Ekrem İmamoğlu: Ben bakana ahmak dedim

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
Ekrem İmamoğlu: Ben bakana ahmak dedim İBB Lideri Ekrem İmamoğlu, 3 yıl evvelki bir açıklaması niçiniyle hakkında mahpus cezası istenmesiyle ilgili konuştu,

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Lideri Ekrem İmamoğlu, Bağcılar’da vazife yapan 21 muhtarla sahurda buluştu.

İmamoğlu, 31 Mart seçimlerinin iptal edilmesinin akabinde yaptığı basın açıklamasında YSK lider ve üyelerine hakaret ettiği savıyla yargılandığı davada, 4 yıl 1 aya kadar mahpus ile cezalandırılmasının istenmesi ait konuştu:

*Bana 4 yıl 2 ay mahpus cezası verilmesi konusunda savcı mütalaasını verdi, mahkemesi görülecek. Neymiş ben Yüksek Seçim Kurulu’na hakaret etmişim.

*Olay şudur: Benim Avrupa Konseyi’ndeki bir konuşmamı, Brüksel’deki bir konuşmamı eleştiren bir bakan, bana konuşmasında ‘ahmak’ demiştir.

*Ben de kendisine iade-i yanıtla ona dedim ki, “Siz seçimi iptal ettiniz, ahmak sizsiniz. Bunu ben bakana söylemiş oldum fakat Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) bu biçimde bir söz de bulunmadım. Bununla ilgili tabir de verdim.

*YSK’dakilere size hakarette bulun tabir verin demelerine karşın, hiç biri gidip tabir vermemiş. Onun da altını çizeyim. Buna karşın savcı bu biçimde bir mütalaada bulundu. Hâlâ, yaşadığımız bu aksiliklerden ders çıkartmayan beşerler var bu ülkede.

*Bunun bana siyaseten hiç bir ziyanı yok lakin bu ülkeye ziyanı var. Toplum nezdinde, bizim toplumumuz vicdanlıdır, mağduru görür ve ona katkı sunmak, dayanak olmak ister.

*Umarım bu yanlıştan dönecekler ve ben de her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı üzere bu ülkede hukukun, adaletin üstünlüğüne ve mahkemenin hakikat karar vereceğine inanıyorum, inanmak istiyorum bunu da bilmenizi isterim.