Engelli öğretmen atama başvurusu nasıl yapılır, kontenjanları belirtildi mı?

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
Engelli öğretmen atama başvurusu nasıl yapılır, kontenjanları belirtildi mı? Engelli öğretmen ataması başvurusu başladı. Engelli öğretmen atama başvurusu kontenjanları çabucak hemen yayınlanmazken, atama yapılacak alan ve kontenjan sayıları, tercih müracaatlarının birinci günü olan 22 Kasım 2021 tarihinde işçi.meb.gov.tr adresinde yayımlanacak. Engelli öğretmen ataması başvurusu MEB sayfası üzerinden gerçekleştiriliyor.

750 kişinin alınacağı engelli öğretmen ataması müracaatları “Ön Başvuru” ve “Tercih Başvurusu” olmak üzere iki basamaklı olarak gerçekleştirilecek. Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer 750 engelli öğretmen ataması müracaat tarihleri duyurdu. Engelli öğretmen ataması için ön müracaatların 8-12 Kasım tarihleri içinde alınacağı açıklamıştı.

ENGELLİ ÖĞRETMEN ATAMA MÜRACAAT EKRANI

ENGELLİ ÖĞRETMEN ATAMA BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Müracaatlar: “Ön Başvuru” ve “Tercih Başvurusu” olmak üzere iki basamaklı olarak gerçekleştirilecektir. Ön Müracaat basamağında müracaatta bulunmayan adaylar Tercih Başvurusu evresinde müracaatta bulunamayacaktır.

Mezuniyetleri birden çok alana kaynak teşkil eden adaylar, yalnızca bir alan için ön müracaatta bulunabileceklerdir. Ön Müracaat etabında hangi alana müracaat yapılmışsa Tercih Başvurusu basamağında o alanda tercih yapılabilecektir.

Adaylar; ön müracaatlarını “personel.meb.gov.tr” adresinde yer alan Elektronik Ön Müracaat Formunu doldurmak suretiyle ekte yer alan atama takviminde belirtilen mühlet içerisinde yapacaklardır.

ENGELLİ ÖĞRETMEN ATAMASI MÜRACAAT NE VAKİT?

Bakan Özer, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde verdiği atama müjdesinden daha sonra atama takvimini belirlediklerini tabir ederek, “2018-2020 senelerındaki EKPSS’ye katılanlar içinden atama yapılmak üzere, 8-12 Kasım tarihleri içinde ön müracaatlar alınacak. Tercihlerin yapılması ve onay süreci 22-26 Kasım 2021 tarihleri içinde, atamalar ise 3 Aralık’ta yapılacak. Öğretmen adayları ismine Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi.

ENGELLİ ATAMA MÜRACAAT KOŞULLARI

1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci unsurunda belirtilen genel koşulları taşıyor olmak,

2. Türk vatandaşı olmak, (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşları için Türk vatandaşı olma koşulu aranmayacaktır.)

3. 2018 ve 2020 senelerında yapılan Engelli Kamu İşçisi Seçme İmtihanından (EKPSSLisans Düzeyi) 50 ve daha üzeri puan almış olmak,

4. Lisans mezuniyetinin, öğretmenliğe atanacakların tespitine ait Talim ve Terbiye Konseyi Başkanlığının 20.02.2014 tarihindeki ve 9 sayılı Şura sonucuna uygun olmak,

5. Yurt haricindeki yükseköğretim kurumlarından mezun olanların, Yükseköğretim Konseyi Başkanlığınca, yükseköğrenimlerinin ve/veya pedagojik formasyon dokümanlarının yurt ortasındaki yükseköğretim kurumlarına yahut programlarına denkliği kabul edilmiş olmak,

6. Öğretmenliğe kaynak teşkil eden yükseköğretim programlarından mezun olanların gereksinimi karşılamadığı alanlara atanacaklar hariç olmak üzere, Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programını ya da Pedagojik Formasyon Programı/Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programından birinin muvaffakiyetle tamamlamış olmak,

7. Devlet memurluğundan yahut öğretmenlik mesleğinden çıkarılmayı gerektiren bir ceza almamış olmak,

8. Rastgele bir toplumsal güvenlik kurumundan emeklilik yahut yaşlılık aylığı almıyor olmak,

9. Daha evvel öğretmenliğe EKPSS puanı haricinde atandığı hâlde vazifesine başlamamış olanlar bakımından, ön müracaat tarihinin son günü prestijiyle atama tarihinden itibaren 1 (bir) yıllık bekleme müddetini doldurmuş olmak,

10. Devlet memuru iken bakılırsavinden çekilen yahut çekilmiş sayılanlar bakımından ön müracaatın son günü prestijiyle 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 97’nci hususunun birinci fıkrasının A,B,C bentlerinde belirtilen bekleme müddetini tamamlamış olmak,

11. Sıhhat niçiniyle vazifesine son verilenler hariç olmak üzere, adaylık periyodu ortasında vazifesine son verilenler bakımından, misyondan ayrıldıkları tarih ile ön müracaatın son günü prestijiyle 3 (üç) yıllık bekleme mühletini doldurmuş olmak, koşulları aranacaktır.

12. Hala Bakanlığımız yahut başka kamu kurumlarında öğretmen unvanlı takımlarda çalışmakta olanlar, 07/02/2014 tarihindeki ve 28906 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Engelli Kamu İşçi Seçme İmtihanı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmeliğin 14 üncü hususunun birinci fıkrası gereği bu duyuru kapsamında müracaatta bulunamayacaktır.

13. 07/02/2014 tarihindeki ve 28906 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Engelli Kamu İşçi Seçme İmtihanı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik kararları çerçevesinde EKPSS kararına nazaran rastgele bir takıma yerleştirilen adaylar bu duyuru kapsamında yapılacak yerleştirmelere geçerliliği devam eden birebir eğitim düzebir daha ilişkin EKPSS puanı ile müracaat yapamayacaktır. Anılan Yönetmelik uyarınca EKPSS sonuçları imtihanın yapıldığı tarihten itibaren dört yıl geçerlidir.