‘Ekmek kuyrukları da fazla insan olduğu için’

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
‘Ekmek kuyrukları da fazla insan olduğu için’ DP önderi Gültekin Uysal’dan AKP AKP Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir’e tokat üzere karşılık… Uysal, ‘Akaryakıt kuyruğu artırımdan dolayı değil, fazla araçtan’ diyen İbrahim Aydemir’e başlıktaki sözlerle isyan etti. Uysal, iktidarın bu şekil telaffuzları bırakması gerektiğini belirtti.

Ülkemizde ekonomik kriz giderek büyüyor. Doların artışı ise tuzu biberi oldu. Her kaleme gelen artırım vatandaşı perişan etti… Bilhassa akaryakıt artırımları isyan ettirdi. İktidar sert tenkitlere maruz kalırken vekillerinden ise farklı yorumlar yapılıyor.

AKP Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, “Akaryakıt istasyonlarındaki kuyruklar, artırım niçiniyle değil, araç sayısı fazla ondan kaynaklı” demişti. Bu açıklamaya yansılar geldi.

Gültekin Uysal

Demokrat Parti (DP) Genel Lideri Gültekin Uysal bu kelamlara şu imalı karşılığı verdi: “Ben ‘Halk ekmek kuyrukları da ekmek değerli olduğu için değil, fazla insan var ondan’ diyen bir milletvekili bekliyorum.” Eleştirisini ise şöyleki sürdürdü: “Dini menfaat, menfaati din yapan ve meskenin yolunu bulamayanlar çaresizlik ortasında. AKP’nin söyleyecek kelamı kalmayınca anlamsız ve kendilerinin de inanmadığı telaffuzlar icad ediyorlar. Kimi porsiyonu küçültün diyor, kimi iktisatta başarılıyız, kimi hoşaf tavsiye diyor, soğan-ekmek yiyin diyor, kimi de kullanamasanız da fahiş-kravatlı soygunun aracı paralı otoyollara bakarak sevinin diyor. Ölmemek üzere dünyaya geldik, gitmemek üzere iktidar olduk anlayışındalar.”

Cemal Enginyurt

ORHAN GENCEBAY’A REAKSİYON

Öte yandan Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt da sanatçı Orhan Gencebay’a seslendi. Enginyurt, “Gencebay, ‘Dolar dış güçler yüzünden yükseliyor. Yüksek faizle Türkiye’yi soymak istiyorlar’ demiş. Pekala, dolar düşerken iç güçler mi düşürdü? Taklada menzil yok” yorumunu yaptı.

EKMEK DEĞİL SEFALET KUYRUĞU

Döviz kurlarının yükselmesi halkın geçimini daha da zorlaştırdı. Milletin elindeki parası eridi bitti fakat her şeye artırım geldi… Türkiye’nin dört bir yanından “ucuz ekmek kuyruğu” fotoğrafları yağıyor.

İstanbul ve Ankara’da da beşerler, ucuz ekmek için Halk Ekmek büfelerine akın ediyor. Toplumsal medyadan paylaşılan bu fotoğraflar, ‘açlık ve sefalet’ yorumlarına niye oldu. Vatandaşlar, “Bu hale nasıl geldik. İktisadın kitabını yazanlar görsün halimizi, konutumuza ekmek götürebilmek için saatlerce kuyruktayız. Saraydan çıkın görün bizi artık. Açlıktan ölelim mi” diyerek iktidara ve Erdoğan’a reaksiyonlarını lisana getiriyor…

AKP’li, akaryakıt kuyruğuna şaşırtan teşhis koymuştu!

AKP Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, evvelki gün Plan Bütçe Komitesi’ndeki görüşmelerin akabinde akaryakıt istasyonlarındaki oluşan kuyruklar hakkında konuşmuştu.

“Kuyruk yok” açıklamasını yapan AKP’li Aydemir, “Zamlarla ilgili akaryakıt istasyonlarında bir kuyruk yok arkadaşlar. Kuyruk nereden kaynaklanıyor biliyor musun? Bunu ben Plan Bütçe Komitesi’nde bir iki kere daha altını çizerek söylemiş oldum. Araç sayısı fazla ondan kaynaklı” dedi. Akabinde da şöyleki konuştu: “Bunu orta ara o fotoğrafları gösterip güya efendim artırımlardan kaynaklı kuyruk varmış üzere göstermeye çalışan bilhassa trol medyada bir kesim var. Onların transferidir bu. ötürüsıyla bu biçimde bir şey yoktur diyorum” Aydemir’in şaşırtan açıklamaları reaksiyon gördü.