da ekledi. İHA