Doekhi 1. FC Union Berlin'de kalıyor

ahmetbeyler

Active member
Eintracht Frankfurt ile iç sahadaki karşılaşmadan kısa bir süre önce, 1. FC Union Berlin, Danilho Doekhi'nin sona eren sözleşmesini uzattı. 26 yaşındaki oyuncunun sözleşmesi 3 yıl aradan sonra sezon sonunda sona erecekti. Köpenickers her zamanki gibi yeni döneme ilişkin herhangi bir bilgi vermedi.

“Sendikanın güveninden ve takdirinden memnunum. Spordan sorumlu olanlar benimle planlamaya ve çalışmaya devam etmek istediklerini açıkça belirttiler ve ben de burada kendimi çok rahat hissediyorum. Tamamen futbola odaklanmaya devam etmek ve takımla birlikte buradaki insanları iyi sonuçlarla mutlu etmek istiyorum” dedi bu sezon rekabetçi maçların bir dakikasını bile kaçırmayan Doekhi.

Hollandalı oyuncu, perşembe günü sözleşmesi uzatılan Janik Haberer'in ardından bu hafta Iron Men'e uzun vadeli taahhüt veren ikinci oyuncu oldu. Haber sürpriz oldu, özellikle de Doekhi'nin geçmişte yurt dışından çeşitli kulüplerin ilgisini defalarca çekmesi nedeniyle. Yaz aylarında pek çok gözlemci, Union'ın ya savunma devini satmak zorunda kalacağını ya da 2025'te bedava transfer için ayrılmasına izin vereceğini varsayıyordu. Şimdi işler farklı gelişti.

“Danilho, Bundesliga'nın en iyi stoperlerinden biri haline geldi. Sürekli kendini geliştirmeye çalışıyor ve bu sezon hem oyuncu hem de soyunma odasında lider olarak bir adım daha ileri gitti. Profesyonel Futbol Genel Müdürü Horst Heldt, kulübün resmi duyurusunda, “Anlaşmaya vardığımız ve sözleşmeyi uzattığımız için mutluyum” dedi.

Frankfurt'a karşı oynanan maçtan önce Danilho Doekhi, 1. FC Union Berlin adına 72 rekabetçi maça çıktı ve bir savunma oyuncusu için etkileyici bir sekiz gol attı. 2022 yazında Vitesse Arnheim'dan Berlin'e taşındı. Hatta eski kulübünde kaptanlık bile yapmıştı.