“Duygular hakkında konuşmak çok şeyi basitleştiriyor”

ahmetbeyler

Active member
Ev
1.Birlik
Tabu konuları üzerine dikkate değer Baumgartl röportajı: “Duygular hakkında konuşmak çok şeyi basitleştirir”

1. FC Union Berlin’in savunucusu Timo Baumgartl, profesyonel futbolda sözde tabu olan konuların daha açık bir şekilde ele alınmasını istiyor.

Timo Baumgartl, PSV Eindhoven’dan Union Berlin’e sezon sonuna kadar kiralık olarak gitti.Matthias Koch/imago

Timo Baumgartl, sezonun ikinci yarısında Urs Fischer’in 1. FC Union Berlin’deki kadrolu kadrosundan biri değil. Kısa bir süre önce Eintracht Frankfurt’a karşı baştan oynamasına izin verildi (2-0), ancak 2023’te toplamda sadece 204 dakika sahada kaldı.

Şimdi de Hollanda’nın en iyi kulübü PSV Eindhoven’dan Köpenick’e kiralık olarak giden stoper, çok dikkat çekici bir röportaj verdi. “Onu iyi hissetmek” podcast’inde profesyonel futbolda sözde tabu olan konulardan, duyguları göstermekten, eşcinsellikten ve dışlanmadan bahsediyor.

Kendi ifadesine göre, kendisini ilgilendiren konularda daha açık konuşmaktan büyük yarar görmüştür. “Duygular hakkında konuşmayı öğrendim. Birkaç yıl önce hala tipik bir adamdım: ‘Duygulardan bahsetmezsin. Her şeyi kendi içimde yerim, her şeyi kendimle hallederim.’ Ama bir noktada, özellikle psikoloji okuduğum için, duygular hakkında konuşmanın birçok şeyi kolaylaştırdığını fark ettim” dedi.

Union Berlin: Paul Seguin babalık sevinci ve

Union Berlin: Paul Seguin babalık sevinci ve “en büyük hayal kırıklığı” hakkında konuşuyor
  • hisseler
“Bir yandan, bir aile üyesi veya kız arkadaşıyla bir şeyler hakkında konuşmak, ama aynı zamanda profesyonel bir psikologla çok yakın olan şeyleri tartışmak, bu çok iyi. Birlik uzmanı, herkese denemelerini tavsiye edebilirim” dedi.

Baumgartl’a geçen yıl testis kanseri teşhisi kondu. Artık tekrar sahada durabilecek. Hastalık hayata bakış açısını değiştirdi. “Futbol hala benim işim, tutkum ve hala eskisi kadar hırslıyım. Ancak bir maçı kaybetmek, onu farklı bir bağlama yerleştirir” dedi. “Muhtemelen birkaç ay içinde yaşamamanın ne demek olduğunu deneyimledikten sonra, bir oyunu kaybetmek artık en önemli şey değil.”

Uluslararası macera maçı: Unions Becker ve Roussillon seyahate çıktığında

Uluslararası macera maçı: Unions Becker ve Roussillon seyahate çıktığında
  • hisseler
Baumgartl, futbol endüstrisinin genel olarak sözde tabu olan konuları daha açık bir şekilde ele alacağını umuyor. “Umarım yeni nesil olarak biz bir şekilde bunu kırabiliriz” dedi.

Onun için cinsellik “özel bir mesele” ve sahada rol oynamamalı. “Futbolun güzel tarafı insanları bir araya getirmesi. Takımınız gol attığı anda yanınızda kimin olduğunun önemi yok – aynı takım renklerini giydikleri sürece eşcinsel, siyah ya da beyaz, Amerikalı ya da Alman, depresif ya da depresif olmaları farketmez. ya da değil – insan onunla birlikte mutlu, ”diyor Baumgartl.