Emre Belözoğlu gündeme dair açıklamalarda bulundu

tesbih

New member
Emre Belözoğlu gündeme dair açıklamalarda bulundu Ulusal ortada hazırlıklarını Antalya’da kamp yaparak sürdüren Başakşehir’de Teknik Yönetici Emre Belözoğlu, akşam idmanı öncesinde basın mensuplarına kamp değerlendirmesinde bulundu.

Kampın hayli âlâ geçtiğini belirterek kelamlarına başlayan genç çalıştırıcı, “Başakşehir’e imza attığımız birinci günden itibaren birinci kez bu biçimde bir ortama kavuştuk. 2 günümüz daha var. 2022’ye uygun başlayamadık. 2 yenilgimiz var. Konyaspor gayreti, Ahmet kardeşimizin merhum olmasının akabinde ertelendi. Pandeminin getirdiği yükleri de düşününce birinci kere bu biçimde bir çalışma ortamı yakaladık. Bu hoş ortamda gruptaki bütün herkes, istediğimiz oyun sistemi için düzgün çalıştı. Sıkıntı bir oyun sistemi istiyoruz arkadaşlarımızdan. 1 de hazırlık maçı yaptık. Olumlu giden bir ivme var. İnşallah bunu hafta sonundaki maça yansıtmak istiyoruz” dedi.

“1 OYUNCU DAHA ALABİLİRİZ”

Takıma katkı verecek oyuncuları aldıklarını söyleyen Emre Belözoğlu, “Oyuncu havuzunu, bize katkı verecek biçimde genişletmek istiyoruz. Ortamızdan ayrılan isimler de oldu. Onların yerine biraz daha bu oyunu oynayabilecek arkadaşları içeriye katmak istiyoruz. Adem Ljajic ile ilgili bir teşebbüsümüz olmuştu lakin daha sonrasında istemediğimiz biçimde gelişti süreç. Ondan dolayı bu transferden vazgeçtik. Bedelli ve yeterli bir oyuncuydu. Trezeguet konusunda ilerlemeler var. Bu atak olacak üzere görünüyor. Üzerine bir oyuncu daha alabiliriz ön tarafta aktifliği artırabilecek. Ekstra 1 haftalık transfer sürecinin avantajından yararlanmak istiyoruz. Elimizde yeterli bir takım var. Onların ortasında biraz daha rekabetçi ortamı geliştirecek gerçek oyuncuları takıma katmak istiyoruz. İnşallah başarılı oluruz” diye konuştu.

“MAÇI KAZANIRKEN OYUNU DA KAZANMAK İSTİYORUZ”

Kadrosuna kuvvetli bir oyun oynatmak istediğini tabir ederek kelamlarını sürdüren Belözoğlu, “Numaralandırmadan daha epeyce oyun ideolojimizi anlatmaya çalışıyorum. Oyunun temposunu kendisi belirleyen, daha hayli 2. ve 3. bölgede bunu tehditkar kullanmaya çalışan, topu kaptırmayan ve kaybettiğinde çabuk kazanan bir ekip hayal ediyorum. Genç bir teknik adamım ve ben de kendime nazaran gelişimimi sağlayacağım. Geri bildirimler düzgün oluyor, oyuncular keyifli. Hem oyunu birebir vakitte skoru kazanarak yola devam etmek istiyoruz. Bizim üzere genç teknik erkeklerin bu arayışlarda bulunması, bir oyunu oturtana kadar süreçlerde olması doğaldır. Geldiğimizde ne istediğimiz yeterli anlattık ve oyuncular da karşılığını verdiler. Kıymetli olan oyunu kaybetmeden skoru da alarak yola devam etmek. Kulübün yıllardır süregelen amaçları var. Ön taraflarda bulunma isteğimiz var. Hem oyunla hem skorla bunu yapmalıyız. Önümüzde şiddetli maçlar var. Ligde ikinci yarıdaki maçlar her vakit birinci yarıdaki maçlardan zordur. Transfer yapanlar, teknik adam değiştirenler derken güçlü bir ikinci yarı olacak üzere duruyor” sözlerini kullandı.

“HEDEFİ SONUNA KADAR KOVALAYACAĞIZ”

Lig yarışında sonuna kadar çaba edeceklerini de tabir eden Belözoğlu, “Ön tarafta puansal manada herkes birbirine yakın. Trabzonspor’u başka tutarak konuşmak lazım. Fakat ne olursa olsun puansal manada her vakit en yukarıyı düşünerek hareket edeceğiz. Matematiksel olarak bahtımız varken, ‘Şampiyonluk yarışından koptuk’ diye konuşmayız. Olağan ki Trabzonspor avantajlı. 3 büyük kadronun geride kalması da onları motive ediyor. Ne olursa olsun, arttan gelen Konyaspor, Adana Demirspor, Hatayspor ve bizim üzere takımlar de ligi en üst sırada bitirmek için uğraş ediyor. Hoş, keyifli ve rekabetçi bir lig. Her kadronun kendine has özelliklerinin olması, ligin kalitesine yararı olacaktır. Her grubun başarılı olmasını isterim ancak kendi ekibimizin skor ve oyun manasında herkesten daha başarılı olmasını isterim. Ne olursa olsun gayemiz en sonuna kadar çabayı kovalamak ve Başakşehir’in genlerine uygun olarak ligin sonunda en üstte olmak” açıklamasını yaptı.

“FENERBAHÇE MAÇI ÇOK GÜÇ OLACAK”

Fenerbahçe ile oynanacak olan müsabaka öncesinde hisleri sorulan Emre Belözoğlu, “Benim Fenerbahçe ile olan bağıma ait cümleler kurmama gerek yok. Ben Fenerbahçeliyim ve her vakit başarılı olmasını isterim. Fakat bugün bulunduğum pozisyonda, Başakşehir ailesinin başarılı olması için geçmişte yaptığım üzere elimden geleni yapacağım. İki kadro da lige istediği üzere giremedi. Sıkıntı bir maç olacak. Değerli bir maç. Centilmence, hak edenin kazanacağı, futbolun konuşulduğu bir maç olur. Bizim oyunumuz günden güne ilerliyor, inanıyorum ki kararınu alacağımız bir maç olacak. Fakat Kadıköy fazlaca güç bir deplasman. Rakibimiz Fenerbahçe, ülkenin en büyük topluluklarından. Bizi de güç bir maç bekliyor” dedi. Salih Uçan’ın ekibe katkı vereceğine inandığını da lisana getiren başarılı hoca, “Salih epey yetenekli bir genç olarak ortamıza katıldı. Ben de o sırada Atletico Madrid’deydim. İkinci 6 ayda kadroya katıldım. birlikte de oynadık. Aykut Kocaman’la birlikte âlâ bir müddetç de yaşadı. daha sonrasında Avrupa’ya gitti. Ben o süreçleri, potansiyeli açısından onun ismine kayıp olarak görüyorum. Ancak birtakım küçük ayrıntılar mesleğinizi şekillendirebiliyor. Şu andaki motivasyonu ve şu anki oyuna bakışı olsaydı epeyce daha büyük adımlar atabilirdi. Fakat hala geç değil onun ismine. Önünde yıllari var. Alanya’da düzgün bir devir geçirdi ve üstüne Beşiktaş’a imza attı. Oynamadığı mühletleri görür görmez, bize faydalı olabileceğini düşündük. Beşiktaş da sağ olsun yardımcı oldu. Önümüzdeki 4-5 ayda hem onun bizim birebir vakitte bizim onun performansını artıracağını düşünüyorum” diyerek devam etti.

“GENÇ TEKNİK ADAMLARIN BAŞARISI BENİ KEYİFLİ EDİYOR”

Üstün Lig’de genç teknik erkeklerin bakılırsav alması hakkında da konuşan Belözoğlu, “Bu durum inşallah müspet yansır. Ülkemizin gençlerine yalnızca futbolda değil, ülkeyi ilgilendiren her durumda güvenmek gerekiyor. Genç teknik erkeklerin başarılı olmasından da keyifli oluyorum. Lakin ülkemize birfazlaca kupalar kazandırmış, ulusal gruplarda başarılı olmuş kıymetli teknik adamlara da saygılı ve onların bize katmış olduğu kıymetlerin farkında olarak yolumuza bakmalıyız. Onların da futbola ve ülkeye kıymet katacağı günler bir daha kesinlikle gelecektir. Fakat genç teknik erkeklerin başarılı olmasından dolayı keyifli olduğumu da söyleyeyim” diyerek kelamlarını tamamladı.