“Dünyanın karşı karşıya olduğu bağımlılık problemiyle daima birlikte çaba etmeliyiz”

acemşalı

Global Mod
Global Mod
“Dünyanın karşı karşıya olduğu bağımlılık problemiyle daima birlikte çaba etmeliyiz” Yeşilay, 26 Haziran Dünya Uyuşturucu ile Gayret Günü ötürüsıyla yaptığı açıklamada gençleri bağımlılıktan muhafaza daveti yaptı. Yeşilay ve T.C. Ulusal Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) Türkiye Bağımlılıkla Uğraş Programı ve Ömür Marifetleri Eğitim Programı üzere projelerle husus ve öteki bağımlılıklara karşı önleyici çalışmalar için güçlerini birleştirdiğini vurgulayan Yeşilay Genel Lideri Prof. Dr. Mücahit Öztürk, “Dünyanın karşı karşıya olduğu bağımlılık sıkıntısıyla daima bir arada uğraş etmeliyiz” dedi. Bağımlı bireylere de Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) çatısı altında takviye verdiklerini hatırlatan Öztürk, “Bugüne kadar husus bağımlılığı sorunu yaşayan 5 bin 208 kişi YEDAM’a başvurdu ve aldıkları dayanakla bağımlılıktan uzak bir yaşama adım attı” sözlerini kullandı.

Yeşilay, 26 Haziran Dünya Uyuşturucu ile Uğraş Günü için yaptığı açıklamada, uyuşturucu husus kullanması konusunda çocuk ve gençlerin karşı karşıya olduğu risklere dikkat çekti. Açıklamada, önleyici çalışmaların ehemmiyeti ve Yeşilay’ın bu alanda yürüttüğü çalışmalar vurgulandı.

Bütün dünyayı tehdit eden bağımlılık riskinin farkında olduklarını ve bu niçinle bağımlılıkları oluşmadan engellemeye büyük değer verdiklerini belirten Yeşilay Genel Lideri Prof. Dr. Mücahit Öztürk şunları söz etti:

“Önleyici çalışmalar, bağımlılıktan uzak bir toplumun, sıhhatle yetişecek kuşakların şayet olmazsa olmazı. Sağlıklı jenerasyonlar yetiştirmenin yolu, onlara fizyolojik, ruhsal ve toplumsal gelişimlerini destekleyecek donanımları sunmaktan geçiyor. Gençler başta olmak üzere tüm toplumun karşı karşıya olduğu bu riske karşı daima bir arada çaba etmeliyiz. Biz de bu niçinle bir asırdan uzun müddettir aralıksız olarak bağımlılıklarla uğraş ediyoruz.”

Yeşilay ve MEB önleyici çalışmalar için güçlerini birleştirdi

Yeşilay’ın T.C. Ulusal Eğitim Bakanlığı iş birliği ile yürüttüğü projeleri hatırlatan Öztürk, “Türkiye Bağımlılıkla Çaba Programı’na ek olarak Ömür Hünerleri Eğitim Programı ile gençlerimize bu donanımları sunmak için çalışıyoruz. Ayrıyeten kültür-sanattan spora farklı alanlardaki projelerimizle de hem bağımlılıklarla ilgili gençlerimizin farkındalıklarını artırmaya birebir vakitte sağlıklı hayat alışkanlıkları kazanmalarına katkı sağlamayı hedefliyoruz” sözlerini kullandı.

Türkiye Bağımlılıkla Çaba Programı (TBM) ile her yıl 10 milyon öğrenci ve 3 milyon yetişkine ulaşan Yeşilay, pilot uygulamasını yaptığı Hayat Marifetleri Eğitim Programı ile de tüm Türkiye’de 7’inci sınıf öğrencilerinde ziyanlı alışkanlıklara karşı hayır deme mahareti geliştirmeyi, bilgilendirmeyi ve davranış değişikliği kazandırmayı hedefliyor. Yeşilay, ayrıyeten Okulda Bağımlılığa Müdahale Programı (OBM) kapsamında da riskli öğrencilerin sigara, alkol, unsur üzere ziyanlı alışkanlık ve davranışları bağımlılığa dönüşmeden önlenmesini ve bu öğrencilerin eğitim sistemi dışına çıkmadan geri kazanılmasını hedefliyor.

Unsur bağımlılığından kurtulmak isteyen 5 bini aşkın kişi YEDAM’a başvurdu

Yeşilay, bağımlılıktan kurtulmak isteyenlere ve ailelerine Türkiye’nin her köşesindeki 100’ü aşkın Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) çatısı altında fiyatsız hizmet veriyor. Önleyici çalışmalar kadar, bağımlılığın oluşması durumunda rehabilitasyon kademesinde da gayretlerini sürdürdüklerini belirten Öztürk, “Bağımlılığın oluştuğu durumlarda da Yeşilay olarak çocuklarımızın, gençlerimizin, 7’den 77’ye muhtaçlık duyan her insanın elinden tutuyoruz. YEDAM ile bağımlılık sorunu yaşayanlara ve ailelerine ruhsal ve toplumsal takviye sağlayarak; bir daha hayata kazandırılmalarını hedefliyoruz. Yürüttüğümüz çalışmalarla bağımlılıklarından kurtulan, hayata bir daha başlayan bireyleri görmek, ailelerinin sevincine tanıklık etmek bizim için büyük memnunluk. Bugüne kadar husus bağımlılığı sorunu yaşayan 5 bin 208 kişi YEDAM’a başvurdu ve bizden aldıkları dayanakla bağımlılıktan uzak bir yaşama adım attı” sözlerini kullandı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı