Dost Market Projemiz Hayata Geçiyor

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Dost Market Projemiz Hayata Geçiyor
Çorlu Belediyesi’nin toplumsal sorumluluk projelerinden biri olan “Dost Market” projesi, Unvansız Gönüllüler Derneği iş birliği ile hayata geçiyor.

Çorlu’da gönüllülerden oluşan bir sivil toplum kuruluşu olarak hizmet veren Unvansız Gönüllüler Derneği ile bir arada hayata geçirilecek olan “Dost Market” proje protokolü; Çorlu Belediye Lideri Ahmet Sarıkurt, Dernek İdare Şurası Lideri Onur Topçu ile dernek yöneticileri ve basın mensuplarının katıldığı merasimle imza altına alındı.

“Bu Proje İle Muhtaçlık Sahibi Vatandaşlarımıza Dokunacağız”

İmza merasiminde konuşan Çorlu Belediye Lideri Ahmet Sarıkurt seçim periyodunda verdikleri kelamları birer birer hayata geçirdiklerini söylemiş oldu. Toplumsal sorumluluk projelerinden biri olan “Dost Market” projesinin kısa mühlet içerisinde açılarak gereksinim sahibi vatandaşlara hizmet vermeye başlayacağını belirten Lider Sarıkurt, “Dost Market bizim fazlaca önemsediğimiz bir proje. Bu proje ile gereksinim sahibi vatandaşlarımıza dokunmak, bir nebze de olsa ömürlerini kolaylaştırabilmek, en temel gereksinimlerine ulaşabilmelerine imkan sağlayabilmek bizler için büyük memnunluk. Seçim devrinde lisana getirdiğimiz bu projemizi hizmete sunmak için biroldukca belediyenin yürüttüğü projeleri inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi sahibi olduk. Unvansız Gönüllüler Derneği üyeleri ile uzun müddettir temas hâlindeydik. Bundan daha sonraki süreçte de ortak paydaş olabiliriz ya da farklı yerlere de birlikte proje yazabiliriz diye düşünüyorum. Bu bir başlangıç olacak ve inşallah başarılı olduktan daha sonra da daima bir arada hareket edebileceğimizi ümit ediyorum. Bu projenin gereksinim sahibi vatandaşlarımıza duyurulması konusundaki hassaslığınız için de siz pahalı basın mensuplarının katkıları kıymetli. Şimdiden teşekkür ediyorum.

“Onları Sahipsiz ve Çaresiz Bırakmamayı İstiyoruz”

“Dost Market” projemiz kapsamında gereksinim sahibi hemşerilerimiz belirlenen kıstaslar çerçevesinde marketten alışveriş yapar üzere alışveriş yapabilecekler. Burada en büyük destekçiler, perakende üreticilerimiz ve zincir marketleriz olacak. Dost Marketimizi Cemaliye Mahallesi Hastane Çeşme Sokak üzerinde Tarihi Çorlu Konutumuzun çabucak ardındaki sokak üstündeki adresinde kısa müddet içerisinde hizmete sunacağız. Marketimizin rafları hazırlandı, mamüllerini de en kısa mühlet içerisinde temin ederek vatandaşlarımıza sunmuş olacağız. İnşallah Dost Market projemiz hemşerilerimize gerçek biçimde temas edip hiç kimsenin kentimizde çaresiz kalmasına müsaade etmediğimiz bir proje olacak.

“Yenilerini Açmayı Arzuluyoruz”

Bugün gelinen noktada ulaşım maliyetleri vatandaşlarımız nezdinde de değerli bir sıkıntı. Bu yüzden farklı lokasyonlarda projemizi genişleterek yeni dost marketleri de hizmete sunabiliriz. Unvansız Gönüllüler Derneğimize ayrıyeten teşekkür ediyorum. Zihnini gönüllülük aslına dayalı işlere yoran bu sayıda pahalı vatandaşımıza sahip olmak hakikaten de memnunluk verici.” diye konuştu.

Lider Sarıkurt ayrıyeten toplumsal yardım ve toplumsal aktiflik faaliyetleri hakkında da açıklamalarda bulunurken, “Bugün ülkemizin geldiği noktada meydana gelen değişkenlikler ve mamüllerin fiyat artışları vatandaşlarımızı etkiliyor. Bizler de Çorlu Belediyesi olarak bizlere gereksinim duyan vatandaşlarımızın yanında olmayı, onları sahipsiz ve çaresiz bırakmamayı dilek ediyoruz. Toplumsal Yardım İşleri Müdürlüğümüzü kurarken en büyük beklentimiz buydu. Yakın süreçte toplumsal yardım ve faaliyetler için gerekli olan gereksinim sahiplerine yönelik datalara ulaşabilmek ismine ilgili bakanlıklar nezdinde protokoller yaptık. Muhtaçlık sahibi olduğunu beyan eden vatandaşlarımızın bilgilerinin doğruluğunu denetim edebiliyor durumdayız. Bu da gerçek muhtaçlık sahibi vatandaşlarımıza ulaşmamızı sağlıyor. Bugün gereksinim sahibi vatandaşlarımıza ve bilgilerine ulaşıyor olmak çok değerli.

“İhtiyaçlar Doğrultusunda Hizmetlerimiz Devam Ediyor”

Sokaklarda bizlere gereksinimi olan sokak hayvanlarımız var. Süreksiz Hayvan Bakımevimizden sokaktaki canlarımıza ulaşmaya uğraş ediyoruz. bununla birlikte çocuklarımızın kırtasiye ve okul gereksinimlerine yönelik süreçler de izlediğimiz ve takip ettiğimiz yardımlaşma faaliyetleri içinde. Bu yardımların birçoğunu görmüyorsunuz ve aslında görmemeniz ortasında elimizden geleni yapıyoruz. Yönetimimizin yardım yaparken onun epey görünür olması istikametinde bir beklentisi yok.

Yaşlı vatandaşlarımıza dokunabilmek için “Yaşlı Çınarlarımız” projemizi hayata geçirdik. Soğuk günlerde sokakta konaklamak zorunda kalan vatandaşlarımızın soğuktan korunmalarını sağlayabilmek için konaklama gereksinimlerinin karşılanması tarafında çalışmalarımızı geçtiğimiz senelerda olduğu üzere bu yıl da sürdürüyoruz. Gerek Ramazan ayında gerekse pandemi sürecinde erzak kolileri vasıtasıyla vatandaşlarımızın gereksinimlerini karşılamaya çalıştık. Konutta bakıma muhtaç vatandaşlarımız ve onların yakınlarına temas etmeyi sürdürüyoruz. Aşevimiz faaliyetlerine nizamlı bir biçimde devam ediyor ve günlük olarak gereksinim sahibi vatandaşlarımızın konutlarına sıcak yemek götürmeye devam ediyoruz. Atatürk Konutu’ndan elde ettiğimiz gelir ile muhtaçlık sahibi üniversite öğrencilerimize burs imkânı sağladık. Çorlu Belediyesi olarak verdiğimizin bursların ödemesi KYK üzerinden yapılacak. Burs verilecek olan öğrencilerimizin isimleri KYK’ya teslim edilecek ve öteki bir yerden burs alıyorsa yedek öğrencilerimizden birinin ismi o kişinin yerine burs hakkı kazanmış olacak.” kelamlarına yer verdi.

“Ürün Çeşidi Olacak”

Projenin son durumu ile ilgili olarak açıklamada bulunan Çorlu Belediyesi Toplumsal Yardım İşleri Müdürü İstek Gökay projenin en kısa müddette hizmete girmesi için çalıştıklarını belirterek, “Aralık ayı meclis toplantısında alınan kararla bir arada “Dost Market” projemizi hayata geçirdik ve birinci “Dost Market” noktasında da çalışmalarımıza başladık. En kısa müddette hizmete sunmayı hedefliyoruz. Daha evvel belediyemiz tarafınca belirlenmiş olan yaklaşık 6 bin vatandaşımıza yardımları besin kolileri içerisinde teslim ediyorduk. Bugün geldiğimiz noktada derneğimizin de takviyeleri ile muhtaçlık sahibi vatandaşlarımız soğuk zincir mamulleri ve zerzevatları de içeren besin ile yakacak ve paklık materyallerine çarçabuk ulaşabilecekler. Sistemin gerçek bir biçimde işleyebilmesi için yapılacak müracaatlar titizlikle incelenecek ve vatandaşlarımız kendilerine verilecek kartlara tanınan puanlar ile muhtaçlıklarını karşılayabilecekler.” dedi.

“Bölgemize Miras Bir Proje Bırakmak İstiyoruz”

Unvansız Gönüllüler Derneği İdare Heyeti Lideri Onur Topçu ise yaptığı açıklamada, “Yaklaşık üç yıl evvel Çorlu’da kurulan, hiç bir kâr gayesi gütmeyen ve siyasi bir bağı olmayan, büsbütün gönüllülerden oluşan ve birçoğu Çorlu’da yaşayan bir grubuz. Bugün burada “Dost Market Besin Bankası” protokolü için bir ortaya geldik. Bölgemize miras olacak bu biçimde bir projeye Çorlu Belediyesi ile bir arada imza atmış olmaktan dolayı çok memnunuz. Çorlu’muza ve Trakya’mıza iyi ve uğurlu olmasını diliyoruz.” dedi.

Konuşmaların akabinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çorlu Belediye Lideri Ahmet Sarıkurt ve Unvansız Gönüllüler Derneği İdare Heyeti Lideri Onur Topçu, “Dost Market” protokolünü imza altına aldılar.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı