Diyanet akademisi geliyor

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
Diyanet akademisi geliyor İmam-hatip, müezzin, vaiz ve Kur’an kursu öğreticileri Diyanet Akademisi bünyesinde eğitilecek. Akademi, MEB ve YÖK ile ortak çalışma yapabilecek.

Adalet, Polis ve Diplomasi akademilerinin akabinde artık de “Diyanet Akademisi” kuruluyor. Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı olacak akademi, aday din vazifelilerinin mesleksel eğitimi ile hizmet içi eğitim faaliyetlerini ve yurt haricinden gelen din bakılırsavlilerine yönelik eğitim faaliyetlerini yürütecek. Akademide imam-hatip, müezzin, vaiz ve Kur’an kursu öğreticileri eğitilecek ve aylık 1648 lira harcırah ödenecek.

AKP Konya Milletvekili Ahmet Özdemir ve arkadaşlarınca hazırlanan kanun teklifinin maksadı, “İslam dininin kozmik bedellerinin halka yanlışsız ve muteber kaynaklardan aktarılması, Müslümanların hislerinin istismar edilmesinin önlenmesi, İslam dinine karşı oluşan haksız ön yargıların önüne geçilmesi” olarak belirtildi.

Diyanet Akademisi, Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı olacak ve dini yüksek ihtisas, dini ihtisas ve eğitim merkezlerinden oluşacak. Akademi; MEB, Yükseköğretim Konseyi, üniversiteler, lisans seviyesinde dini eğitim veren yükseköğretim kurumları ve heyetlerle iş birliği ve ortak çalışma yapabilecek. Akademi Lideri, Diyanet İşleri Lider Yardımcısı statüsünde olacak.

Akademideki eğitim, giriş imtihanındaki muvaffakiyet durumu dikkate alınarak 6 ay ile 3 yıl içinde belirlenecek. Akademide ders vermek ve vazife alabilmek için eğitim bakılırsavlisi de alınacak. İmtihanla alınacak nazaranvlilerde, 4 yıllık dini yüksek tahsil mezunu olmak ve ilahiyat alanında doktora yapmış olmaları kaidesi aranacak. Kanun teklifinin öne sürülen sebebinde şu görüşlere yer verildi: “Din hizmetleri alanında Başkanlıkta vazife alacak işçinin bakılırsave başlamadan evvel mesleksel yeterliliklerinin sağlanması, niteliklerinin geliştirilmesi ve bu türlü misyona hazır hale getirilmesi büyük kıymet arz etmektedir.”