Eintracht Frankfurt'un anısı acıyor

ahmetbeyler

Active member
Bu hafta deplasmanda Holstein Kiel'i 2-0 mağlup eden 1. FC Union Berlin'e saha dışında da güzel bir haber geldi: Janik Haberer, sezon sonunda sona eren sözleşmesini iki yıl uzattı. 2022 yazında SC Freiburg'dan Köpenick'e transfer olan ve şu ana kadar Iron Men adına 80 rekabetçi maçta (yedi gol) oynayan 30 yaşındaki oyuncu, eski teknik direktör Urs Fischer'in en sevdiği öğrencilerinden biriydi ve gerçek bir futbolcu haline geldi. Bo Svensson yönetiminde çok yönlü bir makine geliştirildi. Aslında orta sahanın ortasında kendi evinde olan Haberer, bu sezon daha çok sağ kanatta oynadı.

“Bu yolda birlikte ilerlemekten büyük mutluluk duyuyorum. Geçen sezonun çalkantılı bir döneminden sonra takım ve kulüp olarak birbirimize daha da yakınlaştık ve ben de bu olumlu gelişmenin bir parçası olmaya devam etmek istiyorum.” dedi. Burada kendimi tamamen evimde hissediyorum ve Union'ın benim için doğru kulüp olmaya devam edeceğine inanıyorum.”

Şu ana kadar takım arkadaşlarıyla neredeyse tamamen ikna edici bir sezon geçirdi. Dört galibiyet ve toplam 14 puan, sürekli olarak iyi performansların sonucudur. Ancak Pazar günü (17.30) Eintracht Frankfurt, An der Alten Försterei stadında ev sahibi takımın hayatını oldukça zorlaştıracak bir rakibini ağırlayacak.

Lider FC Bayern Münih ve son Alman şampiyonu Bayer Leverkusen'den sonra Hessian takımı ligdeki en iyi hücuma sahip. Her şeyden önce Omar Marmoush bu haftalarda istediği gibi gol atıyor. Mısırlı oyuncu şimdiden dokuz gol attı; bu, 1. FC Union Berlin oyuncularının toplamından bir gol fazla. Son altı lig maçında en az bir kez kutlama yapabildi. Bu noktaya kadar olağanüstü bir iş çıkaran ve yakın zamanda Dortmund'dan Serhou Guirassy veya Leipzig'den Lois Openda ve Benjamin Sesko gibi üst düzey forvetleri zincire katan Birlik savunması için sıkı çalışma.

Frankfurt'a karşı iç sahada oynanan son maçın acı anısı

Rakiple yapılan düelloların anıları Berlinliler için pek olumlu değil. Union, Frankfurt'a karşı oynadığı toplam 18 resmi maçın yalnızca üçünü kazanabildi. Son galibiyet bir buçuk yıl önce, 2022/23 sezonunda Şampiyonlar Ligi yolunda geldi. Rani Khedira ve Kevin Behrens, karşılaşmayı 2-0'lık skorla kazandı. Eintracht'a karşı ilk maç (tıpkı bu Pazar günü olduğu gibi) sekizinci maç gününde oynandı ve Iron Men'e sezonun ilk yenilgisini vermesi gerekiyordu – Frankfurt takımı DFB Kupası çeyrek finalini de kazandı. Ayrıca geçen sezon iç sahada oynanan maç da tüm taraftarların gözlerini yaşartmalı.

Ev sahibi seyirci önündeki 3-0'lık yenilgi aynı zamanda eski teknik direktör Urs Fischer yönetimindeki son iç saha maçıydı. Maçtan önce Başkan Dirk Zingler, iki ay süren yenilgilere rağmen kendisini açıkça desteklemiş ve sportif sefaletten birlikte bir çıkış yolu bulmak istediklerine dair güvence vermişti. Orman tarafındaki taraftarlar da eski başarılı teknik adamlarını hiçbir koşulda kaybetmek istemediklerini sert sözlerle vurguladı: “Basın domuzlarının ne yazdığı umurumuzda değil. Urs Fischer bir Birlikçidir ve öyle kalmalı!” diyerek hayal kırıklıklarının hedefini saha dışında belirlediler.

1. FC Union Berlin taraftarları, Eintracht Frankfurt'a karşı iç sahada oynanan son maçta basında çıkan tek taraflı haberlere öfkelerini dile getirdi.Matthias Koch/Imago

Dört gün sonra, bir süre geride kaldıktan sonra Union, SSC Napoli'de birinci sınıfta oldukça saygın bir beraberlik elde etti, ancak Leverkusen'deki sonraki 4-0 yenilgisi çok fazlaydı. Kulüp ve teknik direktör, toplam 224 rekabetçi maçın ardından yollarını ayırdı.

Neredeyse bir yıl sonra Köpenick'in havası değişti. Bo Svensson takıma net bir plan ve her şeyden önce bir yapı kazandırmayı başardı. Danimarkalı'nın personel kararları neredeyse her zaman anlaşılır görünüyor ve işe yarıyor. Bunun en iyi örneği, yakın zamanda Dortmund'a karşı ve Kiel'de, sezonun Mönchengladbach'taki tek yenilgisinde belirleyici bir hata yapan Rani Khedira'nın yanında András Schäfer'in yerini alan yerli Aljoscha Kemlein'in dahil edilmesidir.

Hücum ekibinde kışın acilen transfer edilmesi gereken bir golcü eksik ama en azından öngörülemezlik takım adına konuşuyor. Bu sezon şu ana kadarki sekiz golü yedi farklı oyuncu attı ve yalnızca Tom Rothe iki gol attı.

Peki Frankfurt'a golleri kim atmalı? Svensson yönetimindeki her maçta ilk 11'de yer alan Benedict Hollerbach'ın, Tim Skarke ve Jordan Siebatcheu'nun Kiel'de sakatlanıp takımla tam olarak anlaşamayarak oyuna dahil edilmesinin ardından bu kez Yorbe Vertessen ve Wooyeong Jeong'u ön saflarda tutması muhtemel. bu hafta antrenman yapabilir. Birkaç ay süren diz sakatlığının ardından, kısa süre önce ilk kez kadroya çağrılan Kevin Volland da sahaya geri dönme konusunda istekli.