EKPSS tercih sonuçları ne vakit açıklanacak? EKPSS sonuçları bugün açıklanacak mı?

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
EKPSS tercih sonuçları ne vakit açıklanacak? EKPSS sonuçları bugün açıklanacak mı? Kamuda nazaranv almak isteyen adayların yıl boyunca çalışmalarını yürüttüğü EKPSS için tercih sonuçları bekleyenleri hayal kırıklılığına uğratan açıklama Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanlığı tarafınca geldi. Bakanlık, EKPSS tercih sonuçları 17 Şubat 2022 tarihinde açıklanacağını duyurdu.

EKPSS’de imtihanı geride bırakan adaylar gözlerini ÖSYM’nin açıklayacağı sonuçlara çevirdi. Daha evvel 8 Şubat tarihinde açıklanacağı duyurulan EKPSS tercih sonuçları yeni bir açıklama geldi. Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanlığı, EKPSS tercih sonuçları açıklanma tarihinin değiştirildiğini duyurdu.

EKPSS TERCİH SONUÇLARI NE VAKİT AÇIKLANACAK?

Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanlığı tarafınca yapılan paylaşıma nazaran;

“8 Şubat 2022’de yapılması planlanan engelli vatandaşlarımızın kamu kurumlarına atama merasimi, 17 Şubat 2022 tarihine ertelenmiştir.”

EKPSS YERLEŞTİRİLMESİ NASIL YAPILACAK?

* Yerleştirme yapılırken imtihana girilen tahsil seviyesi, cinsiyet, mezun olunan alan/dal/bölüm/program ile takımlar için aranan nitelikler içindeki fiyatlık denetim edilecek bunlardan birinde bile bir tutarsızlık tespit edildiği takdirde kelam konusu tercih iptal edilecektir.

* Ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunu engelli adayların memur takımlarına yerleştirilmelerinde EKPSS’de alınan puanlar kullanılacaktır. Yerleştirmelerde geçerliliği devam eden birden çok EKPSS puanı bulunan adayın en üst eğitim seviyesinden almış olduğu en yüksek EKPSS puanı dikkate alınacaktır. Adaylar, ilan edilen takımlara EKPSS puanı temel alınarak tercihlerine göre yerleştirileceklerdir. İlan edilen takımlar içinden tıpkı kadroyu yeğleyen adayların puanının eşit olması halinde diploma tarihi prestijiyle evvel mezun olmuş olana, bunun tıpkı olması halinde yaşı büyük olana öncelik tanınacaktır.

* Geçerliliği devam eden birden çok EKPSS puanı bulunan adayların yerleştirmelerde mezun olduğu en üst eğitim seviyesinden almış olduğu en yüksek EKPSS puanı kullanılacaktır.
Yerleştirme sürecinde adaylar puanlarına ve tercih sıralarına bakılmak suretiyle takımlara yerleştirileceklerdir. Daha yüksek puanlı adaylar yerleştiği için birinci tercihine yerleşemeyen bir aday ikinci tercihine, ikinci tercihine yerleşemeyen aday üçüncü tercihine yerleştirilmeye çalışılacak, yerleştirme süreci bu türlü devam edecektir. Bir adayın son tercihine de daha yüksek puanlı adaylardan biri yerleştirildiği takdirde bu aday rastgele bir takıma yerleşememiş olacaktır.

ERDOĞAN DUYURMUŞTU

Kabine toplantısı daha sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, engelli memur ataması yapılacağını duyurdu. Toplam 2 bin 927 kişinin atamasının yapılacağı memur ataması için tarih de paylaşıldı.

” Engellilerimize yönelik bu yılın birinci memur yerleştirme atamasını 8 Şubat’ta yapacağız. Her eğitim kademesinden 2 bin 927 engelli vatandaşımızın kamuya yerleşimini sağlayacağız. Dezavantajlı ailelerimize dayanak paketini hayata geçiriyoruz.”