Dr. Suat Günsel Devlet İlkokulu Lefkoşa, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın iştirakiyle düzenlenen merasimle KKTC Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanlığı’na tesli

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Dr. Suat Günsel Devlet İlkokulu Lefkoşa, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın iştirakiyle düzenlenen merasimle KKTC Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanlığı’na teslim edildi
Yakın Doğu Oluşumunun 5,5 ayda eğitime hazır hale getirdiği 500 öğrenci kapasiteli tam donanımlı Dr. Suat Günsel Devlet İlkokulu Lefkoşa, görkemli bir merasimle açılarak Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanlığı İlköğretim Dairesi Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Günsel Aile Kurulu’nun sonucuyla Yakın Doğu Oluşumu’nun KKTC’nin 6 ilçesinin her birinde inşa ederek Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanlığı İlköğretim Dairesi Müdürlüğü’ne teslim etme sonucu aldığı 6 okuldan birincisi olan Dr. Suat Günsel Devlet İlkokulu Lefkoşa, görkemli bir merasimle açılarak Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanlığı İlköğretim Dairesi Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Temeli 19 Mart 2021’de Gönyeli Yenikent’te atılan 500 öğrenci kapasiteli Dr. Suat Günsel Devlet İlkokulu Lefkoşa, Yakın Doğu Oluşumu tarafınca 14 dönümlük arazi üzerine 5,5 ay üzere rekor bir müddetde tamamlanarak eğitime hazır hale getirildi.

Büyük bir iştirakle gerçekleşen merasimde, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Başbakan Ersan Saner, Güvenlik Kuvvetleri Kumandanı Tümgeneral Şiddetli Topaloğlu, Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, Maliye Bakanı Dursun Oğuz, İçişleri Bakanı Kutlu Cihan, Sıhhat Bakanı Ünal Üstel, Çalışma, Toplumsal Güvenlik Bakanı Koral Çağman ve milletvekilleri, müsteşar, sivil savunma teşkilat lideri, belediye liderleri ve davetliler yer aldı.

Sırasıyla Yakın Doğu Oluşumu Mütevelli Heyeti Lideri Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, Başbakan Ersan Saner ve Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın yaptığı konuşmaların akabinde teslim seremonisine geçildi. Yakın Doğu Oluşumu Mütevelli Heyeti Lideri Prof. Dr. İrfan Suat Günsel’in Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu’na sembolik olarak takdim ettiği gümüş anahtar ile Dr. Suat Günsel Devlet İlkokulu Lefkoşa İlköğretim Dairesi Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Teslim seremonisi öncesinde okunan metinde “Günsel Aile Oluşumu, epeyce özetle söz edilirse, okul öncesi eğitiminden, doktora düzebir daha kadar verilen eğitimleri geliştirme ve ülkesine, eğitim ve sanatın bütün alanlarında yeni ivmeler kazandırma misyonunu layıkıyla yapmaya kendisini vakfetmiştir. Devletimiz nezdinde, Sayın Cumhurbaşkanımız huzurunda, Günsel Aile Oluşumu kamusal bakılırsav addederek üstlendiği 6 ilkokulun birincisini teslim etmektedir. Aklımız ve gönlümüzün geleceğe uzanan işareti budur. Milletimizin bütünlüğüne ve Kıbrıs Türk Halkının zedelenmez ulvî varlığına armağan olsun” sözlerine yer verildi.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: “Nereden nerelere geldiğimizi unutmamalıyız. Kendi kültürümüze ve geçmişimize sahip çıkmalıyız.”

Bilhassa bütün dünyayı tesiri altına alan pandemi periyodu üzere güç bir vakitte bu yatırımları yapmak ve ülkemize yeni eserler kazandırmanın kıymetine değinen Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “ Günsel Ailesinin yaptığı bu yatırımlar devletimizi sahiplenme ve geleceğe bir bildiri vermesi ismine fazlaca kıymetlidir. Geçirdiğimiz bu sıkıntı periyotlar, hastalıklar, pademiler geride kalacak ve biz yolumuza, bu hoş yapıtlarla kaldığımız yerden devam edeceğiz” sözünü kullandı.

Konuşmasında öğretmenlere de vurgu yapan Cumhurbaşkanı Tatar, “Bu okulda geleceğimiz olan çocuklarımızı yetiştirecek olan öğretmenlerimizi şimdiden kutlamak istiyorum. Öğretmenlerimize verdikleri emeklerden dolayı teşekkür ediyorum. Gençlerimiz geleceklerimiz onların ellerinde büyüyor” dedi.

“her insanın farklı siyasi görüşleri olabilir ancak burada değerli olan tek bir beden olmaktır” diyen Cumhurbaşkanı, “Bizler nereden nerelere geldiğimizi unutmamalıyız. Kendi kültürümüze ve kendi geçmişimize sahip çıkmalıyız. Günsel ve Yakın Doğu Ailesinin ihtimamlı ve seçici bir biçimde yürüttüğü tüm bu çalışmalar için tebrik ve teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

KKTC Başbakanı Ersan Saner: “Günsel Ailesi’nin imza attığı yatırımlar, ülkesini seven, ülkesine katkı yapan bir ailenin doğup yaşadığı topraklara kıymet katma inancıyla yaptığı ataklardır.”

Konuşmasına konukları selamlayarak başlayan Başbakan Ersan Saner, “Ülkemizde özel dalla devlet işbirliği ile neler yapabileceğimiz görüyoruz. Yüreğimizden geçen şeyleri gerçekleştirdiğimiz bir gün daha. İşte özel bölümün ülkeye kattığı bedeli ve ülkemizin de bundan elde ettiği yararı hayli önemsiyorum” sözünü kullandı.

Pandemi devrinde aldıkları tedbirlere de değinen Başbakan Ersan Saner, salgının ciddiyetini gösteren istatistikleri sıraladıktan daha sonra, “Yakın Doğu Oluşumunun COVID-19’a yönelik geliştirdiği yerli PCR Teşhis Kiti ve gözetici burun spreyi üzere adımlar ülkemize bu süreçte güç kattı. Yakın Doğu Oluşumu’nun aşı çalışmalarını da tıpkı muvaffakiyetle tamamlayarak ülkemize bu gururu da yaşatacaklarına inancım tamdır” sözünü kullandı.

Günsel Ailesi’nin yalnızca eğitim alanında değil bir epeyce alanda yatırımlar yaparak ülkeye öncülük yaptığını söyleyen Başbakan Saner, “Bunlar tesadüf değildir. Ülkesini seven, ülkesine katkı yapan ve doğup yaşadığı topraklara bedel katma inancıyla yapılan ataklardır. Ben bu bağlamda ülkenin başbakanı olarak Dr. Suat Günsel Hocamıza ve Ailesine teşekkür ediyorum” dedi.

KKTC Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu: “Bu ülkeye sahip çıkabilmenin yegane temeli, gençliğe ve geleceğe sahip çıkmaktan öbür bir şey değildir.”

Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu konuşmasına, “Bu topraklara doğup büyüyen bir çocuk olarak bugün burada bu açılışı yapıyor olmam benim için epeyce büyük onur. 45 yıl evvel üstünde oyun oynadığımız bu topraklarda artık epeyce hoş bir eser yer alıyor” kelamlarıyla başladı. Kısa bir süre evvel Dr. Suat Günsel Devlet İlkokulu Lefkoşa’nın arazi teslimini yaparken, Prof. Dr. İrfan Suat Günsel’e “Sizin attığınız bu adımlar çocuklarımızın geleceği için bir işaret fişeği olacak demiştim” diyen Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, “Son 10 yılda yalnızca bir okul açılan KKTC’de bu yıl, 16 okulun temelinin atılması ya da açılışının yapılması da bunu ortaya koydu” sözünü kullandı.

Amcaoğlu, “İyi yapılan her şeyi örnek alıp geleceğe daha emin adımlarla ilerlemek gerekir. Teşekkür etmekten çoksını yapıp bizim de yapılan tüm bu çalışmalara dayanak vermemiz gerekir. Bundan daha sonraki süreçte de çizilen amaçta sizlerle bir arada yürümeye itina göstereceğiz. Hepimizin tüm emeli, çocuklarımızın çağdaş eğitim şartlarında geleceğin kuvvetli bireyleri olması” dedi. “Bu ülkeye sahip çıkabilmenin yegane temeli, gençliğe ve geleceğe sahip çıkmaktan diğer bir şey değildir” diyen Amcaoğlu, “Bu ülkeye sahip çıkan gençlerin yetişmesi için tek bir gün, tek bir saat ve tek bir saniyenin bile ehemmiyetini bilerek çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu kelamlarını “GÜNSEL Ailesi’ne, ülke insanına, ülke eğitimine yaptıkları bu eşsiz katkılar için teşekkürlerimi sunuyorum” sözü ile sonlandırdı.

Prof. Dr. İrfan Suat Günsel: “Boş bir arsa olarak duran bu alan 5,5 ay süren geceli gündüzlü bir çalışmanın kararında çocuklarımızın cıvıltılarıyla dolacak bir eğitim yuvasına dönüştü.”

Günsel Aile Kurulu’nda 10 Aralık 2020’de KKTC’nin 6 ilçesinin her birinde birer devlet ilkokulu inşa ederek Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanlığı İlköğretim Dairesi Müdürlüğü’ne teslim etme sonucu aldıklarını hatırlatan Yakın Doğu Oluşumu Mütevelli Heyeti Lideri Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, “Tam teşekküllü ve eğitime hazır bir biçimde devletimize ve ülkemize kazandırma sonucu aldığımız 6 devlet ilkokulundan birincisini, büyük bir gurur ve memnunlukla, Lefkoşamızda açıyoruz. Boş bir arsa olarak duran bu alan, 5,5 ay süren geceli gündüzlü bir çalışmanın kararında çocuklarımızın cıvıltılarıyla dolacak bir eğitim yuvasına dönüştü” dedi.

Dr. Suat Günsel Devlet İlkokulu Lefkoşa’nın akabinde bir daha 500 öğrenci kapasiteli ve tam teşekküllü Dr. Suat Günsel Devlet İlkokulu İskele’nin 5,5 ay daha sonra Şubat 2022’de eğitime başlamak üzere İlköğretim Dairesi Müdürlüğü’ne teslim edeceklerini söyleyen Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, Dr. Suat Günsel Devlet İlkokulu Gazimağusa’yı ise Eylül 2022’de eğitime hazır hale getireceklerini söylemiş oldu. Prof. Dr. Günsel, Girne, Lefke ve Güzelyurt’ta inşa edecekleri Dr. Suat Günsel Devlet İlkokullarının temellerinin ise topraklarının belirlenmesiyle birlikte atılacağını belirtti.

“Dr. Suat Günsel Devlet Okulları ile ülkemizin ilköğretimini güçlendirirken, ulusal ve yerli arabamız GÜNSEL’de de liseli gençlerimizin geleceğine ve ömrüne dokunduğumuz fazlaca kıymetli bir projeye başladık” diyen Prof. Dr. Günsel, GÜNSEL Akademi bünyesinde başlattıkları “Mesleğim Elimde” projesi ile meslek liselerinde okuyan gençlere burs, staj ve iş imkanı sunduklarını söylemiş oldu.

Konuşmasında Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanlığı ve Türk Tarih Kurumu’nun Girne Üniversitesi’nin mesken sahipliğinde ortaklaşa düzenlediği “Kıbrıs Türk Tarihi ve Öğretimi” başlıklı panele de değinen Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, Yakın Doğu Üniversitesi ve Girne Üniversitesi olarak Kıbrıs Tarihini, mecburî ders olarak eğitim müfredatına aldıklarını da deklare etti. Prof. Dr. Günsel, “Kıbrıs tarihini yalnızca kendi gençlerimize değil, yüksek öğretim için ülkemizi yeğleyen öğrencilerimize de yanlışsız bir biçimde aktararak, ülkemizde ve dünyada Kıbrıs Tarihinin hakikat bir biçimde öğrenilmesini sağlamanın değerli bir tarihî sorumluluk olduğuna inanıyoruz. Bu sorumluluğun en özel desteği ise, kendi tarihimize sahip çıkarak, 1974’te canından can vererek bizlere devlet bağışlayan ulus devlete, Türkiyemize ve bu uğurda verdiğimiz şehitlere olan borcumuzu unutmamak ve unutturmamaktır!” sözünü kullandı.

Otomotiv, robotik, dijital eğitim platformu ve oyun geliştirme alanlarında olduğu üzere sıhhat alanında da yüksek katma bedele, AR-GE’ye ve yüksek teknolojiye dayalı projeler üretmeye devam ettiklerini söyleyen Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, AR-GE ve tasarımı büsbütün Yakın Doğu Üniversitesi bünyesinde gerçekleştirilen yerli PCR Teşhis ve Varyant Tahlil Kiti ve memleketler arası işbirliği ile geliştirdikleri COVID-19 önleyici nazal spreyin akabinde COVID-19 aşısı geliştirme çalışmalarına da başladıklarının muştusunu verdi. “Kuruluş çalışmalarına başladığımız Viroloji Araştırmaları Laboratuarı, yalnızca COVID-19 için değil; bir hayli virütik hastalıkla ilgili araştırmalar yapacak, aşılar geliştirecek. Gerçekleştirilecek viroloji araştırmaları, hem akademik hem ekonomik manada, ülkemize hayli kıymetli kazanımlar sağlayacak” diyen Prof. Dr. Günsel, “Bu muvaffakiyetle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetimiz, bugüne kadar COVID-19 aşısı üretmeyi başarabilen Almanya, Çin, Rusya, ABD, İngiltere ve hayli yakında anavatan Türkiyemiz üzere ülkelerin ortasına ismini yazdırarak dünyadaki saygınlığını da kat be kat artıracak” sözünü kullandı. Prof. Dr. Günsel, Yeniboğaziçi’nde imali devam eden tam teşekküllü hastanenin açılışını da yıl sonunda yapacaklarını açıklayan Prof. Dr. Günsel, “Yıl sonunda hizmete almayı planladığımız Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi Yeniboğaziçi Hastanesi; Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Yakın Doğu Üniversitesi ve Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi diş hastaneleri ve Hayvan Hastanemiz ile bir arada ülkemizin hizmetine sunduğumuz altıncı tam teşekküllü hastanemiz olacak” dedi.

Yakın Doğu Oluşumunun yapmakta olduğu biroldukça yatırıma değinen Prof. Dr. Günsel konuşmasını, “Yakın Doğu Oluşumu olarak yapmakta olduklarımızı ve gelecek için hedeflediklerimizi temelde; babam Dr. Suat Günsel’in üç kelamı ile özetlemek istiyorum. Bunlardan birincisi “Adada kıtalı üzere yaşamak istiyorum”, ikincisi “Yaptıklarımızla değil, yapmadıklarımızla övünmeliyiz” ve üçüncüsü ise “Sanattır insanlığın tanımı”. İşte bu rehberlikle; adamızı ve ülkemizi dünya ile entegre edecek yatırımlar yapmaktan, Kıbrıs Türk Toplumu ve ülkemizi Oluşumun asıl sahibi olarak görmekten ve sanatı toplum hayatının değişmez bir kesimi haline getirmek için çalışmaktan asla vazgeçmeyeceğiz” kelamlarıyla noktaladı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı