Emeklilik yaşı 55’e çekilmeli

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Emeklilik yaşı 55’e çekilmeli
ÖTV kaldırılmalı, TOKİ vatandaşa maliyetine taksitle mesken vermeli üzere çıkışlar yapan BTP Önderi Hüseyin Baş’tan dikkat cazibeli bir davet daha geldi.

BTP Başkanı, emeklilik yaşının 55 çekilmesi gerektiğini söylemiş oldu.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Lideri Hüseyin Baş partisinin Kahramanmaraş vilayet kongresine katıldı.

Ali Türk’ün BTP vilayet lideri seçildiği kongrede konuşan Hüseyin Baş gündeme ait dikkat cazibeli değerlendirmeler yaptı.

Katıldığı bir televizyon programında Diyanet’in başına Alevi yahut Caferi bir vatandaşımız getirilsin halindeki kelamlarının kamuoyunda büyük yankı uyandırmasına değinen BTP başkanı, “Herkes slogana odaklanıyor. Niçin bunu söylemiş oldum? Sizden 3-5 tane oy alalım diye söylemiyorum. Bunun gerisinde bir mana, mana var. Bunları ben de yapmayayım ancak oy verdiğiniz kişi yapsın. Bu ülkenin birliğe, birlikteliğe, kardeşliğe muhtaçlığı var. Bu ülkedeki sorun bu.” dedi.

“Diyanet’i Atatürk üzere işletelim”

Diyanet’in kapatılması istikametindeki davetlere da karşılık veren Hüseyin Baş, “Bana ‘Diyanet kapatılsın’ dediler. Niçin dedim. Bütçesi şu kadar dediler. Dedim daha fazla olsun. Biz Diyanet’e bütçe mi ayıramıyoruz. Bizim kederimiz bu mu? Atatürk’ün kurduğu Diyanet’in bu ülkeye zerre kadar ziyanı var mıydı? bu biçimde Diyanet’i Atatürk üzere işletelim ve açık kalsın.” biçiminde konuştu.

“ÖTV ismi altında millete zulmediliyor”

BTP başkanı konuşmasında büyük yankı uyandıran ÖTV kaldırılsın açıklamasına da dikkat çekti.

“ÖTV’yi kaldıracağım dedim. Adamlar 20 yıldır ülkeyi yönetiyor, 30 yıldır muhalefet ediyor hiç akıllarına gelmemiş, ben söyleyince hepsi ÖTV kaldırma yarışına girdi.” diyen Hüseyin Baş, “Siz ÖTV’yi kaldırırsınız ekonomiyi batırırsınız, ben ÖTV’yi kaldırırım ekonomiyi kurtarırım. Zira benim bunu kaldırmam beşerler otomobil, cep telefonu alsın diye değildir. Benim ÖTV’yi kaldırmam bu insanlara yapılan zulmü yok etmek içindir. ÖTV ismi altında millete zulmediliyor.” sözlerini kullandı.

“Babası çocuğuna faizle harçlık verir mi?”

İktidarın tarım ve çiftçi siyaseti üzerine de değerlendirmeler yapan Hüseyin Baş, “Hükümet çiftçiye 100 lira para veriyor. daha sonra ‘bana 120 lira olarak geri öde’ diyor. Babası çocuğuna faizle harçlık verir mi? Devlet niçin benden faizle para alıyor. Bu devlet bizim babamız, hamimiz değil mi? Biz devletimiz için her şeyimizi feda ederiz. Niçin? Zira bana sahip çıkar. Fakat devletin cürmü yok, hata hükümette. O denli bir devlet yönetiyor ki çiftçiye 100 lira veriyor, 120 lira olarak geri alıyor. Mantığa bak! Bunlar ülke kurtaracak, milleti şahlandıracak.” dedi.

“TOKİ 150 bin liraya mal ettiği meskeni 1-1,5 milyona niye satıyor?”

Yüksek kira fiyatlarıyla bir daha gündeme oturan konut badiresi da BTP başkanının gündemindeki konulardan bir tanesiydi.

Hüseyin Baş bu hususta şunları söylemiş oldu; “Her yer hazine yeri, boş arazi. Burada öğrenciler sokakta kalıyor, New York’a 48 katlı bina yaptırıyorlar. Hükümet bu kadar boş arazi de binalar yapsa ve milletine faizsiz 20 yıl vadeyle bunu verse… Bugün bir dairenin maliyeti 150 bin lira. Devlet bana ‘Al şu konutu bana 20 yılda 750 lira taksitle öde, konut sahibi ol dese’ Bunu devlet yapamaz mı? Niçin TOKİ 150 bin liraya mal ettiği meskeni 1-1,5 milyona size satıyor. Zira tek gelir kaynağı sizsiniz. Ulusal İktisat Modeli’nin gelir kaynakları içinde da siz varsınız ancak siz tükettikçe gelir kaynağısınız. Bugün nasıl, ben sizi tükettikçe gelir kaynağı elde ediyorum, fark bu.”

“Emeklilik yaşı 55’e çekilmeli”

BTP başkanı Hüseyin Baş’ın konuşmasında en dikkat alımlı kısımlardan biri de emeklilik sistemi üzerine oldu.

“Ölmedilk evvel emekli olmak artık büyük bir başarı” diyen Baş konuşmasına şöyleki devam etti; “Şimdi muştuyu verelim. Afaki konuşmuyorum, gerekli çalışmayı toplumsal siyasetlerden sorumlu genel lider yardımcımla yapacağım. Ortalama yaş söylüyorum, bir insan 55 yaşından daha sonra çalışmayacak. Bu yaş 50 olur, 45 de olabilir. Bunun üzerinde çalışacağız lakin azamî 55 olacak. Konutu verdik, arabayı verdik bir de emekli ettik Türk milletini… Bütün bunlar niçin yapıyoruz onu da söyleyeyim. Bir devlet büyüğümüzüm bir kelamı var. Sevdiğim bir kelam; prestijden tasarruf olmaz arkadaşlar. Bu milletin prestiji için bunları yapacağız.”

“Sistemin topyekün değişmesi lazım”

Tüm bunların olabilmesi için sistemin topyekun değişmesi gerektiğini de tabir eden Hüseyin Baş, “O yüzden bu sistemin değişmesi lazım diyorum. Değişmesi gereken şey iktidarlar, muhalefetler, Ulusal Eğitim Bakanı, Sıhhat Bakanı, İktisat Bakanı vs. değil. Değişmesi gereken şey topyekun bu sistem. Gereksinimimiz olan sistem Ulusal İktisat Modeli’nde. Bunu iktidar edersek her şeyden kurtulmuş olacağız. Türkiye’nin kurtuluşu bugün her insanın fazlacaça söylemiş olduği üzere Bağımsız Türkiye’dedir, BTP’dedir. Bu ülkenin birliğindedir, kardeşliğindedir, Atatürk etrafında birleşmesindedir, Ehl-i Beyt’in etrafında birleşmesindedir.” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı