Ecem kuvvetlik olayı nedir? ‘Tecavüze uğradım’ palavrası ifşa oldu

KesikÇayır

New member
Ecem kuvvetlik olayı nedir? ‘Tecavüze uğradım’ palavrası ifşa oldu Toplumsal medya platformu Twitter’da 3 sene evvel 4 kişi tarafınca tecavüze uğradığını ve adalet aradığını söz eden genç bir kızın paylaşımları kısa müddette toplumsal medyayı salladı.

Tüm yaşadıklarını ve daha sonrasında girdiği ruhsal süreci detaylarıyla anlatan Ecem kuvvetlik, 1 sene içerisinde dışarı çıkarılan şahıslara karşı adalet arayışını hala sürdürdüğünü de belirtti.

Bağlantı Lideri Fahrettin Altun, Ecem kuvvetlik olayıyla ilgili, “Yapılan paylaşımların öbür birine ilişkin olduğunu tespit ettik. Toplumsal medyadaki bu palavra terörüyle ilgili soruşturma devam ediyor” dedi.

Gelişmelerin ardından kullanıcılar Ecem kuvvetlik hadisesinin bilgilerinı sorgulamaya başladı. Ecem kuvvetlik kimdir? Ecem kuvvetlik olayı nedir? merak ediliyor.

İşte son ayrıntılar…

ECEM ZAHMET OLAYI NEDİR?

Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarda 3 sene kadar evvel 4 kişi tarafınca tecavüze uğradığını söz eden Ecem kuvvetlik ismindeki genç bir kızın paylaşımları kısa müddette büyük bir ilgi gördü. Tüm yaşadıkları ile birlikte daha sonrasındaki ruhsal sürece detaylarıyla yer veren Ecem G., 1 sene içerisinde dışarı çıkarılan şahıslara karşı adalet aradığını savundu.

Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarında, “Merhaba! Size yaşadığım süreci anlatmak istiyorum. Ben Ecem 22 yaşındayım. İstanbul’dayım. 3 yıl evvel 4 kişi tarafınca tecavüze uğradım. 3 yıldır hukuk gayreti veriyorum fakat adaletsizlik onları hür bıraktı.” dedi.

Yaşadıklarından daha sonra 10 ay müddetince kimse ile konuşmadığını da söyleyen Ecem G. yürümek ve yemek yemek üzere aktivitelerde ne kadar zorlandığını toplumsal medyadaki kullanıcılara tabir etti.

Ecem G., “Benim için sadece “Ecem yalnız değilsin” derseniz fazlaca keyifli olurum. Diğer bir şey istemem. Basın işçisi büyüklerim, ben haber olmak istemiyorum. Hukuksal takviyeye de gereksinimim yok. Ben adalet çabamı veriyorum. Ne olur beni de anlayın. Ben yalnızca içimdekileri döktüm. Ben çok uygunum. Ecem Yalnız Değilsin” diyen yüreğinizden öpüyorum epey.” paylaşımında bulundu.

HESABIN KULLANICISI ERKEK ÇIKTI

Yapılan incelemelerde Sarıyer’de tecavüze uğradığını söyleyen Ecem kuvvetlik’ün erkek olduğu tespit edildi. Paylaşımların yapıldığı hesabın tweetlerden 2-3 gün evvel açıldığı ve kullanıcısının gerçekte Emre D. isimli kişi olduğu öğrenildi.

Bağlantı Lideri Altun’dan Ecem kuvvetlik olayıyla ilgili açıklamada “Ecem kuvvetlik ismiyle açılan uydurma bir hesabın sahibinin ‘3 yıl evvel konutuna giderken 4 kişi tarafınca tecavüze uğradığını’ sav etmesi toplumsal medya gündemini meşgul etti. Bu palavra paylaşımda ayrıyeten kelamda bir yargılamadan bahsediliyor ve zanlıların hür bırakıldığı öne sürülüyordu. Bayana yönelik her türlü şiddetle gayret bizim kırmızı çizgimiz olduğu için mevzuyu süratlice ve titizlikle araştırmaya başladık.

İrtibat Başkanlığı bünyesindeki dezenformasyonla gayret takımlarımız, her gün yüzlerce bilgi ve haber için bir doğrulama ve teknik inceleme prosedürü yürütür. Bu prosedürü başlattık. Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı kayıtlarında bu isimde rastgele bir bayana ilişkin rastgele bir davanın olmadığını, rastgele bir kriminal hadisenin bulunmadığını tespit ettik.

Doğrulama sürecini derinleştirerek olası bir kimlik gizleme olabileceğini düşündük, bu ihtimal üzerinde durduk. Lakin bu kademede da bu biçimde bir hadisenin, bu biçimde bir davanın, bu biçimde bir gözaltının ve bu biçimde bir hür bırakma sürecinin gerçekleşmediğini gördük. Ne bu isimde bir kişi vardı ne de tez edildiği üzere bir olay yaşanmıştı.”
tabirlerini kullandı.